William & Harry: Συνεχίζουν να διαχωρίζουν τις κοινές δραστηριότητες τους

14.07.2020
William & Harry: Συνεχίζουν να διαχωρίζουν τις κοινές δραστηριότητες τους
Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Ηarry συνεχίζουν τη διαδικασία διαχωρισμού των κοινών φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων τους. Πρόσφατα, σύμφωνα με το People, αποκαλύφτηκε ότι διαχωρίζουν τα έσοδα από το ταμείο που δημιουργήθηκε προς τιμήν της μητέρας τους, της πριγκίπισσας Diana.

Το ταμείο, «Τhe Diana, Princess of Wales Memorial Fund», δημιουργήθηκε το 1997 μετά τον πρόωρο θάνατο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ενώ έκλεισε επίσημα το 2012, αλλά εξακολουθούσε να λαμβάνει συχνά χρήματα από δωρητές μέσω του The Royal Foundation.

Mετά από την αποχώρηση του Harry και της Meghan από το παλάτι και τη μετακόμισή τους στο Λος Άντζελες, το ζευγάρι παραιτήθηκε επίσης από τη θέση των επικεφαλής του Royal Foundation και η φιλανθρωπική οργάνωση τους, Sussex Royal, διαλύθηκε. Η αλλαγή αφήνει τον William και την Kate ως μοναδικούς διαχειριστές του ιδρύματος που έλαβε πέρυσι περίπου 27.000 δολάρια από το ταμείο «Τhe Diana, Princess of Wales Memorial Fund», σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή του.

Ενώ ο Harry και η Meghan εργάζονται για τη δημιουργία του νέου τους οργανισμού με το όνομα Archewell, ο Harry ζήτησε το μερίδιο που του αναλογεί από αυτό το έτος, να πάει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα HIV / AIDS Sentebale, το οποίο εμπνεύστηκε από το έργο της μητέρας του.

Αυτή η είδηση ​​ακολουθεί την ανακοίνωση του Ιουνίου του 2019 ότι τα δύο αδέλφια διαχώρισαν τις κοινές φιλανθρωπικές προσπάθειές τους έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να συνεχίσει τα δικά του αγαπημένα πρότζεκτ. «Όταν ιδρύθηκε το ίδρυμα, προοριζόταν για τα δύο αγόρια στις αρχές των 20 τους χρόνων. Οι ζωές τους έχουν αλλάξει σημαντικά. Όλα έχουν γίνει πιο ξεκάθαρα τώρα και υπάρχει μια νέα κατεύθυνση », είπε μια πηγή στο Vanity Fair εκείνη τη περίοδο. «Αυτή είναι μια φυσική εξέλιξη. Είναι ένα αρχικό όπλο για ορισμένα φιλόδοξα έργα για το μέλλον και νομίζω ότι όλοι είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι. Υπάρχει πολλή δουλειά και τα δύο ιδρύματα θα συνεργαστούν στενά ». Αλλά τελικά….

Ν.Μ.