Οι τρελές απαιτήσεις των σταρ.

01.08.2008
Ό,τι του φανεί του λωλο-Στεφανή! Κάπως έτσι μόνο μπορούμε να περιγράψουμε τις απαιτήσεις που έχουν οι σταρ πάσης φύσεως από τα επιτελεία τους.

Ό,τι του φανεί του λωλο-Στεφανή! Κάπως έτσι μόνο μπορούμε να περιγράψουμε τις απαιτήσεις που έχουν οι σταρ πάσης φύσεως από τα επιτελεία τους. Από το χρώμα των λουλουδιών στα βάζα, μέχρι τον αριθμό των φρούτων που τους σερβίρουν, οι διασημότητες αυτού του κόσμου μοιάζουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και σε ιδιοτροπίες. Ίσως γιατί κατά βάθος ξέρουν ότι η ικανοποίηση της ιδιοτροπίας τους είναι και το μέτρο της προσωπικής τους λάμψης.

Σε μια πρόσφατη συναυλία η Μαράϊα Κάρεϊ, είχε μαζί της συγκεκριμένες παστίλιες για το λαιμό και μεταλλικό νερό. Η 39χρονη τραγουδίστρια απαιτεί να υπάρχει στο καμαρίνι της παγωμένη σαμπάνια με τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας κι ένα κουτί καλαμάκια, ενώ όλοι οι υπεύθυνοι παραγωγοί πρέπει να ξέρουν ότι το τσάι της΄πρέπει να είναι «για οκτώ».

Η Τζένιφερ Λόπεζ όμως, την ξεπερνά αφού θέλει το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διαμένει να είναι οπωσδήποτε: «λευκό, με λευκά λουλούδια, λευκά τραπέζια και τραπεζομάντιλα, λευκά κεριά, και λευκούς καναπέδες». Εμείς τι να πούμε; Μόνο λευκές ντομάτες που δεν ζητάει...

Δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες που έχουν παραξενιές στην λίστα υπάρχουν και πολιτικοί όπως ο αντιπρόεδρος Ντίκ Τσέινι που ήθελε όπου πηγαίνει οι τηλεοράσεις να είναι συντονισμένες αποκλειστικά στο ειδησεογραφικό κανάλι το «Fox».

Tο φαινόμενο με τις παραξενιές των καλλιτεχνών άρχισε να διογκώνεται γύρω στο 1980, όταν ο τραγουδιστής Βαν Αλλεν ζητούσε να έχει στο καμαρίνι του ένα μπώλ με τις πολύχρωμες καραμέλες «Μ&Μs». Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι αφού το μπολ δεν έπρεπε να περιέχει ούτε μία καραμέλα σε καφέ χρώμα!

Τους περισσότερους καλλιτέχνες τους απασχολεί ιδιαίτερα η προστασία τους γι΄αυτό και δεν πάνε πουθενά χωρίς τον σωματοφύλακα τους. Αλλά η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ κάνει την διαφορά αφού έχει μαζί της ειδική, προσωπική ομάδα τεχνικών που ελέγχει την σωστή λειτουργία των συστημάτων ήχου, αλλά πριν βγει στην σκηνή ελέγχει προσωπικά αν ο ήχος έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Η Κριστίνα Αγκιλέρα έχει πάντα μαζί της βιταμίνες C για την τόνωση του οργανισμού της. Ενώ η Σάνια Τουέιν θέλει στο δωμάτιο της γεμάτο μόνο με φρέσκα φρούτα σε συγκεκριμένο αριθμό: «έξι λεμόνια, τρία μάνγκο, τρία παπάγια και 18 μήλα», παρακαλώ.

Υπάρχουν βέβαια και οι σταρ που είναι κατά της υγιεινής διατροφής και προτιμούν τα ποτά και τα τσιγάρα. Όπως το συγκρότημα των Cold Play που έχουν μαζί τους μεγάλα αποθέματα από μπύρες που να μην είναι αμερικάνικες, ή ο 50 Cent, βασιλιάς του χιπ-χοπ, που έχει μαζί του πάντα πούρα Αβάνας.

Κάποιοι άλλοι αρνούνται να κόψουν τις παιδικές τους συνήθειες. Ανάμεσά τους οι τραγουδιστές Τζόν Μάγιερς και Κένυ Γουέστ, που πριν την συναυλία τους αρέσει να τσιμπάνε δημητριακά σε διάφορες γεύσεις, και σχήματα.

Για το τέλος αφήσαμε την "βασίλισσα της ποπ", Μαντόνα που ενόψει της συναυλίας που δώσει στην Αθήνα το Σεπτέμβριο ζήτησε το καμαρίνι της να είναι βαμμένο λευκό, να αλλαχτεί το καπάκι της τουαλέτας, να υπάρχουν παντού κεριά και νερό Καμπάλα, το αγαπημένο της πράσινο τσάι, και φυσικά ο προσωπικός γυμναστής της, που ούτως ή άλλως την ακολουθεί παντού.