William – Harry: Πώς η μητέρα τους, Diana, τους ένωσε ξανά, 23 χρόνια μετά τον θάνατό της

01.09.2020
William – Harry: Πώς η μητέρα τους, Diana, τους ένωσε ξανά, 23 χρόνια μετά τον θάνατό της
Οι δύο πρίγκιπες έκαναν μια (όχι και τόσο συνηθισμένη τον τελευταίο καιρό) κοινή δήλωση.

Στη δήλωση αυτή, ανακοίνωσαν μαζί τα σχέδια τους για την εγκατάσταση στο παλάτι του Kensington, ενός αγάλματος στη μνήμη της μητέρας τους, Diana, της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Το άγαλμα θα αποκαλυφθεί στα 60α επέτειο γέννησης της τον επόμενο χρόνο - την 1η Ιουλίου 2021 - και θα στηθεί στον χώρο του Kensington Palace. Τα δύο αδέλφια λένε ότι ελπίζουν ότι το μνημείο θα επιτρέψει στους ανθρώπους να «θυμηθούν τη ζωή και την κληρονομιά της», αναφέρει το BBC.

Η δήλωση ήρθε μέσω του γραφείου Τύπου του Kensington Palace, το οποίο εκπροσωπεί τα ενδιαφέροντα του δούκα και της δούκισσας του Cambridge. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη κοινή δήλωση εκ μέρους των δύο αδελφών, από τότε που ο Harry και η Meghan ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τα βασιλικά καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο. Η ανακοίνωση έρχεται ακριβώς στην επέτειο του θανάτου της Diana η η οποία σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, πριν από 23 χρόνια στις 31 Αυγούστου 1997. Ήταν μόλις 36 ετών.

Το άγαλμα είχε παραγγελθεί αρχικά το 2017, για να σηματοδοτήσει την 20ή επέτειο από το θάνατό της και με σκοπό «να αναγνωρίσει το θετικό της αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η δήλωση των William και Harry.

«Το άγαλμα θα εγκατασταθεί στο Sunken Garden του Kensington Palace την 1η Ιουλίου 2021, στα 60α γενέθλια της πριγκίπισσας. Οι πρίγκιπες ελπίζουν ότι το άγαλμα θα βοηθήσει όλους όσους επισκέπτονται το Παλάτι του Κensington, να συλλογιστούν σχετικά με τη ζωή της μητέρας τους και την κληρονομιά της» αναφέρει η ανακοίνωση.