Έρχεται το ελληνικό «Βeverly Ηills»

21.08.2008
Έφηβοι ρομαντικοί, σκληροί, με φιλοδοξίες και όνειρα, όπως τους εμπνεύστηκε ο Λάκης Λαζόπουλος, έρχονται από το Σεπτέμβριο στις οθόνες μας μέσα από τη συχνότητα του Alpha.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Έφηβοι ρομαντικοί, σκληροί, με φιλοδοξίες και όνειρα, όπως τους εμπνεύστηκε ο Λάκης Λαζόπουλος, έρχονται από το Σεπτέμβριο στις οθόνες μας μέσα από τη συχνότητα του Alpha. Αλλά δεν θα είναι μόνοι τους, καθώς, όπως φημολογείται έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, η Άλκηστη Μαραγκουδάκη σκοπεύει να εντάξει στο πρόγραμμα του καναλιού της Κάντζας εκτός από το «Γ4» και τα νέα επεισόδια του κλασικού «Βeverly Hills: The next generation», που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται επίσης από το Σεπτέμβριο στην Αμερική.

Εδώ και αρκετούς μήνες, όταν σχεδιαζόταν το χειμερινό πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού, πολλοί με πρώτο τον Λάκη Λαζόπουλο, του οποίου η γνώμη έχει βαρύνουσα σημασία για τον Δημήτρη Κοντομηνά ήταν υπέρ της στροφής στα νεανικά κοινά, αφού αυτά άλλωστε φέρνουν και τη διαφήμιση. Κάτι που έχουν αντιληφθεί εδώ και χρόνια Mega και Star, ενώ μετά τα μισά της προηγούμενης περιόδου ακολούθησε και ο ΑΝΤ1 την ίδια φιλοσοφία, ξηλώνοντας πολλές παραγωγές και βάζοντας στη θέση τους επιτυχημένες ξένες σειρές («Lost», «Las Vegas» κ.ά.).

Η επιτυχία που είχε φέτος ο Alpha με παραγωγές όπως τα «Υπέροχα πλάσματα» αλλά και το «Σε είδα» ώθησε τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού σε μεγαλύτερη στροφή προς τις νεανικές παραγωγές.

Η αρχή έγινε, άλλωστε, μεσούντος του θέρους με την επαναφορά των all time classic «Βeverly Hills 90210» και «Μelrose Ρlace», που προβάλλονται καθημερινά το απόγευμα.

Από το φθινόπωρο, οπότε και κορυφώνεται η μάχη της τηλεθέασης, θα ξεκινήσει να προβάλλεται το «Γ4», μια σειρά που είχε εμπνευστεί πριν από αρκετά χρόνια ο Λάκης Λαζόπουλος με τον αρχικό τίτλο «Γκράβα - Κολέγιο» και διαφοροποιήθηκε αρκετά μέχρι να καταλήξει στην τωρινή της μορφή.

Τα πρώτα γυρίσματα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, με πρωταγωνιστές εφτά εφήβους της τελευταίας τάξης του λυκείου, οι οποίοι ζουν τα όνειρα και τους εφιάλτες τους, αγαπάνε, ερωτεύονται, προβληματίζονται, δημιουργούν φιλίες, αλλά δεν είναι και λίγες οι φορές που έρχονται σε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις.

Το casting διήρκεσε δύο μήνες, ενώ οι ηθοποιοί επιλέχθηκαν με κριτήριο το διαφορετικό επαγγελματικό παρελθόν και τις εμπειρίες τους, έτσι ώστε να αποτυπώνεται πειστικά στη μικρή οθόνη η διαφορετικότητα των χαρακτήρων. Από τα κεντρικά θέματα της σειράς και το λεγόμενο «χάσμα γενεών» μεταξύ μικρότερων και μεγαλύτερων.

Λόγω και της καλλιτεχνικής επιμέλειας που έχει αναλάβει ο Λάκης Λαζόπουλος, η σειρά θα έχει κινηματογραφικό στυλ λήψης και γι αυτόν το λόγο συνεχίζονται εντατικά τα γυρίσματα σε σχολικό συγκρότημα της Πετρούπολης. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της νέας σειράς του Λάκη Λαζόπουλου είναι και η Λένα, κόρη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάσιου Παπαληγούρα.

Επιστρέφει η Μπρέντα
Την ώρα που εμείς θυμόμαστε τα απογεύματα στον Alpha τις περιπέτειες των παιδιών του «Βeverly Ηills» σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, στις ΗΠΑ ετοιμάζονται για δυναμική επιστροφή της σειράς, όπου θα παρακολουθούμε τις περιπέτειες της νέας γενιάς των πλουσιόπαιδων της Δυτικής Ακτής. Εξ ου και ο τίτλος «Νext Generation».

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα βλέπουμε και τους παλιούς. Η Μπρέντα Γουόλς (Σάνεν Ντόχερτι) επιστρέφει στο σχολείο ως καθηγήτρια υποκριτικής, η Κέλι (Κάθριν Κέλι Λανγκ) ως ψυχολόγος και η Ντόνα (Τόρι Σπέλινγκ) ως ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων. Αυτή την εποχή οι παραγωγοί ασκούν αφόρητες πιέσεις στους Τζέισον Πρίσλεϊ (Μπράντον), Λουκ Πέρι (Ντίλαν) και Ίαν Ζίρινγκ (Στιβ), προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί στο πολυδιαφημισμένο σίκουελ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά θα έχει ο Ρομπ Έστεςεπίσης γνωστός από το «Μelrose», ο οποίος θα υποδυθεί το διευθυντή του 90210, στο οποίο είχε φοιτήσει και ο ίδιος αρκετά χρόνια πριν.