Η δήλωση του Αλέξη Γεωργούλη που εξόργισε το "Πρωινό"

09.10.2020
Η δήλωση του Αλέξη Γεωργούλη που εξόργισε το "Πρωινό"
Η αναφορά στις απολαβές του παρουσιαστή και Ευρωβουλευτή προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Αλέξης Γεωργούλης διέψευσε δημοσιεύματα πως τα εισοδήματα του φτάνουν τα 20.000 ευρώ το μήνα, διευκρινίζοντας πως το σωστό ποσό είναι 25.000 ευρώ, εξηγώντας ότι αν δεν ξοδέψει αυτό το ποσό θα πρέπει να το επιστρέψει. "Αυτός ο μισθός δεν είναι 20.000 ευρώ. Το 20.000, αυτός ο αριθμός υπήρχε στην προηγούμενη θητεία και τώρα αυτός ο αριθμός έχει γίνει 25.000 ευρώ", είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δες και αυτό: Ελεονώρα Μελέτη: Απαντά πρώτη φορά στα περί παραίτησης και η κόντρα με τον Νίκο Μάνεση

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε ακόμα για τις υποχρεώσεις του τόσο ως Ευρωβουλευτής όσο και παρουσιαστής στην εκπομπή Joker, κάνοντας αναφορά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε η θέληση του να ασχοληθεί και με την τηλεόραση εκτός από την πολιτική.

"Είμαι ηθοποιός και νιώθω υποχρέωση να υπερασπιστώ όπως μπορώ τα δικαιώματα μιας κοινωνίας. Είναι αυτό που είχε πει κάποια στιγμή και η μητέρα μου, ότι έχεις βγει στις Ευρωεκλογές γιατί ο κόσμος σε αγαπάει, να του ανταποδώσεις την αγάπη που πήρες. Αυτό είναι ουσιαστικά η αλλοίωση της ταυτότητάς μου, αν πω ότι πέρα του ότι με ψήφισε ο κόσμος σαν ευρωβουλευτή θα πρέπει να ξεχάσω και την υπόλοιπή ζωή μου. Δεν πηγαίνει πίσω το έργο μου σαν ευρωβουλευτής επειδή συνεχίζω να δουλεύω σαν ηθοποιός. Αν κάποιος με κατηγορεί γιατί κάνεις και αυτό, είναι σαν να κατηγορείς και έναν άλλον ευρωβουλευτή γιατί έχει παιδιά που του απασχολούν χρόνο. Εγώ δεν έχω παιδιά, έχω ελεύθερο χρόνο, μπορώ να τον ξοδεύω όπου μου αρέσει".

Αυτό το είδες; "Just the 2 Of Us": Θα εκπλαγείς με τα ονόματα που έκλεισαν στο show!

Τις δηλώσεις του σχολίασε ο Βαγγέλης Περρής λέγοντας: "Παραδίνομαι! Δεν μπορεί, κάτι δεν πάει καλά. Εκεί στις Βρυξέλλες που είναι με κάτι τον ψεκάζουν; Αυτά τα οποία λέει δεν χωράνε σε καμία λογική! Είναι παράλογα, είναι τρελά. Μεγίστη κουτοπονηριά, τόσο άστοχο που καταντάει προσβλητικό απέναντί μας. Είναι ανοησία".

Στη συνέχεια, με τη σειρά του ο Αλέξης Γεωργούλης έδωσε την απάντηση του μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, λέγοντας: "Το περίεργο είναι το τι είπαν σε αυτή την εκπομπή και πώς έκαναν μοντάζ σε όλα όσα είπαμε. Ήθελαν να πετάξουν λάσπη και να πουν ψέματα. Ένα χοντρό ψέμα που ανέφεραν ήταν ότι κανείς άλλος Ευρωβουλευτής δεν εργάζεται αλλού, μόνο εγώ. Πέρυσι που δούλεψα στο δικό τους κανάλι, τους είχα πει για τους άλλους με επαγγέλματα πολύ περίεργα, από παίκτες πόκερ μέχρι αγρότες. 530 Ευρωβουλευτές συνεχίζουν την εργασία που είχαν πριν, άσχετα με το κοινοβουλευτικό τους έργο. Αναρωτιέμαι, πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους; Ξέρει όλη η ομάδα ότι αυτά που είπαν είναι όλα ψέματα. Υπάρχει πολύ μεγάλος δόλος. Τα fake news φιμώνουν την αλήθεια. Δεν έχω σκεφτεί αν θα κινηθώ νομικά. Αυτό που κάνουν είναι εντελώς ανήθικο και αντίθετο από την ιδεολογία τους".