Kate Middleton: Κύμα συμπαράστασης στα social media και η συγνώμη της Blake Lively

24.03.2024
Kate Middleton: Κύμα συμπαράστασης στα social media και η συγνώμη της Blake Lively
Στον απόηχο της ανακοίνωσης της Kate για τη διάγνωση του καρκίνου και για τη θεραπεία την οποία λαμβάνει, τα μηνύματα συμπαράστασης έρχονται σωρηδόν

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας παραδέχτηκε δημόσια πως έχει διαγνωστεί με καρκίνο και πως υποβάλλεται ήδη σε θεραπεία προληπτικής χημειοθεραπείας, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα πως η εμφάνισή της δημόσια πήρε κι άλλη παράταση μέχρι νεοτέρας.

Η δημόσια έκρηξη αγάπης και συμπαράστασης, ήταν όπως λέγεται, άνευ προηγουμένου εξ ου και η νέα ανακοίνωση από το παλάτι:

«Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα έχουν συγκινηθεί πάρα πολύ από τα μηνύματα του κόσμου στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλη την Κοινοπολιτεία και σε όλο τον κόσμο ως απάντηση στο βίντεο της Αυτής Βασιλικής Υψηλότητας. Και οι δύο είναι εξαιρετικά συγκινημένοι από τη ζεστασιά και την υποστήριξη του κοινού και είναι ευγνώμονες για την κατανόηση του αιτήματός τους για ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ιδού μερικά από τα δημόσια μηνύματα «επωνύμων» εντός και εκτός Ελλάδας, όπως τα ξεχωρίσαμε από τα social media.

Η Jamie Lee Curtis είχε εκφραστεί δημόσια υπέρ της πριγκίπισσας λίγο πριν τη δημόσια παραδοχή της ασθένειας, αντιδρώντας έντονα στις θεωρίες συνωμοσίας που είχαν (και έχουν ακόμη) ξεφύγει. «Πρόκειται για ένα ανθρώπινο ον με μικρά παιδιά και ξεκάθαρα με κάποιο πρόβλημα υγείας», έγραφε τότε η ηθοποιός προτρέποντας την κοινωνία όλη να κάνει ένα βήμα πίσω και και ασχοληθεί με τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

{https://www.instagram.com/p/C40qJ7yxUAs/}

Έχοντας ήδη ζήσει την εμπειρία του καρκίνου η ίδια, η Rita Wilson, εξέφρασε δημόσια τον θαυμασμό της για το κουράγιο της Kate σε αυτή τη δημόσια αποκάλυψη τονίζοντας πως έχει δικαίωμα να κρατήσει τα ζητήματα της υγεία της ιδιωτικά, «όπως όλοι», όπως τόνισε. «Ελπίζω να μην ένιωσε πίεση να μοιραστεί το μυστικό της με όλο τον κόσμο αλλά είμαι σίγουρη ότι η ανακοίνωή της θα βοηθήσει και άλλες γυναίκες που βρίσκονται υπό θεραπεία για τον καρκίνο οι ίδιες», γράφει η ηθοποιός, μεταξύ άλλων και υπογραμμίζει πάνω απ' όλα την ιδιότητα της Kate ως μητέρα.

{https://www.instagram.com/p/C41xdKTNmcO/}

Η Μαριέττα Χρουσαλά μοιράστηκε ένα κολάζ και στη λεζάντα διαβάζουμε τα εξής: «Αν είσαι μαμά, ξέρω ότι έχεις τον ίδιο κόμπο στο στομάχι. Ελπίζω ότι θα αναρρώσει σύντομαα»

{https://www.instagram.com/p/C42ayxXNb9i/}

Με μεγάλη ένταση και η ανάρτηση της Δέσποινας Καμπούρη. «Το μυαλό μου σήμερα είναι σε όλες τις μαμάδες με μικρά παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο. Πλούσιες, φτωχές, πριγκίπισσες, διάσημες, άσημες… », ξεκινά το σκεπτικό της η δημοσιογράφος τονίζοντς πως «δεν υπάρχει πιο δύσκολη μάχη από αυτή. Όμως δεν υπάρχει και πιο ισχυρό κίνητρο για να κερδίσει κάποιος τον αγώνα, από τη θέληση μιας μάνας να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια μπορεί κοντά στα παιδιά της».

{https://www.instagram.com/p/C42WioBoT2R/}

Ο καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau μοιράστηκε ένα ποστ υποστήριξης προς την Kate επίσης.

«Οι σκέψεις μου πάνε στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, τα παιδιά της και σύσσωμη τη βασιλική οικογένεια σε συνέχεια της ανακοίνωσης για τον καρκίνο που τόσο γενναία έκανε», γράφει ο Trideau στέλνοντας τις ευχές για καλή και πλήρη ανάρρωση εκ μέρους όλης της χώρας του.

{https://twitter.com/JustinTrudeau/status/1771265085261991938}

Παρόμοια ανακοίνωση μοιράστηκε άμεσα και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Rishi Sunak.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει την αγάπη και τη στήριξη όλης της χώρας καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή της», γράφει ο Sunak τονίζοντας τη γενναιότητα που η Kate επέδειξε με την ανακοίνωσή της.

{https://twitter.com/RishiSunak/status/1771236237153546649?}

Ανάμεσα στις σχετικές αναρτήσεις είδαμε και τη συγνώμη της Blake Lively η οποία είχε κάνει ένα αστείο μετά την αποκάλυψη για την ψηφιακή επέμβαση στη φωτογραφία που είχε δώσει τη δημοσιότητα η Kate για τη γιορτή της μητέρας και τον σάλο που προκλήθηκε.

«Είμαι σίγουρη πως ουδείς νοιάζεται αλλά νιώθω ότι πρέπει να το δηλώσω δημόσια. Έκανα ένα ανόητο ποστ σχετικά με τη μανία γύρω από το αποτυχημένο photoshop και, παναγία μου αυτό το ποστ με έχει στοιχειώσει! Λυπάμαι πολύ. Στέλνω όλη την αγάπη μου και ευχές σε όλους, πάντα», γράφει, προφανώς συγκλονισμένη και μεταμελημένη η ηθοποιός.

blake lively instagram story

Τελευταία τροποποίηση στις 24.03.2024 - 13:14