Βασιλιάς Κάρολος: Η σπαρακτικά μοναχική παιδική ηλικία του και η απόσταση από τους γονείς του

04.11.2022
Βασιλιάς Κάρολος: Η σπαρακτικά μοναχική παιδική ηλικία του και η απόσταση από τους γονείς του
Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τον βασιλιά Κάρολο να ασχολείται με τα εγγόνια του με τα οποία έχει στενή σχέση. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες στιγμές τονίζουν περισσότερο τη διαφορά του πώς μεγάλωσε ο Κάρολος στο παλάτι καθώς δεν είχε τη στενή σχέση μητέρας-γιου με τη βασίλισσα Ελισάβετ, μέχρι πολύ αργότερα στη ζωή του.

Ο Christopher Andersen, συγγραφέας του «The King: The Life of King Charles III», είπε στο Us Weekly ότι ο Κάρολος είχε μια «σπαρακτικά μοναχική παιδική ηλικία» και ότι συχνά ένιωθε «εγκαταλελειμμένος» από τη βασίλισσα και τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο, επειδή περνούσε μεγάλο μέρος του χρόνου του μακριά τους, στο οικοτροφείο. «Δεν υπήρξε ποτέ μια ζεστή σχέση μεταξύ του Καρόλου και της βασίλισσας», εξήγησε. «Αυτό συνέβαινε επειδή η βασιλική οικογένεια δεν έχει δημιουργηθεί για να είναι ζεστή».

Γεγονός είναι ότι χρειάστηκαν δεκαετίες για να αλλάξει η τεταμένη σχέση του Καρόλου με τη μητέρα του. Στα χρόνια πριν από το θάνατό της, ο Andersen μοιράστηκε ότι «η βασίλισσα και ο Κάρολος έφτασαν πιο κοντά καθώς εκείνη γερνούσε και καθώς εκείνος προετοιμαζόταν για τον ρόλο του στο παλάτι.

Αυτή η μέθοδος ανατροφής του Καρόλου μεταφέρθηκε και στη νεαρή ζωή του πρίγκιπα William και του πρίγκιπα Harry, παρόλο που τους αγκάλιασε θερμά η μαμά τους, η πριγκίπισσα Diana. Μόλις όμως «έφυγε» από τη ζωή, τα αγόρια δεν είχαν την ίδια συναισθηματική σχέση με τον μπαμπά τους.

Ενώ ο William και ο Κάρολος φέρεται να έχουν δεθεί μετά την αποχώρηση του Harry από τον ανώτερο βασιλικό ρόλο του, ο βασιλιάς και ο μικρότερος γιος του δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο να φτιάξουν τη σχέση τους. Αν ο Κάρολος έριχνε μια ματιά στη δική του ιστορία, θα συνειδητοποιούσε ότι χρειάστηκε λίγος χρόνος για να πλησιάσει τη βασίλισσα και ίσως αυτό μια μέρα να ισχύσει και για τον Harry.