Kate Middleton: Γιατί οι ειδικοί θεωρούν ότι κρατάει στα χέρια της το μέλλον της βασιλικής οικογένειας

18.01.2022
Kate Middleton: Γιατί οι ειδικοί θεωρούν ότι κρατάει στα χέρια της το μέλλον της βασιλικής οικογένειας
Το μέλλον της βασιλικής οικογένειας εξαρτάται από την Kate Middleton— τουλάχιστον όπως υποστηρίζει ένας έμπειρος ειδικός επί των βασιλικών θεμάτων. Αυτό είναι προφανώς πολύ μεγάλος έπαινος αλλά και μια πρόβλεψη που συνοδεύεται από μεγάλη πίεση. Η πηγή είναι ο Patrick Jephson, ο οποίος τυγχάνει να έχει σημαντική εμπειρία στα βασιλικά θέματα.

Παλαιότερα ο Jephson εργαζόταν στο παλάτι ως επικεφαλής του προσωπικού της πεθεράς της Κate, την πριγκίπισσας Diana, επομένως γνωρίζει ξεκάθαρα ένα ή δύο πράγματα παραπάνω για τον ζωτικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στο μέλλον της μοναρχίας, οι άνθρωποι που παντρεύονται πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με το Page Six, ο Jephson ξεχώρισε την Kate ως κυριολεκτικά το βασικό πρόσωπο στη διαμόρφωση του επόμενου κεφαλαίου της ιστορίας της βασιλικής οικογένειας.

«Όπως δείχνει το σκάνδαλο του πρίγκιπα Andrew, η μοναρχία έχει απελπιστική ανάγκη από καθησυχαστικά συμβατικούς βασιλικούς ερμηνευτές», εξηγεί ο Jephson. «Η Catherine είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται αυτές οι ταραγμένες βασιλικές εποχές και δεν είναι υπερβολή ότι το μέλλον των Windsors βρίσκεται στα χέρια της».

Ο Jephson επαίνεσε την Kate για την προσέγγισή της στη βασιλική ζωή αλλά και τη σημασία των εκπληκτικών πορτρέτων της για τα 40α γενέθλιά της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Βοηθά το γεγονός ότι η Catherine, όπως η Diana, έχει αυτή την απροσδιόριστη αλλά ουσιαστική βασιλική ιδιότητα: την παρουσία. Έχει τη δύναμη, τη βαρύτητα, τον βασιλικό παράγοντα που την κάνει ήδη να ξεχωρίζει από άλλες γυναίκες της οικογένειας ως μελλοντική βασίλισσα» ενώ αναφερόμενος στη μοναρχία επεσήμανε ότι «Η μοναρχία είναι το απόλυτο μακροχρόνιο παιχνίδι... επειδή σε αντίθεση με τα αστέρια των επιχειρήσεων, της πολιτικής ή των μέσων ενημέρωσης, τα δικαιώματα είναι ισόβια και οι χρονικοί της ορίζοντες είναι άπειροι. Η Catherine έχει κατακτήσει αυτό το μακρύ παιχνίδι και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα».

Για τα πορτρέτα της Kate ο Jephson σημείωσε «Η βασιλεία είναι συμβολισμός και θέατρο - συνταγματικά, αυτή είναι η λειτουργία της. Και ένα επίσημο πορτρέτο πρέπει να λειτουργεί με την πρώτη ματιά αλλά και με την εκατομμυριοστή ματιά».

Η αλήθεια είναι ότι αν έπρεπε να διαλέξουμε κάποιον από την οικογένεια για να κρατήσει το μέλλον της στα χέρια του, η Kate Middleton θα ήταν αρκετά ψηλά στη λίστα, οπότε το μέλλον της βασιλικής οικογένειας φαίνεται αρκετά λαμπρό.

Νικολέτα Μακρή