Hasnat Khan: Πού είναι σήμερα ο μεγάλος έρωτας της πριγκίπισσας Diana

26.01.2022
Hasnat Khan: Πού είναι σήμερα ο μεγάλος έρωτας της πριγκίπισσας Diana
Η Diana φέρεται να είχε πει πως εκείνος ήταν ο μόνος άντρας για τον οποίο θα εγκατέλειπε τα πάντα!

Ένα χρόνο πριν από το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Κάρολο το 1996, η Diana γνώρισε τον Hasnat Khan ενώ αυτός εργαζόταν στο Royal Brompton Hospital στο Λονδίνο. Το ζευγάρι τα βρήκε αμέσως και σύντομα ακολούθησε μια σχέση. Ο Khan ήταν αναπόσπαστο μέρος της ζωής της Diana για περίπου δύο χρόνια πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους το 1997. Ποιος είναι όμως ο Δρ. Hasnat Khan και πώς ήταν η σχέση τους;

Γεννημένος στο Jhelum του Πακιστάν το 1959, ο Khan αποφάσισε να ακολουθήσει την ιατρική καριέρα από πολύ νεαρή ηλικία. Ο Khan έχει πτυχίο Ιατρικής, πτυχίο Χειρουργικής και είναι Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών. Έκανε το διδακτορικό του στο Imperial College και ειδικεύεται στη χειρουργική καρδιάς και πνευμόνων.

Πώς γνωρίστηκαν ο Δρ. Hasnat Khan και η πριγκίπισσα Diana;

Το 1995, ο Khan εργαζόταν στο Royal Brompton Hospital στο Λονδίνο. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, η Diana επισκεπτόταν τακτικά το νοσοκομείο καθώς ο σύζυγος μιας στενής της φίλης ανάρρωνε από εγχείρηση καρδιάς, όπως σημείωσε ο Khan στην κατάθεση του κατά τη διάρκεια της έρευνας του 2004 για τον θάνατο της Diana. «Από ότι είχε δει κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της, η Diana άρχισε να ενδιαφέρεται πολύ για τη λειτουργία του νοσοκομείου», εξήγησε, γεγονός που την έκανε να ρωτήσει αν μπορούσε να παρακολουθήσει μια εγχείρηση καρδιάς. «Στην πραγματικότητα, παρακολούθησε δύο τέτοιες επεμβάσεις, αν και έχετε ακούσει μόνο για μία στον Τύπο», είπε.

Όπως θυμάται ο Khan, μια μέρα, η Diana του φώναξε «Ε, πού πας;» καθώς έβγαινε από το νοσοκομείο. «Είπα ότι θα πήγαινα στο σπίτι του θείου μου στο Stratford για να μαζέψω μερικά βιβλία και εκεί μου βγήκε να της πω, “θέλεις να έρθεις;”. Μου είπε ναι και αυτό ήταν». Μετά από αυτή την επίσκεψη, όπως είπε ο Khan σε συνέντευξη του στην Daily Mail, η φιλία τους μετατράπηκε γρήγορα σε σχέση.

Πώς ήταν η σχέση τους;

Λέγεται ότι του είχε δώσει το παρατσούκλι «Natty» και η Diana και ο Khan συνήψαν «μια πολύ καλή σχέση χωρίς προσωπικά προβλήματα», όπως θυμάται ο Khan στην κατάθεση του.

Το ζευγάρι συναντιόταν συχνά στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν ο Khan, περνώντας μαζί τις νύχτες σε ένα «μικρό δωμάτιο», σύμφωνα με το Reader’s Digest. Ένα βράδυ, η Diana εντοπίστηκε από έναν φωτογράφο ταμπλόιντ καθώς έμπαινε στο νοσοκομείο. Φέρεται να τηλεφώνησε απευθείας στο εν λόγω ταμπλόιντ και είπε ότι επισκεπτόταν ασθενείς με ασθένειες σε τελικό επίπεδο, κάτι που οδήγησε σε μια ιστορία με τίτλο «My Secret Nights as an Angel» που δημοσιεύθηκε στο News of the World την επόμενη μέρα.

Γιατί χώρισαν;

Στην κατάθεση του, ο Khan αποκάλυψε ότι ήταν η Diana που διέκοψε τη σχέση τους. Αυτό συνέβη λίγο μετά τη συνάντησή της με τον Mohamed Al Fayed τον Ιούλιο του 1997, με τον Khan να προσθέτει ότι ενώ «αυτή αρνήθηκε ότι εμπλέκεται άλλος», αυτός της είπε ότι «υποψιαζόταν ότι υπήρχε κάποιος άλλος».

Τι είχε πει ο Hasnat Khan για την πριγκίπισσα Diana μετά τον χωρισμό τους;

Μετά τον θάνατο της Diana το 1997, ο Khan είπε στην αστυνομία ότι αν ζούσε, πιστεύει ότι «θα είχαν παραμείνει πολύ καλοί φίλοι, ότι κι αν έκανε και με όποιον κι αν ήταν», σύμφωνα με το Vanity Fair. Ο Khan συνέχισε: «Δεν ξέρω πώς ήταν η Diana σε άλλες σχέσεις, αλλά με προστάτεψε πολύ καλά, όχι μόνο από τα μέσα ενημέρωσης αλλά και από πολλές πληροφορίες. Ίσως με προστάτευε γιατί νόμιζε ότι είχαμε μέλλον μαζί».

Πού είναι τώρα ο Δρ Hasnat Khan;

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Dr Khan ζει στο Essex και κάνει ανθρωπιστική εργασία στη Σαουδική Αραβία, την Αιθιοπία και το Πακιστάν. Δέκα χρόνια μετά το θάνατο της Diana, παντρεύτηκε τη Hadia Sher Ali, μια Πακιστανή με καταγωγή από το Αφγανιστάν, αλλά ο γάμος τους έληξε μετά από 18 μήνες. Το 2017, ο Khan αρραβωνιάστηκε (και τελικά παντρεύτηκε) την Somi Sohail.

Αυτοί ήταν οι 10 μεγάλοι έρωτες της πριγκίπισσας Diana - Εκτός από τον Κάρολο [photos]

Νικολέτα Μακρή