Eρωτες εξ Ανατολής, ίντριγκες από τη Βουλγαρία

27.06.2011
Ξαναφυσάει το «Αγιάζι του έρωτα» στον Alpha από τα τέλη του μήνα μαζί με άλλες δύο σειρές τουρκικής και βουλγαρικής παραγωγής αντίστοιχα.

Ξαναφυσάει το «Αγιάζι του έρωτα» στον Alpha από τα τέλη του μήνα μαζί με άλλες δύο σειρές τουρκικής και βουλγαρικής παραγωγής αντίστοιχα. Η τουρκική σειρά που είχε κοπεί αιφνιδίως από το πρόγραμμα του σταθμού επιστρέφει στον Alpha από τη Δευτέρα. Μαζί της έρχεται η «Μενεξέ» με πρωταγωνίστρια την πρώην Μις Τουρκία Σεντέφ Αβτσί και ο «Γυάλινος κόσμος», η πιο επιτυχημένη σειρά που έχει προβληθεί ποτέ στη βουλγαρική τηλεόραση.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του σταθμού ξεκινά στις 6.00 μ.μ. με τις περιπέτειες του Μεχμέτ (Κενάν Ισμιρζάλιογλου) και της Νερμίν (Σελίν Ντεμιρατάρ) που είχαν κερδίσει τις καρδιές των τηλεθεατών προτού το «αγιάζι» κοπεί από τον... αέρα, αδικαιολόγητα κι αψυχολόγητα. Να θυμίσουμε πως στο επίκεντρο της σειράς βρίσκεται μια μεγάλη αγάπη που δοκιμάζεται από τα εμπόδια που συναντά στον δρόμο της. Οι δυσκολίες ανατρέπουν τη ζωή του Μεχμέτ και της Νερμίν και τους φέρνουν αντιμέτωπους με βασανιστικά διλήμματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν. Η απρόσμενη εισβολή του γοητευτικού πλέιμπόι Εντέρ στη ζωή της Νερμίν απειλεί την ευτυχία του ζευγαριού και πυροδοτεί μία σειρά από εξελίξεις που θα αλλάξουν τις ζωές όλων.

Στις 8 μ.μ. αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων του σταθμού θα προβάλλεται η σειρά «Μενεξέ». Η σειρά έκανε πρεμιέρα στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Kanal D τον Σεπτέμβριο του 2007, και περιλαμβάνει πολλά εξωτερικά γυρίσματα στο Βερολίνο και στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για μια ιστορία πραγματικής αγάπης που είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος. Η Μενεξέ, μετανάστρια από την Τουρκία, ζει με την οικογένειά της στο Βερολίνο. Εκεί γνωρίζει τον Χαλίλ, έναν μετανάστη από τη Βοσνία. Ενας μεγάλος έρωτας γεννιέται, όμως ο πατέρας της Μενεξέ έχει άλλα σχέδια. Ετοιμάζει τον γάμο της κόρης του με έναν πλούσιο συμπατριώτη τους, φίλο του γιου του. Προκειμένου να ζήσουν τον έρωτά τους, η Μενεξέ και ο Χαλίλ θα βρεθούν κυνηγημένοι στην Κωνσταντινούπολη. Ο αδερφός, ο άντρας και ο πατέρας της απειλούν τη ζωή της ενώ ο Χαλίλ καταδιώκεται από μυστικά του παρελθόντος.

Τέλος, στις 10 μ.μ. θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη η δραματική σειρά βουλγαρικής παραγωγής, Γυάλινος Κόσμος. Η σειρά έκανε πρεμιέρα το 2010 στο κανάλι bTV, όπου και προβάλλεται ακόμα, σημειώνοντας τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης της τελευταίας δεκαετίας. Στους φανατικούς τηλεθεατές της σειράς συγκαταλέγεται και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σόφια, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε να κάνει και μία γκεστ εμφάνιση, υποδυόμενος τον εαυτό του. Πρωταγωνιστούν οι γνωστότεροι ηθοποιοί της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Καλίν Βραχάνσκι (Κάμεν), η Ελενα Πέτροβα (Μποριάνα), ο Στέφαν Νταναΐλοφ (Ντίμιταρ) και η Γιάννα Μαρίνοβα (Ελενα), ενώ για τα γυρίσματα αξιοποιείται ψηφιακή τεχνολογία που συνήθως χρησιμοποιείται σε κινηματογραφικές παραγωγές. Πάθη, ίντριγκες, έρωτες και εγκλήματα στήνονται γύρω από τον γυάλινο κόσμο του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Σόφιας. Πίσω από τις γυάλινες επιφάνειες του κτιρίου τα αντικρουόμενα συμφέροντα, οι παράνομοι έρωτες και πολιτικές συνωμοσίες κλυδωνίζουν τα θεμέλια της επιχείρησης και απειλούν τις εύθραυστες ζωές των ηρώων. Η επιστροφή του μαύρου πρόβατου της οικογένειας την ημέρα των γενεθλίων του πατέρα του και ιδρυτή του εμπορικού κέντρου, πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και απειλεί να βγάλει στην επιφάνεια μυστικά που για χρόνια ήταν πολύ καλά κρυμμένα.

Νατάσα Παπανικολάου