The Crown: Η ευαισθησία των παραγωγών της σειράς για να αποτυπωθεί με σεβασμό ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana

02.11.2022
The Crown: Η ευαισθησία των παραγωγών της σειράς για να αποτυπωθεί με σεβασμό ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana
Η επερχόμενη πέμπτη σεζόν του Crown προκαλεί ήδη πολλές διαμάχες μεταξύ των παραγωγών και τους παλατιού, χάρη στους ισχυρισμούς ότι τμήματα της σειράς είναι ανακριβή. Την ίδια ώρα γίνονται τα γυρίσματα της έκτης σεζόν και το Deadline ανέφερε πρόσφατα ότι υπάρχει ένταση στις σκηνές που περιλαμβάνουν τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Diana και οι οποίες γυρίζονται αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με το Deadline, επικρατούσε «νευρικότητα» στα γυρίσματα της έκτης σεζόν, με τους δημιουργικούς και τους παραγωγούς να είναι «στα όρια τους» πριν από τα γυρίσματα των «μοιραίων στιγμών που οδήγησαν στο θάνατο της πριγκίπισσας Diana σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι πριν από είκοσι πέντε χρόνια».

«Φοβόμαστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», είπε μια πηγή στο Deadline πριν από 20 ημέρες. «Η αντίστροφη μέτρηση είναι σε δύο εβδομάδες και ενώ συνεχίζουμε ήρεμα, είναι σωστό να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει κάποια νευρικότητα, μια απτή αίσθηση του να είσαι ελαφρώς στα όρια. Θέλω να πω, υπάρχει μια ευαισθησία γύρω από αυτό».

The Crown: Η πέμπτη σεζόν έχει επίσημο trailer και η βασιλική οικογένεια... πονοκέφαλο

Αν και το ίδιο το δυστύχημα δεν θα γυριστεί, το Deadline ανέφερε ότι το επεισόδιο της έκτης σεζόν που καλύπτει το μοιραίο δυστύχημα, θα δείξει τον τότε πρίγκιπα Κάρολο να «φθάνει σε μια βασιλική πτήση για να παραλάβει το σώμα της Diana» ενώ θα υπάρχουν και σκηνές του Mohamad Al-Fayed και «του ρατσισμού που βίωσε από τις γαλλικές αρχές όταν πήρε στην κατοχή του το φέρετρο που περιείχε τον γιο του».

Εν τω μεταξύ, η Elizabeth Debicki (η οποία υποδύεται την Diana) ρωτήθηκε για τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για το αν ο θάνατος της πριγκίπισσας της Ουαλίας θα αντιμετωπιστεί με αρκετή ευαισθησία.

«Ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana δεν ήταν ατύχημα»

«Λοιπόν, δεν ξέρω πραγματικά για αυτές τις ανησυχίες», είπε στο Entertainment Weekly, προσθέτοντας, «Θα πω ότι ο Peter (Peter Morgan,ο δημιουργός της σειράς) και ολόκληρη η ομάδα που δουλεύει, κάνουν ότι μπορούν για να χειριστούν πραγματικά τα πάντα με τόση ευαισθησία, αλήθεια και πολυπλοκότητα. Όπως και οι ηθοποιοί. Ο όγκος της έρευνας και της φροντίδας και των συζητήσεων και των διαλόγων που συμβαίνουν, από την οπτική γωνία του θεατή, κάτι που πιθανότατα δεν θα προσέξατε ποτέ, είναι απλώς τεράστια. Από εκείνη την πρώτη κιόλας συνάντηση με τον Peter, ήξερα ότι μπήκα σε αυτόν τον χώρο όπου αυτό αντιμετωπίστηκε σοβαρά με βαθιά φροντίδα. Αυτή είναι λοιπόν η εμπειρία μου από τη σειρά».