Στον έρωτα είμαι γατούλα!

08.12.2006
Το χιούμορ και ο χειμαρρώδης λόγος της δεν σε αφήνουν να βαρεθείς δευτερόλεπτο. Η Άβα Γαλανοπούλου είναι πληθωρική σ' ό,τι κι αν κάνει. Φέτος την κυνηγάει η δημοσιογραφική «καρέκλα», καθώς παίζει τη διευθύντρια τηλεοπτικού σταθμού στο «50-50» και lifestyle περιοδικού στο θέατρο «Λαμπέτη», στη μαύρη κωμωδία «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Εκεί τη συναντήσαμε και μιλήσαμε για τη δημοσιότητα, τους άντρες, τον έρωτα, το γάμο και την τηλεόραση. Για όλα αυτά που την ευχαριστούν ή τη θυμώνουν πίσω από τις κάμερες και μπροστά στη ζωή.

Από τη Σίσσυ Μενεγάτου

Φέτος βάλθηκες να μας «φας» τη δουλειά. Θα ήθελες να ήσουν δημοσιογράφος;

«Όχι. Μόνο ηθοποιός ήθελα κι αυτό από τα δεκαοκτώ μου χρόνια που το αποφάσισα συνειδητά. Με παρότρυναν οι τότε συμφοιτητές μου στη Φιλοσοφική Αλέξανδρος Ρήγας και Θοδωρής Πετρόπουλος».

Το πτυχίο το πήρες;

«Ναι, αλλά ούτε σε κορνίζα δεν το έβαλα. Δίδαξα μάλιστα και για ένα μικρό διάστημα σε φροντιστήριο και έκανα ιδιαίτερα μαθήματα. Ήξερα όμως ότι ήμουν αλλού. Δεν μπορούσα να επιβληθώ στα παιδιά. Το καθηγητηλίκι δεν μου ταίριαζε».

Τι ονειρευόσουν;

«Ήθελα και θέλω μόνο να παίζω. Έτσι τη βλέπω τη δουλειά μου. Είναι το πιο όμορφο παιχνίδι για μένα. Σαν το παιδί που πηγαίνει στην παιδική χαρά. Έτσι νιώθω».

Από την πρώτη στιγμή δέχτηκες το ρόλο της Ελισάβετ;

«Όχι. Στην αρχή, όταν μου έδωσαν να διαβάσω το σενάριο, είχα αρνηθεί να το κάνω. Έπρεπε να υποδυθώ μια γυναίκα μεγαλύτερη από μένα, έναν τελείως κόντρα χαρακτήρα απ αυτό που είμαι και δεν ήξερα κατά πόσο θα πείσω. Ευτυχώς όμως με έσωσε το δαιμονισμένο μου ένστικτο. Αλλιώς τώρα θα έσκαγα από τη στενοχώρια μου».

Πώς νιώθεις με όλη αυτή τη δημοσιότητα που μπήκε στη ζωή σου;

«Μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά ότι αυτό που κάνω αρέσει στον κόσμο και τον ευχαριστώ για την αγάπη που μου δείχνει. Από κει και πέρα είμαι πάρα πολύ προσγειωμένη, γιατί ξέρω ότι όλα αυτά είναι περαστικά. Πάνω απ όλα είναι η ζωή και η προσωπική ευτυχία».

Το πάθος, οι άντρες και ο γάμος

Στο σίριαλ με τον Νικηφόρο έχετε παντρευτεί δύο φορές, χωρίσατε και ίσως πάτε και για τρίτο γάμο. Ως Άβα θα τολμούσες να το κάνεις;

«Θεωρητικά θα σου έλεγα όχι, αλλά απ την άλλη, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που έχω κι εγώ το φεύγα μου και με τραβάει πάντα το πάθος και η ένταση στη σχέση, μπορεί και να το έκανα».

Πολλοί λένε ότι είναι ξαναζεσταμένο φαγητό και καταδικασμένη μια τέτοια σχέση. Εσύ τι πιστεύεις;

«Εγώ είμαι άνθρωπος αυτού του στυλ. Ξαναγυρίζω στο παρελθόν. Και γιατί όχι, αν ξαναπροκύψει; Πιστεύω ότι πρέπει να πας εκεί που σε οδηγεί το ένστικτο και η καρδιά σου εκείνη τη στιγμή. Στον έρωτα δεν υπάρχουν νόμοι, τακτικές ή στρατηγική. Δεν υπογράφεις συμβόλαιο στον έρωτα».

Αυτόν τον καιρό είσαι ερωτευμένη;

«Είμαι σε μια πολύ περίεργη φάση. Δεν ξέρω αν θα ενδώσω».

