Πρίγκιπας Harry: Η επίσημη ανακοίνωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις - Ποιοι θεωρούν ότι σνομπάρει τη βασίλισσα

14.03.2022
Πρίγκιπας Harry: Η επίσημη ανακοίνωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις - Ποιοι θεωρούν ότι σνομπάρει τη βασίλισσα
Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω της νομικής διαμάχης για το κατά πόσον είναι ασφαλής ο Ηarry σε περίπτωση που ταξιδέψει στη Βρετανία.

Είναι από τα νέα που σε ξαφνιάζουν. Ο πρίγκιπας Ηarry κατηγορήθηκε ότι σνομπάρει τη γιαγιά του Βασίλισσα Ελισάβετ, όταν ανακοίνωσε ότι θα απουσιάσει από το μνημόσυνο του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου.

Ενώ ένας εκπρόσωπος του Harry επιβεβαίωσε ότι ο πρίγκιπας θα απουσιάσει από τη λειτουργία στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στις 29 Μαρτίου, φέρεται ότι θα παρευρεθεί στους Αγώνες Invictus που ξεκινούν στην Ολλανδία μόλις δύο εβδομάδες αργότερα.

Και έρχεται η εφημερίδα Sun που εδώ και μέρες ανέβαζε πρωτοσέλιδα σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, να δημοσίευσει ξαφνικά τον τίτλο: «O Harry σνομπάρει τον Φίλιππο».

Η βιογράφος βασιλικών θεμάτων Angela Levin κατηγόρησε τον Harry για «εκβιασμό» σχετικά με την υποχρέωση αυτή προς τον παππού του, λόγω του θέματος που έχει προκύψει με τις ανησυχίες του πρίγκιπα για την προστασία του σε περίπτωση που ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Harry «σνόμπαρε τον Δούκα του Εδιμβούργου (Φίλιππο) αλλά ουσιαστικά σνομπάρει τη βασίλισσα», είπε η κυρία Levin στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη βασίλισσα για 73 χρόνια, πέθανε τον περασμένο Απρίλιο μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τα 100α γενέθλιά του.

Δεδομένης της περιορισμένης φύσης που είχε η κηδεία, το μνημόσυνο αυτού του μήνα έχει σκοπό να προσφέρει μια ευκαιρία για να τιμήσει η χώρα τη μακροχρόνια ζωή και τις υπηρεσίες του Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο εκπρόσωπος του Ηarry την Παρασκευή δεν ανέφερε τον λόγο για τον οποίο δεν θα παραστεί στο μνημόσυνο, αλλά είπε ότι ελπίζει να επισκεφτεί τη γιαγιά του «σύντομα».

Η κηδεία του παππού του ήταν μόλις η μία από τις δύο περιπτώσεις όπου ο Harry επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ο ίδιος και η σύζυγός του Μeghan Markle εγκατέλειψαν τη βασιλική ζωή και μετακόμισαν στη Βόρεια Αμερική πριν από δύο χρόνια.

Το' πε και το' κανε: Ο πρίγκιπας Harry έσυρε τη βρετανική κυβέρνηση στα δικαστήρια - Η δίκη που δεν έχει προηγούμενo, μόλις ξεκίνησε