«Άγριες Μέλισσες»: Η πρωτοφανής διάψευση από πλευράς σεναριογράφων

20.10.2021
«Άγριες Μέλισσες»: Η πρωτοφανής διάψευση από πλευράς σεναριογράφων
Η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης αντιδρούν δημόσια σε γεμάτο ανακρίβειες δημοσίευμα.

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προέβησαν οι σεναριογράφοι της σειράς «Άγριες Μέλισσες» η οποία εξελίσσεται για τρίτη σεζόν από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Η σειρά που καταγράφηκε ως "φαινόμενο" την πρώτη χρονιά της προβολής της και, στην ουσία, άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση συνεχίζει την πορεία της αν και, όπως δείχνουν οι δείκτες τηλεθέασης, όχι με την ίδια ανταπόκριση από το κοινό.

Άπαντες οι συντελεστές της σειράς συνεχίζουν την καλή και σκληρή δουλειά ενώ έχουν ήδη ειπωθεί πολλά για το στοίχημα που έδωσαν όταν καταπιάστηκαν με μία χρονική περίοδο ταμπού για τα ελληνικά δεδομένα, την εποχή της δικτατορίας.

Το δημοσίευμα και η αντίδραση

Πρόσφατο δημοσίευμα ήθελε τους σεναριογράφους να "αλλάζουν πλεύση" λόγω χαμηλής θεαματικότητας. «Η εποχή που διαδραματίζεται η σειρά, είναι μια εποχή που ακόμη για πολλούς είναι πολύ νωπή στις μνήμες, η περίοδος της Χούντας στην Ελλάδα έχει καταγραφεί στην συνείδηση των Ελλήνων σαν μια περίοδος μαύρη για την σύγχρονη ιστορία που όλοι θέλουν να ξεχάσουν. Έτσι οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να αλλάξουν την πλοκή, να περιορίσουν τις ιστορικές αναφορές και να αναπτύξουν περισσότερο τις ερωτικές ιστορίες αλλά και τις αισθησιακές σκηνές των πρωταγωνιστών της σειράς, αφού γνωρίζουν καλά πως αυτό που θέλουν τελικά να δουν οι τηλεθεατές», διαβάσαμε, όπως διάβασαν και οι ίδιοι οι σεναριογράφοι και θέλησαν να διαψεύσουν κατηγορηματικά ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Δε συνηθίζουμε να διαψεύδουμε οτιδήποτε γράφεται για τη σειρά, εκτός αν υπάρχει λόγος. Και τώρα υπάρχει. Γιατί το παρακάτω απόσπασμα από πρόσφατο δημοσίευμα, μας καταλογίζει κάτι στο οποίο είμαστε τελείως αντίθετοι ως δημιουργοί. Όχι, δεν αλλάζει τίποτα στην πλοκή και στην ιστορία όπως την έχουμε σχεδιάσει για την τρίτη σεζόν. Τα σενάρια είναι γραμμένα για τους επόμενους τρεις μήνες, γυρίζονται κανονικά και ουδέποτε θα ακυρώναμε τον σχεδιασμό που κάνουμε μήνες τώρα με όρους τηλεθέασης. Σεβόμαστε τους τηλεθεατές που μας παρακολουθούν και την ιστορία που υπηρετούμε χωρίς συμβιβασμούς τα τελευταία δύο χρόνια. #agriesmelisses #season3», γράφουν από κοινού η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Το φετινό στοίχημα

Για το φετινό τους πόνημα μίλησαν στο newbeast.gr και τη Σοφία Πελεκάνουν οι δημιουργοί της σειράς και, μεταξύ άλλων, εξήγησαν πώς μπορούν να ενωθούν η μυθοπλασία και η ιστορία μέσα σε ένα σίριαλ.

«Ενώνονται μέσω της πλοκής που έχουμε επιλέξει για τους ήρωές μας. Η ιστορία που θέλουμε να πούμε έχει ως στόχο την κατάληξη της έχθρας ανάμεσα στις Σταμίραινες και τους Σεβαστούς, τη λύση και τη δικαίωση. Μόνο που αυτή θα ειπωθεί μέσα από το πρίσμα ενός ιστορικού γεγονότος, το οποίο επηρέασε τις ζωές όλων. Και είναι ιδιαίτερα γοητευτικό γιατί μας δίνει ευκαιρίες να γνωρίσουμε τους χαρακτήρες που παρακολουθούμε δύο χρόνια τώρα, ακόμα βαθύτερα και να μάθουμε κάτω από ποιες ζυμώσεις θα φτάσει ο καθένας στο τέλος της ιστορίας του. Πάντως δεν είναι κάτι καινούριο το να ακολουθείς την "μυθοπλασία" μέσα από μια ιστορική περίοδο και κατά τη γνώμη μας είναι και πάρα πολύ ενδιαφέρον», απάντησαν εκείνοι και συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν μέχρι το τέλος της σεζόν αυτής που θα είναι οριστικά η τελευταία για τη σειρά αυτή που θα μείνει, χωρίς αμφιβολία στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης ως η "σειρά φαινόμενο" της δεκαετίας (και βάλε!)