Η βασίλισσα Margrethe της Δανίας αφαίρεσε τίτλους από τα εγγόνια της και προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της μητέρας τους

30.09.2022
Η βασίλισσα Margrethe της Δανίας αφαίρεσε τίτλους από τα εγγόνια της και προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της μητέρας τους
Αν νομίζεις ότι τα όσα συμβαίνουν στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας είναι δραματικά, διάβασε τι γίνεται στη Δανία, όπου τα πράγματα είναι ένα ξεκάθαρο χάος. Η βασίλισσα Margrethe II μόλις αφαίρεσε από τα εγγόνια της τους τίτλους του πρίγκιπα και πριγκίπισσας και η μητέρα τους δεν είναι καθόλου χαρούμενη γι'αυτό.

Η απόφαση της βασίλισσας Margrethe επηρεάζει μόνο τα παιδιά του πρίγκιπα Joachim, του δεύτερου παιδιού της. Ο Nikolai, ο Felix, ο Henrik και η Athena, θα είναι πλέον γνωστοί ως «Η Εξοχότητά του, Κόμης του Monpezat» ή «Η Εξοχότητά της, Κόμισσα του Monpezat».

Η βασίλισσα Margrethe είπε στους δημοσιογράφους (μέσω του περιοδικού Hello!), «Είναι μια σκέψη που την έχω εδώ και πολύ καιρό και νομίζω ότι θα είναι καλό για αυτούς στο μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος». Είπε επίσης, «Ναι, φυσικά» όταν ρωτήθηκε αν η απόφαση ήταν για χάρη των εγγονιών της.

Εν τω μεταξύ, η Express αναφέρει ότι η Αλεξάνδρα Κόμισσα του Frederiksborg (γνωστή και ως η πρώτη σύζυγος του πρίγκιπα Joachim και η μητέρα του Nikolai και του Felix), έκανε μια δήλωση, αμφισβητώντας την απόφαση της βασίλισσας.

«Είμαστε όλοι μπερδεμένοι με την απόφαση», είπε. «Είμαστε λυπημένοι και σοκαρισμένοι. Είναι αναπάντεχο. Τα παιδιά αισθάνονται εξοστρακισμένα. Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους».

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο άβολα, η βασίλισσα Margrethe ρωτήθηκε για τον ισχυρισμό της Αλεξάνδρας ότι αισθάνεται εξοστρακισμένη και είπε, «Λοιπόν, εξαρτάται πώς το βλέπεις... εγώ δεν το βλέπω, πρέπει να πω».

Το Παλάτι εξέδωσε προηγουμένως μια δήλωση ανακοινώνοντας την αλλαγή του τίτλου, λέγοντας: «Με την απόφασή της, η Αυτής Μεγαλειότητα, η βασίλισσα, επιθυμεί να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε τα τέσσερα εγγόνια να μπορούν να διαμορφώσουν τη ζωή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να περιορίζονται από ειδικές εκτιμήσεις και καθήκοντα που συνεπάγονται από μια επίσημη σύνδεση με τον Βασιλικό Οίκο της Δανίας ως θεσμό».

Και πάλι, αυτή η απόφαση δεν ισχύει για το πρώτο παιδί της βασίλισσας Margrethe και διάδοχο του θρόνου, τον πρίγκιπα Frederik, τα παιδιά του οποίου θα συνεχίσουν να είναι πρίγκιπες και πριγκίπισσες.