Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς αντέδρασε όταν βρήκε έναν γυμνοσάλιαγκα μέσα στη σαλάτα της

19.10.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς αντέδρασε όταν βρήκε έναν γυμνοσάλιαγκα μέσα στη σαλάτα της
Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι γνωστή για το χιούμορ της και είναι γνωστό ότι βρίσκει συχνά ευκαιρίες να διακωμωδήσει σοβαρές, κατά τα άλλα, περιστάσεις.

Tο ίδιο ισχύει ακόμη και σε σοκαριστικές περιπτώσεις, όπως όταν βρέθηκε ένας νεκρός γυμνοσάλιαγκας στο πιάτο της, όπως θυμάται πρώην βασιλικός υπηρέτης της, ο οποίος δεν μπορεί να ξεχάσει την ξεκαρδιστική αντίδραση της 95χρονης βασίλισσας στην εύρεση του ζώου.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο είναι το καθημερινό μενού της, ποια φαγητά λατρεύει και ποια απεχθάνεται

Πληροφορίες εκ των έσω

Ο Charles Oliver, πρώην βασιλικός υπηρέτης της βασίλισσας, εξιστόρησε το περιστατικό στο βιβλίο του Dinner at Buckingham Palace, στο οποίο σημείωσε αρχικά ότι η βασίλισσα και ο εκλιπών σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, δειπνούσαν συνήθως με σημειωματάρια, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να κρατήσουν σημειώσεις για τα γεύματά τους, οι οποίες στη συνέχεια στέλνοντας πίσω στην κουζίνα.

Σύμφωνα με τον Oliver, το σημειωματάριο έγινε χρήσιμο όταν η βασίλισσα ανακάλυψε ένα γυμνοσιάλαγκα στη σαλάτα της, οπότε αποφάσισε να στείλει ένα σημείωμα στους βασιλικούς σεφ.

Η βασίλισσα έγραψε: «Το βρήκα στη σαλάτα - μπορείτε να το φάτε;» δίπλα στο σώμα του ζώου.

Εκτός από την αξιομνημόνευτη στιγμή, ο Oliver ισχυρίστηκε ότι, ως επί το πλείστον, το σημειωματάριο της βασίλισσας παραμένει κενό, καθώς «δεν είναι ιδιότροπη με το φαγητό».

Ωστόσο, σημείωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ το χρησιμοποιεί όταν δέχεται επισκέπτες για φαγητό, καθώς της επιτρέπει να κρατά εύκολα σημειώσεις για τυχόν γαστρονομικές προτιμήσεις αλλά και φαγητά που δεν αρέσουν στους καλεσμένους της, ώστε το προσωπικό της κουζίνας να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως μελλοντική αναφορά.

«Η βασίλισσα θα κάνει μια διακριτική σημείωση για μελλοντική αναφορά», έγραψε ο Oliver. «Αυτό καταγράφεται από την κουζίνα και τηρείται αν έρθει ξανά ο επισκέπτης».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο τρώει τις μπανάνες!

Βασιλικές συνήθειες

Εκτός από τον σπάνιο γυμνοσάλιαγκα (!) στη βασίλισσα αρέσει να τρώει σχετικά απλά γεύματα, με το πρωινό της να αποτελείται από ένα «απλό φλιτζάνι τσάι και μπισκότα, ακολουθούμενο από ένα μπολ δημητριακά», σύμφωνα με τη βασιλική βιογράφο, Katie Nicholl, ενώ το μεσημεριανό γεύμα συχνά περιλαμβάνει ψητά ψάρια με σπανάκι ή κολοκυθάκια, σύμφωνα με τον πρώην σεφ της βασίλισσας Darren McGrady.