Harry και William: Στη διαπαιδαγώγηση τους στερήθηκαν ένα πράγμα που αγαπούν όλα τα παιδιά

18.10.2021
Harry και William: Στη διαπαιδαγώγηση τους στερήθηκαν ένα πράγμα που αγαπούν όλα τα παιδιά
Δεν είναι μυστικό ότι τα παιδιά των βασιλικών οικογενειών μεγαλώνουν με πολλά ιδιόμοφρα «Πρέπει» και «Μη»

Οι πρίγκιπες μεγάλωσαν με νταντά η οποία έσημαντικό στοιχείο της παιδικής τους ηλικίας το οποίο επίσης δεν συμβαίνει στις περισσότερες οικογένειες, είναι το γεγονός ότι όλα τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας έχουν μια συγκεκριμένη νταντά στα πρώτα τους χρόνια.

Οπότε δεν μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση στον άγραφο κανόνα, ο πρίγκιπας Harry και ο πρίγκιπας William, οι οποίοι, όταν γεννήθηκαν, πέρασαν αμέσως στην ευθύνη μιας νταντάς.

Βασιλική νταντά

Λίγο αφότου η πριγκίπισσα Diana γέννησε το πρώτο της παιδί, ο πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε ότι σίγουρα η σύζυγός του θα χρειαζόταν βοήθεια και προσέλαβε την Barbara Barnes.

Η Barbara, 42 χρονών τότε, είχε προταθεί από την προσωπική βοηθό της πριγκίπισσας Μαργαρίτας και οι νέοι γονείς Κάρολος και Diana, ήταν περισσότερο από ευτυχείς που της έδωσαν το ρόλο.

Η Barbara πήρε τον ρόλο της ως νταντά, εξαιρετικά σοβαρά και σύμφωνα με τη βιογραφία του Robert Lacy, Battle of Brothers, ήταν αυστηρή όχι μόνο με τους πρίγκιπες, αλλά και με όλο το προσωπικό του παλατιού του Kensington.

Ο Lacy αναφέρθηκε επίσης στους περίεργους κανόνες με τους οποίους μεγάλωσε τους πρίγκιπες. Δεν τους άφηναν να χρησιμοποιούν κουβέρτες, ούτε παπούτσια μέχρι να μάθουν να περπατούν σωστά, για παράδειγμα.

Ακόμη και όταν έμαθαν να περπατάνε, εξακολουθούσε να εφαρμόζει αυστηρά πρωτόκολλα: «Όταν πήραν τα πρώτα τους παπούτσια, η νταντά επέμεινε σε κλασικά παπούτσια με λουράκια που ήταν διαμορφωμένα στα πόδια των αγοριών. Τα αθλητικά παπούτσια απαγορεύονταν».

Η Barbara ήταν γνωστό ότι επέβλεπε το μεγάλωμα των πριγκίπων «με όρους Βατικανού» όπως έλεγαν τα μέλη του προσωπικού του παλατιού του Kensington, καθώς προσαρμόζονταν στους αυστηρούς τρόπους της.

Ο William και ο Harry είχαν συνηθίσει σε ένα αυστηρό καθεστώς, όπου έπρεπε να ξυπνήσουν τα ξημερώματα. Ο Lacy αναφέρθηκε στην πρωινή ρουτίνα της Barbara για τα αγόρια, λέγοντας ότι: «Έφερνε στην κρεββατοκάμαρα της τα πρωινά για να χαζεύουν και να παίζουν μαζί, πριν τους δώσει το πρωινό τους και τα στείλει στους γονείς τους όταν ξυπνήσουν».

Ο ρόλος της Barbara ήταν κάτι περισσότερο από ρουτίνες και κανόνες και έμαθε ουσιαστικά και στους δύο πρίγκιπες να μιλούν, να περπατούν, να διαβάζουν και να ντύνονται μόνοι τους.

Τους πήγαινε τακτικά για διακοπές στη Σκωτία και τα Νησιά Scilly, όπου μπορούσαν να απολαύσουν περιπέτειες μακριά από το αδιάκριτο βλέμμα του κοινού.

Ωστόσο, ο Lacy ισχυρίζεται ότι η πριγκίπισσα Diana περιφρόνησε τελικά την Barbara και κάποια στιγμή εξαφανίστηκε ξαφνικά από τη ζωή του Will και του Harry. Ο λόγος είναι άγνωστος, ωστόσο πιστεύεται ότι η Diana σταμάτησε κάθε επαφή με την Barbara.

Ωστόσο ο πρίγκιπας William έμεινε πολύ κοντά με την Barbara, η οποία ήταν παρούσα σε πολλά από τα νεανικά του χρόνια και μάλιστα την κάλεσε ακόμη και στο γάμο του με την Kate Middleton.

Νικολέτα Μακρή