Κι άλλο κορίτσι για τη Λετίσια

14.12.2006
Τον τελευταίο καιρό η φουσκωμένη κοιλιά της πριγκίπισσας Λετίσια έβαζε σε υποψίες τους Ισπανούς υπηκόους, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε τα πειστήρια για να μιλήσει με κάθε σιγουριά.

Τον τελευταίο καιρό η φουσκωμένη κοιλιά της πριγκίπισσας Λετίσια έβαζε σε υποψίες τους Ισπανούς υπηκόους, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε τα πειστήρια για να μιλήσει με κάθε σιγουριά. Τα σενάρια μιλούσαν για «νέο διάδοχο», όμως το υπερηχογράφημα προβλημάτισε όλο το βασίλειο, γιατί έδειξε πάλι κοριτσάκι. Η μόνη που πλέει σε πελάγη ευτυχίας είναι η γιαγιά, βασίλισσα Σοφία! Όσο για τον παππού Χουάν Κάρλος, προωθεί αναθεώρηση του Συντάγματος, έτσι ώστε η πρωτότοκη κόρη του Φελίπε να μπορεί να τον διαδεχτεί στο θρόνο.

Να τους ζήσει η δεύτερη κόρη
Η είδηση λοιπόν επιβεβαιώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Έτσι, η Λετίσια βρίσκεται ήδη στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και έχοντας ξεπεράσει τις συνηθισμένες ενοχλήσεις αυτής της περιόδου, εμφανίστηκε πρόσφατα να συνοδεύει τον εκλεκτό της καρδιάς της πρίγκιπα της Αστούρια Φίλιππο σε κονσέρτο που οργανώθηκε στο Δημοτικό Κλασικό Θέατρο της Μαδρίτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού. Έχοντας περιορίσει κατά πολύ τις υποχρεώσεις της επίσημης βασιλικής ατζέντας, εμφανίστηκε φορώντας ένα μακρύ μαύρο φόρεμα και με ένα άσπρο άνετο παλτό προσπάθησε να αποφύγει τους φωτογραφικούς φακούς που θα αποτύπωναν τα ήδη ορατά κιλά της εγκυμοσύνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς ένα χρόνο πριν η Λετίσια έφερνε στον κόσμο την πρωτότοκη κορούλα τους Ελεονόρ. Τώρα η γέννηση του δεύτερου παιδιού του βασιλικού ζεύγους αναμένεται το Μάιο του 2007.

Εγκυμοσύνη με sms
Αν και η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας περιμένει συνήθως τρεις μήνες για να ανακοινώσει «βασιλικές εγκυμοσύνες», αποφάσισε να δώσει τέλος στην έντονη παραφιλολογία των τελευταίων ημερών στέλνοντας, άκουσον άκουσον, μήνυμα στα κινητά των δημοσιογράφων που καλύπτουν τα νέα και τις εξελίξεις της βασιλικής αυλής, επιβεβαιώνοντας με λακωνικό τρόπο το χαρμόσυνο γεγονός.

Ποιος θα είναι ο διάδοχος του ισπανικού θρόνου
Μόλις γεννήθηκε η Ελεονόρ πέρυσι τον ίδιο καιρό, η κυβέρνηση των σοσιαλιστών επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να τροποποιήσει το άρθρο του ισπανικού Συντάγματος, που έλεγε ότι επόμενος διάδοχος του θρόνου θα πρέπει να είναι αγόρι, φυσικά προς όφελος της γλυκύτατης Ελεονόρ. Παρ όλα αυτά, αν αυτή η τροποποίηση δεν προωθηθεί και τυπικά τους επόμενους επτά μήνες, όταν γεννηθεί και το δεύτερο κορίτσι του πριγκιπικού ζεύγους, θα υπάρχει πρόβλημα διαδοχής. Εκτός αν η Λετίσια και η Φελίπε βάλουν μπρος για το γιο και μια τρίτη εγκυμοσύνη.

Η τρισευτυχισμένη γιαγιά!
Μπορεί η 68χρονη βασίλισσα Σοφία να μετράει ακόμη επτά εγγόνια, η είδηση πάντως για την όγδοη «χαρά» της ήταν φυσικό να την έχει ανεβάσει στον έβδομο ουρανό. Έχει δώσει μάλιστα ήδη την εντολή να ετοιμάζονται οι χώροι του παλατιού που θα φιλοξενήσουν το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας.