Τhe Crown: Ο πέμπτος κύκλος της σειράς ξεκίνησε στο Netflix και ιδού όλα όσα θέλεις να ξέρεις

11.11.2022
Τhe Crown: Ο πέμπτος κύκλος της σειράς ξεκίνησε στο Netflix και ιδού όλα όσα θέλεις να ξέρεις
Σε περίπτωση που το δράμα που βιώνει εδώ και δεκαετίας η βρετανική βασιλική οικογένεια δεν είναι αρκετό για σένα, μπορείς να στρέψεις την προσοχή σου στο The Crown που είναι πλέον διαθέσιμο στο Netflix. Η 4η σεζόν της σειράς επικεντρώθηκε κυρίως στις πρώτες μέρες της σχέσης και του γάμου του τότε πρίγκιπα Κάρολου και της πριγκίπισσας Diana — συν ένα σωρό πολιτικά δράματα που εμπλέκουν ανάμεσα σε άλλους και τη Margaret Thatcher. Και όπως ήταν αναμενόμενο μας άφησε να θέλουμε περισσότερα. Ευτυχώς, η 5η σεζόν του The Crown είναι ήδη εδώ και παρακάτω θα διαβάσεις όλα όσα γνωρίζουμε για το παρόν και το μέλλον της σειράς. Τα σχόλια από όσους πρόλαβαν και είδαν ήδη όλα τα επεισόδια είναι ανάμεικτα αλλά αυτό συμβαίνει πάντα στις πολυαναμενόμενες συνέχειες δημοφιλών σειρών, καθώς είναι αδύνατον να εκπληρώσουν τις προσδοκίες όλων των θεατών τους.

Το ολοκαίνουργιο cast

Και πάλι, έχουμε μια ολόκληρη νέα ομάδα ηθοποιών στην 5η σεζόν του The Crown και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη επιλεγεί. Ήδη ξέραμε εδώ και καιρό ότι ο Dominic West και η Elizabeth Debicki θα υποδυθούν τον Κάρολο και την Diana.

Κατά τα άλλα ο Rufus Kampa θα υποδυθεί τον πρίγκιπα William στα 15 του και μετά ο Ed McVey θα τον υποδυθεί σε μεγαλύτερη ηλικία. Εν τω μεταξύ, η Meg Bellamy πήρε τον ρόλο της Kate.

The Crown: Όταν η Καμίλα γνώρισε την... Καμίλα

Ωστόσο, αυτοί οι ηθοποιοί δεν θα εμφανιστούν στη σειρά μέχρι την 6η σεζόν, η οποία δεν θα κυκλοφορήσει φέτος. Ο Rufus θα εμφανίζεται σε σημεία της σειράς που θα εξιστορούν το πώς η βασιλική οικογένεια αντιμετώπισε τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana, ενώ ο Ed θα παίξει τον ρόλο σε ιστορίες που ξεκινούν όταν ο William είναι στο πανεπιστήμιο, όταν γνωρίζει την Kate κ.λπ. Σύντομα θα μάθουμε και ποιος θα υποδυθεί τον πρίγκιπα Harry σε μεγαλύτερη ηλικία. Στο υπόλοιπο cast η Imelda Staunton παίζει τον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Jonathan Pryce τον ρόλο του πρίγκιπα Φίλιππου, η Lesley Manville τον ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Λίγο πριν από την προβολή της σειράς, το Netflix δημοσίευσε πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές που θα δούμε αυτή τη σεζόν.

Θα δούμε την Meghan Markle στο The Crown;

Σίγουρα όχι. Και μην ελπίζεις ούτε για την 6η σεζόν γιατί ο δημιουργός Peter Morgan έχει έναν βασικό κανόνα των 20 ετών:

«Η Meghan και ο Harry βρίσκονται στη μέση του ταξιδιού τους και δεν ξέρω ποιο είναι το ταξίδι τους ή πώς θα τελειώσει. Όλοι ευχόμαστε την ευτυχία, αλλά νιώθω πολύ πιο άνετα να γράφω για πράγματα που συνέβησαν τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια. Έχω στο μυαλό μου έναν κανόνα 20 ετών. Αυτός είναι αρκετός χρόνος και αρκετή απόσταση για να κατανοήσουμε πραγματικά κάτι, να κατανοήσουμε τον ρόλο του, να κατανοήσουμε τη θέση του, να κατανοήσουμε τη συνάφειά του. Συχνά, πράγματα που φαίνονται εξαιρετικά σημαντικά σήμερα ξεχνιούνται αμέσως και άλλα πράγματα έχουν τη συνήθεια να μένουν και να αποδεικνύονται ιστορικά πολύ σχετικά και μακροχρόνια».

Ποια χρονική περίοδο θα καλύψει;

Κάθε σεζόν του The Crown βασικά εκτείνεται περίπου σε μια δεκαετία και η 5η σεζόν θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του '90. Και έγιναν πολλά εκείνη την περίοδο.

Όχι μόνο χώρισαν ο πρίγκιπας Andrew και η Fergie, αλλά χώρισαν και η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της όπως και ο πρίγκιπας Κάρολος με την πριγκίπισσα Diana. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι το τραγικό γεγονός ότι η Diana πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997.

Αν έχεις δει την ταινία The Queen, ίσως να πάρεις μια ιδέα για το πώς θα χειριστεί η σειρά τον τραγικό θάνατο της Diana, αφού το σενάριο έγραψε ο δημιουργός του The Crown, Peter Morgan.

Θα είναι η τελευταία σεζόν;

Όχι. Για μια στιγμή, ο Morgan είπε ότι η 5η σεζόν θα ήταν η τελευταία του The Crown, αλλά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να επεκτείνει την σειρά - πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το νέο cast θα βρίσκεται σε δύο σεζόν όπως όλοι οι άλλοι.

Ο Morgan είπε στο Deadline, «Καθώς αρχίσαμε να συζητάμε τις ιστορίες για τον 5ο κύκλο, σύντομα έγινε σαφές ότι για να αποδώσουμε δικαιοσύνη στον πλούτο και την πολυπλοκότητα της ιστορίας, θα πρέπει να επιστρέψουμε στο αρχικό σχέδιο και να κάνουμε έξι σεζόν. Για να είμαστε σαφείς, η 6η σεζόν δεν θα μας φέρει πιο κοντά στο παρόν – απλώς θα μας επιτρέψει να καλύψουμε την ίδια περίοδο με περισσότερες λεπτομέρειες».

The Crown: Σε αναμμένα κάρβουνα το Παλάτι για τον πέμπτο κύκλο της σειράς

Ποια είναι η γνώμη του παλατιού;

Η Telegraph αναφέρει ότι το παλάτι έχει «προσπαθήσει να προστατεύσει» τη φήμη του βασιλιά Καρόλου πριν από την προβολή της σειράς και σημειώνει ότι ο χρόνος «δεν θα μπορούσε να ήταν χειρότερος» με τη σειρά να έρχεται μόλις δύο μήνες μετά τη βασιλεία του.

Εν τω μεταξύ, αυτό το κλιπ από τη σειρά είχε προκαλέσει πανικό στο παλάτι όταν κυκλοφόρησε:

Και μια ανώτερη βασιλική πηγή είπε στην Telegraph τον περασμένο μήνα, ότι το The Crown είναι «ένα δράμα, όχι ένα ντοκιμαντέρ», ενώ ένας φίλος του βασιλιά χαρακτήρισε τη σειρά «εκμεταλλευτική» και είπε ότι το Netflix «δεν θα είχε καμία ενοχή να συνθλίψει τη φήμη των ανθρώπων».

Τι ξέρουμε για τη συνέχεια

Σύμφωνα με τη Sun, το The Crown θα τελειώσει το 2005 με τον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου και της Δούκισσας Camilla. Πράγμα που σημαίνει ότι ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry θα γίνουν ενήλικες.

«Είναι μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή γιατί θεωρείται ότι σηματοδοτεί την αρχή μιας εποχής που επικεντρώνεται περισσότερο στους πρίγκιπες William και Harry και τον πατέρα τους», λέει μια πηγή. «Ο γάμος του Καρόλου και της Camilla αντιμετωπίζεται ως το τέλος μιας ταραχώδους περιόδου στην ιστορία των Windsors και η αρχή μιας εντελώς νέας».

Επιπλέον, αυτό ανοίγει την πόρτα για ένα sequel για τον Κάρολο και τους γιους του, οπότε ετοιμάσου!