Ποιον θεωρείς ιδανικό άντρα;

«Ιδανικό δεν υπάρχει. Κι αν ψάχνεις τον ιδανικό, χάθηκες. Πάει η ζωή σου. Θέλω όμως οπωσδήποτε να έχει χιούμορ, ένα κοφτερό μυαλό που να καταλαβαίνει τις σκέψεις μου και να είναι απρόβλεπτος».

Η Άβα τούς ταλαιπωρεί τους άντρες;

«Όχι. Ακριβώς το αντίθετο. Πασά τον έχω τον άντρα. Είμαι της κλασικής σχολής. Ο καθένας στη θέση του. Με ενοχλεί ο άντρας να κάνει γυναικείες δουλειές. Να δω άντρα με ποδιά; Ποτέ. Τον προσέχω πολύ τον άντρα. Είμαι γυναίκα-γατούλα».

Πώς και δεν παντρεύτηκες;

«Φοβάμαι πάρα πολύ το γάμο. Είναι σαν να έχω την εικόνα πιτζάμα-παντόφλα. Εμένα μου αρέσει να έχω την αίσθηση ότι βγαίνω ραντεβού».

Δεν θέλεις ένα παιδί;

«Δεν έχω νιώσει αυτή την ανάγκη μέχρι τώρα. Δεν ξέρω το γιατί. Ίσως οι σύντροφοι που είχα δεν με έκαναν να αισθανθώ κάτι τέτοιο».

Η τηλεόραση, η αλήθεια και το καλάμι

Τι σε ενοχλεί στην τηλεόραση;

«Τα ριάλιτι και το σταριλίκι που βλέπω τελευταία. Μου είναι αδιανόητο».

Αν δεις ένα νέο ηθοποιό να έχει καβαλήσει το καλάμι, τι θα του πεις;

«Ότι δεν έχει καταλάβει τι του γίνεται και να προσγειωθεί το γρηγορότερο. Μην τρελαθούμε, μια δουλειά κάνουμε. Είναι ωραίο να δίνεις χαρά στον κόσμο και να εισπράττεις την αγάπη του, αλλά μέχρις εκεί. Με θυμώνει το σταριλίκι, όπως και το ότι κάποιοι συνάδελφοί μου που παίζουν στην τηλεόραση βγαίνουν και την κατακρίνουν».

Θα ήθελες να κάνεις πρωινό ή κάποια άλλη εκπομπή;

«Μου το έχουν προτείνει πολλές φορές και για πρωινό και για ψυχαγωγική εκπομπή. Όσα λεφτά και να μου δώσουν, δεν θέλω να το κάνω. Εγώ θέλω μόνο να παίζω ως ηθοποιός».

Ως διευθύντρια ποιον ή ποια θα έφερνες στο κανάλι σου για να κάνεις υψηλή θεαματικότητα;

«Τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ή την Έλλη Στάη».

Κι από ποιον θα ήθελες να πάρεις συνέντευξη;

«Από τον Γιάννη Μπουτάρη. Μιλάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, κάτι που θεωρώ τη μεγαλύτερη γοητεία σε έναν άνθρωπο. Άλλωστε, έτσι λειτουργώ κι εγώ στη ζωή μου. Έχω τα κότσια να λέω τις αλήθειες».

Tο μυστικό της:

«Μου έχουν προτείνει να κάνω γυμνή φωτογράφηση και φυσικά είπα όχι. Είναι κάτι που ούτε καν να το σκεφτώ δεν μπορώ. Ούτε στο θέατρο θα μπορούσα να παίξω γυμνή σκηνή. Είμαι πολύ ντροπαλή».

Tα must της:

«Να διαφυλάσσω τη σχέση μου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι μόνο δική μου και δεν θέλω να τη μοιράζομαι με κανέναν».

«Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο».

«Ο ρόλος της Σκάρλετ Ο Χάρα στο Όσα παίρνει ο άνεμος με συνεπαίρνει. Φοβερή γυναίκα! Μόνο που εγώ δεν θα τον άφηνα τον κούκλο να φύγει με τίποτα. Ακόμα κι αν χρειαζόταν να τον πιάσω από το μαλλί».

Tα out της:

«Η κακή συνήθεια που δεν μπορώ να κόψω και δεν είναι άλλη από το τσιγάρο».

«Η γυμναστική. Δεν κάνω ποτέ. Ευτυχώς όταν δουλεύω, ξεχνάω να φάω. Αυτό με σώζει».

«Δεν οδηγώ. Τους έχω κάνει χρυσούς τους ταξιτζήδες».

«Όταν μου κάνουν το τραπέζι με οτιδήποτε περιέχει αυγολέμονο που το σιχαίνομαι».

H φιλοσοφία της:

« Η ζωή είναι ένα πανηγύρι. Ένα μεγάλο γλέντι. Μια περιπέτεια που αξίζει να τη ζούμε».