Η «Rich List» του Φερεντίνου

20.08.2008
Είναι η λίστα που οδηγεί στα μεγάλα κέρδη και φέτος θα την «κρατάει» στα χέρια του ο Χρήστος Φερεντίνος! Μετά τα «Deal», «Super Deal» και «Show me the money» ο συμπαθής παρουσιαστής

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Είναι η λίστα που οδηγεί στα μεγάλα κέρδη και φέτος θα την «κρατάει» στα χέρια του ο Χρήστος Φερεντίνος! Μετά τα «Deal», «Super Deal» και «Show me the money» ο συμπαθής παρουσιαστής ετοιμάζεται να μας συστήσει το «Rich List», όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του παιχνιδιού, ο οποίος θα διατηρηθεί, αδιαφορώντας για εκείνους που ισχυρίζονται ότι «κάηκε».

Το τηλεπαιχνίδι χαρακτηρίζεται από τους υπεύθυνους εθιστικό, διασκεδαστικό και συναρπαστικό. Τέσσερις παίκτες, άγνωστοι μεταξύ τους, χωρίζονται σε δύο ομάδες και καλούνται να συμπληρώσουν συγκεκριμένες λίστες. Για παράδειγμα: «Ποιες ταινίες σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ», «Τραγούδια των Αbba», «Πόλεις με παραλία» κ.λπ.

Βασικός όρος του παιχνιδιού είναι οι παίκτες να προβλέψουν πόσες σωστές απαντήσεις θα δώσουν. Αν τελικά «πέσουν» έξω στις προβλέψεις τους, τότε το γύρο κερδίζει η αντίπαλη ομάδα.

Η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις λίστες σερί προχωράει στη «Rich List», μια εκ νέου διαδικασία κατά την οποία μπορεί να αυξήσει τα κέρδη της. Όμως, μία και μόνο λανθασμένη απάντηση αρκεί για να χάσει όλα όσα κέρδισε. Η ομάδα που κερδίζει σε κάθε επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού συνεχίζει την πορεία της μέχρι να χάσει. Έτσι, για παράδειγμα, μπορεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο και αν διαπρέπει, θα συνεχίσει ακάθεκτη έως τον Ιούνιο, κερδίζοντας το τελικό έπαθλο (σ.σ.: ενδεχομένως 250.000 ευρώ).

Το τηλεπαιχνίδι έκανε την πρώτη του εμφάνιση το Μάιο του 2006 στην αγγλική τηλεόραση με τον τίτλο «Who dares wins» (Ο τολμών νικά) σε παραγωγή της διάσημης ομάδας «12 yards». Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς μεταδόθηκε από το αμερικανικό δίκτυο FOX, το οποίο όμως το «έκοψε» αμέσως μετά την πρώτη του προβολή, καθώς «πάτωσε» σε τηλεθέαση. Το ίδιο concept μεταδίδεται επίσης σε Αυστραλία, Γερμανία και Νέα Ζηλανδία.