Ξανά στο μέτωπο ο Χάρι

16.06.2011
Παρότι η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, πηγές της Sun και της Daily Mirror θέλουν τον 26χρονο πρίγκιπα να ετοιμάζει τα μπογαλάκια του για το Αφγανιστάν.


Παρότι η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, πηγές της Sun και της Daily Mirror θέλουν τον 26χρονο πρίγκιπα να ετοιμάζει τα μπογαλάκια του για το Αφγανιστάν.

Το υπουργείο άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ενώ ο γραφείο του Χάρι (Harry) δήλωσε ότι "ο ισχυρισμός είναι υποθετικός καθώς ο πρίγκιπας δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στα ελικόπτερα Απάτσι".

Ο τρίτος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο γαλαζοαίματος έχει εκφράσει επανειλημμένα τη διάθεσή του να ξαναβρεθεί στο Αφγνιστάν. Θυμίζουμε ότι ο Χάρι είχε υπηρετήσει στο εκεί μέτωπο το 2007, αλλά η θητεία του διακόπηκε βιαστικά ύστερα από 10 εβδομάδες όταν παρ' όλη τη μυστικότητα που είχε επιβληθεί από το παλάτι, η θέση του έγινε γνωστή στα ΜΜΕ, οπότε και αυτόματα ο πρίγκιπας εκτέθηκε σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "The Sun", το υπουργείο άμυνας και η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ (Queen Elizabeth II) συμφώνησαν ότι ο Χάρι μπορεί να επιστρέψει στην ενεργό μάχη. Ωστόσο, η τελική απόφαση που αναμένεται στις αρχές του επόμενου χρόνου θα παραμείνει μυστική για ευνόητους λόγους.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο μικρός πρίγκιπας ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσής του στα Απάτσι τον Απρίλιο όταν και πήρε τον τίτλο του σμηναγού. Τότε όμως, ο Χάρι είχε δηλώσει ότι δεν είχε κανένα νόημα να ολοκληρώσει την εκπαίδευση του αν ο στρατός δεν επρόκειτο να τον "χρησιμοποιήσει" αναλόγως.

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ (Kate) ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους καθώς στις 30 Ιουνίου θα πετάξουν για Καναδά –και στη συνέχεια για Λος Άντζελες- στο πλαίσιο του πρώτου επίσημου υπερατλαντικού ταξιδιού τους. Ωστόσο, η πληροφορία ότι η δούκισσα του Κέιμπριτζ θα ταξιδέψει χωρίς στυλίστα, είναι αυτή που κέρδισε το ενδιαφέρον του περισσότερου κόσμου.

Ζωή Κίττα