Αλεξάνδρα Δουβαρά: Η απάντησή της στον σάλο που προκάλεσε σχόλιό της για της φωτιές και την απώλεια ζωής

24.08.2023
Αλεξάνδρα Δουβαρά: Η απάντησή της στον σάλο που προκάλεσε σχόλιό της για της φωτιές και την απώλεια ζωής
Πρόσωπο της ημέρας αλλά με την κακή έννοια η δημοσιογράφος της ΕΡΤ η οποία, ύστερα από τον πανικό που προκλήθηκε με τα όσα είπε το πρωί της Πέμπτης 24/8 για τις τραγικές φωτιές και την απώλεια ζωής, χρειάστηκε να προβεί σε δηλώσεις θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Γιατί μιλά όλος ο κόσμος για την Αλεξάνδρα Δουβαρά σήμερα; Αν δεν έχεις αντιληφθεί, θυμίζουμε ότι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, περιγράφοντας τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα που δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε αφήσει πίσω μας, η Δουβαρά ανέφερε: «Το μόνο ευχάριστο από τις φωτιές είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Και από εκεί και πέρα έγινε... χαμός!

Έξαλλη η Ιωάννα Μαλέσκου: «Αυτό ειπώθηκε όντως από δημοσιογράφο της ΕΡΤ;»

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και η δημοσιογράφος ένιωσε πω΄ς έπρεπε να τοποθετηθεί δημόσια. Ιδού η απάντηση της Αλεξάνδρας Δουβαρά:

«Άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα», αναφέρει στη δήλωσή της η δημοσιογράφος συνεχίζοντας πως 25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθεί πάντα να κάνει τη δουλειά της με ήθος και ευπρέπεια και συνέχισε «Και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα. Θεωρώ ανήκουστο την ώρα που σπίτια γίνονται στάχτη και που από θαύμα δεν κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αυτά ή την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής, να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμώ την ανθρώπινη ζωή. Ότι διαχωρίζω τους μετανάστες από τους Έλληνες" συνέχισε η παρουσιάστρια».

Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μην θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες. Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους», εξήγησε η δημοσιογράφος και ολοκλήρωσε μιλώντας για άδικη προσβολή και στοχοποίηση.

«Η κριτική όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά είναι και απαραίτητη πρωτίστως σε όσους εργαζόμαστε σε Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η δημόσια προσβολή, όμως, και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε, είναι το λιγότερο άδικη».

Στη συνέχεια, μία πιο ανθρώπινη στιγμή της μάχιμης δημοσιογράφού από την εμφάνισή της στην εκπομπή Κυψέλη τον Μάιο του 2022.

{https://www.youtube.com/watch?v=C3vJSyKR6AQ&ab_channel=%CE%95%CE%A1%CE%A4%CE%91.%CE%95.}

Τελευταία τροποποίηση στις 24.08.2023 - 16:50