Κέιτ & Γουίλιαμ: "Τους δίνω 7 χρόνια"

24.11.2010
Τελικά δεν βλέπουν όλοι με καλό μάτι τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) με την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton), οι οποίοι δέχτηκαν "πυρά" από εκεί που δεν το περίμεναν.


Τελικά δεν βλέπουν όλοι με καλό μάτι τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) με την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton), οι οποίοι δέχτηκαν "πυρά" από εκεί που δεν το περίμεναν.

Ο αιδεσιμότατος Πιτ Μπρόντμπεντ (Pete Broadbent), επίσκοπος του Γουίλεσντεν, εκφράστηκε δημόσια με καθόλου κολακευτικά σχόλια για το ζευγάρι από την πρώτη στιγμή που επισημοποιήθηκε η σχέση του, χαρακτηρίζοντας τους "ρηχές διασημότητες" και προβλέποντας ζοφερό το μέλλον του γάμου τους: "Τους δίνω επτά χρόνια".

Και όπως ήταν φυσικό και επόμενο, δεν έμεινε ατιμώρητος για τη μεγάλη του γλώσσα, αφού τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Ο επίσκοπος Μπρόντμπεντ ξεκίνησε το "στόλισμα" των μελλόνυμφων αμέσως μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων τους μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.

Χαρακτηρίζοντας τον Γουίλιαμ και την Κέιτ ως "ρηχές διασημότητες" υποστήριξε ότι και ο δικός τους γάμος θα έχει την ίδια κατάληξη με όλους τους υπόλοιπους του... είδους, δίνοντάς του το πολύ μια επταετία ζωής. Και δεν σταμάτησε εκεί.

Ο 58χρονος λαλίστατος επίσκοπος έπιασε στο στόμα του και τους υπόλοιπους γαλαζοαίματους, χαρακτηρίζοντάς τους "ερωτύλους" των οποίων οι γάμοι και τα διαζύγια έχει μοσχοπληρώσει όλα αυτά τα χρόνια ο βρετανικός λαός.

Μίλησε ακόμη και για τον γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου (prince Charles) με την Νταϊάνα (Diana) το 19981: "Κατάφερα να αποφύγω την τελευταία καταστροφή σε αργή κίνηση ανάμεσα στον Αυτιά και την Πορσελάνινη Κούκλα, και έτσι ελπίζω να αποφύγω και αυτόν".

Αντιδρώντας άμεσα σε αυτή την επίθεση, ο επίσκοπος του Λονδίνου, Τζον Κάριου Τσάρτερς (John Carew Chartres) έσπευσε να... σωπάσει τον προκλητικό κληρικό ζητώντας του να "παραιτηθεί από το αξίωμά του".

"Ταράχτηκα ιδιαίτερα από τα σχόλια του επισκόπου του Γουίλεσντεν για τον επικείμενο βασιλικό γάμο. Προσωπικά συμμερίζομαι τη χαρά της πλειοψηφίας της χώρας για τα νέα. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον επίσκοπο Πίτερ και να σημειώσω την ειλικρινή μεταμέλειά του", τόνισε ο επικεφαλής της βρετανικής εκκλησίας, συμπληρώνοντας ότι ζήτησε στον "απερίσκεπτο" κληρικό να αποχωρίσει από τη θέση του.

Ύστερα από τον χαμό που προκλήθηκε, βέβαια, ο ίδιος ο "επαναστάτης" τα μάζεψε τα λογάκια του ζητώντας ταπεινά συγνώμη τόσο από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, όσο από τον Γουίλιαμ και τη μνηστή του.

"Αναγνωρίζω ότι ο τόνος της γλώσσας μου όπως και το περιεχόμενο των λόγων μου ήταν βαθιά προσβλητικά και απολογούμαι ανεπιφύλακτα για την ταραχή που προκάλεσα. Ήταν κουτό εκ μέρους μου να ξεκινήσω μια κουβέντα σε ένα τέτοιο δημόσιο μέσο αλλά και να εκφραστώ με τέτοια γλώσσα. Δέχομαι ότι ήταν ένα τεράστιο σφάλμα από πλευράς μου και εύχομαι στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετο έναν ευτυχισμένο και μακροχρόνιο γάμο", δήλωσε σοβαρά ο επίσκοπος και το... πήρε αλλιώς, συμπληρώνοντας ότι θα τους έχει πάντα στις προσευχές τους.

Ο γάμος των δύο 28χρονων νέων αναμένεται να γίνει στις 29 Απριλίου στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα