Στην Ελλάδα ο Παύλος και η Marie Chantal: Οι πρώτες εικόνες και η απάντηση στην ερώτηση αν πρόκειται να μετακομίσουν στη χώρα μας

16.02.2023
Στην Ελλάδα ο Παύλος και η Marie Chantal: Οι πρώτες εικόνες και η απάντηση στην ερώτηση αν πρόκειται να μετακομίσουν στη χώρα μας
Για το μνημόσυνο των 40 ημερών από τον θάνατο του πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ήρθε ξανά στην Αθήνα ο Παύλος. Μαζί του, η σύζυγός του, Marie Chantal.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε στις 11 Ιανουαρίου, σε ηλικία 82 ετών, υποκύπτοντας στο τελευταίο εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί λίγες μέρες νωρίτερα.

Η κηδεία του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων τελέστηκε στις 16 Ιανουαρίου με εκπροσώπους όλων τον βασιλικών Οίκων της Ευρώπης να δίνουν το "παρών".

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι γαλαζοαίματοι που έδωσαν το "παρών" στην κηδεία του

Ως πρωτότοκος γιος -και πλέον "αρχηγός"- της οικογένειας, ο Παύλος είχε αναλάβει χρέη οικοδεσπότη ενώ είχε συγκινήσει ιδιαίτερα στον επικήδειο που εκφώνησε τόσο στην ελληνική (πρώτα) όσο και την αγγλική γλώσσα.

"Κωνσταντίνε, Μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου. Για μας τα παιδιά και τα εγγόνια σου και για όλους όσους ήρθαν να σε αποχαιρετήσουν, αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν την μνήμη σου και ήταν αδύνατον να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι όμως αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια που χάνει ό, τι πιο αγαπητό και πολύτιμο έχει ένας άνθρωπο στη ζωή του", είχε ξεκινήσει τον λόγο του ο Παύλος, τον οποίο τελείωσε με αυτές τις λέξεις, "Ο Θεός σε αξίωσε πατέρα να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, που αγάπησες όσο τίποτα άλλο σε όλη τη ζωή σου. Οπως μας δίδαξες πατέρα όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά και τα εγγόνια σου που είναι το μέλλον της οικογένειας, εδώ και στη διασπορά, προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα. 'Ισχύς μου η αγάπη του λαού' ήταν πάντα ο κανόνας της οικογένειάς μας και θα είναι. Ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα γι’ αυτήν. Καλό ταξίδι πατέρα", είχε πει ο Παύλος εμφανώς συγκινημένος και ο ίδιος.

{https://www.youtube.com/watch?v=4dQKgP-r6n0}

Τότε είχε ανοίξει μεγάλη συζήτηση σχετικά με την πρόθεση που είχε εκφράσει ο Παύλος με τη σύζυγό του να επιστρέψουν για μόνιμη (ή, έστω, ημιμόνιμη) εγκατάσταση και τώρα που οι δυο τους βρίσκονται ξανά στην Αθήνα δόθηκε η ευκαιρία να τεθεί ξανά το ζήτημα.

Δημοσιογράφοι που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο χθες το βράδυ που έφτασαν από τη Νέα Υόρκη όπου ζουν τα τελευταία χρόνια τους ρώτησαν επίμονα σχετικά με τα σενάρια αυτά όμως ο Παύλος απάντησε ευγενικά αφενός ότι "πάντα στην Ελλάδα θα είμαστε", αφετέρου ότι "Δεν έχω να πω πολλά".

marie-chantal.jpg

Η Ολυμπία, ο Τίνο και τα υπόλοιπα 7 εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Το μνημόσυνο και τα αιτήματα της οικογένειας

Το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον θάνατο του Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 18/2/2023 στη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία περίπου 250 ατόμων, ενώ έχει προγραμματιστεί και ένα τρισάγιο για την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο Τατόι, όπου βρίσκεται και ο τάφος του εκλειπόντα δίπλα σε αυτούς των γονιών του, βασιλιά Παύλου και βασίλισσας Φρειδερίκης.

Πληροφορίες θέλουν αυτή τη φορά (όπως είναι αναμενόμενο, εξάλλου) να δίνουν το "παρών" λιγότεροι γαλαζοαίματοι ενώ η παρουσία των αδελφών του, πριγκίπισσας Ειρήνης και βασίλισσας Σοφίας θεωρείται σίγουρη.

Η επιμνημόσυνη δέηση του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες έχει και πάλι διαμορφωθεί στο προαύλιο της Μητρόπολης προκαθορισμένος χώρος για τους εκπροσώπους του Τύπου. Όλοι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, ρεπόρτερς, φωτογράφοι και κάμεραμεν είναι ευπρόσδεκτοι, όμως υπάρχει κατηγορηματική απαγόρευση για τη χρήση drone.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.02.2023 - 15:13