Εκτός φυλακής ο Στέφανος Ξενάκης: Η πρώτη ανάρτηση και το θέμα του επόμενου βιβλίου του

15.03.2023
Εκτός φυλακής ο Στέφανος Ξενάκης: Η πρώτη ανάρτηση και το θέμα του επόμενου βιβλίου του
Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη και φυλάκισή του για χρέη και μια καταδικαστική απόφαση που εκρεμούσε εις βάρος του, ο δημοφιλής συγγραφέας και γκουρού της αυτοβελτίωσης είναι πια ελεύθερος και το πρώτο του μήνυμα είναι ακριβώς όπως το περιμέναμε.

"Αυτές οι οχτώ μέρες στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ ήταν με απόσταση οι σημαντικότερες της ζωής μου", γράφει, μεταξύ άλλων στη μακροσκελέστατη ανάρτηση που έκανε ο Στέφανος Ξενάκης αμέσως μόλις βγήκε από τη φυλακή. Σε αυτή την ανάρτηση ο συγγραφέας μιλά για όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα του, για τη μοναδική εμπειρία της φυλακής, το νέο του βιβλίο αλλά, ταυτόχρονα, στέλνει τα βέλη του εναντίον κάποιων ΜΜΕ που "έκαναν ό,τι μπόρεσαν για να με κατασπαράξουν 'ως είθισται' σε αυτές τις περιπτώσεις", όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Στέφανος Ξενάκης: Στις φυλακές της Λάρισας ο συγγραφέας του best seller Το Δώρο

Ξεκινώντας την ανάρτησή του, ο Στέφανος Ξενάκης θέλησε να εξηγήσει τα διαδικαστικά της υπόθεσής του και το έκανε ως εξής: "Λόγω της καθυστερημένης τακτοποίησης κάποιων υποχρεώσεων της εταιρίας μου, που είχε πτωχεύσει το 2015, μετά από 18 χρόνια λειτουργίας, και μιας δικής μου αμέλειας, έπρεπε να προσκομιστώ στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ την προηγούμενη Δευτέρα. Έμεινα μέσα οκτώ μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης κι αποπληρωμής των ποινών. (για όποιον γνωρίζει, η συγκεκριμένη διαδικασία, είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα)"

Στη συνέχεια, στράφηκε εναντίον της μερίδας εκείνης των ΜΜΕ που του επιτέθηκαν. "Κάποια δε σεβάστηκαν ούτε την οικογένειά μου, ούτε καν τα παιδιά μου, στο γνωστό ανθρωποφάγο κυνήγι. Κανένα από αυτά τα ΜΜΕ μέχρι σήμερα φυσικά, δεν είχε ξαναασχοληθεί μαζί μου. Βλέπεις η κυκλοφορία ενός ελληνικού βιβλίου σε 31 διαφορετικές γλώσσες ΔΕΝ είναι είδηση. Η σύλληψη του μπεστσελερά όμως είναι 'λαβράκι', εξήγησε, για να περάσει στα "σημαντικά", όπως έγραψε.

"Αυτές οι οχτώ μέρες στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ ήταν με απόσταση οι σημαντικότερες της ζωής μου", γράφει ο Στέφανος Ξενάκης εξηγώντας πως έκανε τις βαθύτερες συζητήσεις που θυμάται να έχει κάνει, ένιωσε τα εντονότερα συναισθήματα που θυμάται να έχει νιώσει, βίωσε τι σημαίνει αλληλεγγύη, συνεργασία και μοίρασμα μεταξύ των συγκρατουμένων. (ήταν στην 'καλή' πτέρυγα με τα light θέματα, όπως εξήγησε)

"Το μοίρασμα της τηλεκάρτας, του χαρτιού υγείας και των τσιγάρων ήταν καθημερινό φαινόμενο μεταξύ γνωστών και αγνώστων. Όταν ένας κρατούμενος είχε θέμα, ξέραμε ότι ΟΛΟΙ έπρεπε να τρέξουμε, γιατί ο ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ είναι ΑΔΕΡΦΟΣ. Αυτές τις οχτώ μέρες ΜΕΣΑ, βίωσα ανθρωπιά, αλληλεγγύη, αλλά πάνω από όλα βίωσα ΜΠΕΣΑ, που ΕΞΩ δεν έχω ξανανιώσει", συνέχισε ενώ επιβεβαίωσε αυτό που έχουν ήδη καταλάβει όσοι τον ξέρουν, ότι, δηλαδή, έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει το καινούργιο του βιβλίο γι’ αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία, "μακράν τη σημαντικότερη της ζωής του".

"Ένα βιβλίο αυτογνωσίας και ανθρωπιάς, γραμμένα από ΜΕΣΑ. Το βιβλίο θα είναι αφιερωμένο στα τρία ΑΔΕΡΦΙΑ μου, τον Γκας, τον Ιμπραήμ και τον Φίλιππο, τους ανθρώπους που για μια ολόκληρη εβδομάδα μοιραζόμασταν το ίδιο κελί, αλλά και την ίδια μας τη ζωή. Δεν ξέρω ειλικρινά εάν θα τα είχα καταφέρει χωρίς εσάς…", εξηγεί με συγκίνηση περνώντας στα ευχαριστώ που έστειλε στους δικούς του ανθρώπους, "στους εκδότες μου, στους δικηγόρους μου, στη μανούλα μου, στα κορίτσια μου με τα οποία μιλούσα καθημερινά, στην Μαρία, το δικό μου ΒΡΑΧΟ, αλλά και στη μαμά των κοριτσιών μου, που ξέρει ΠΑΝΤΑ να μου στέκεται στα δύσκολα".

"Το πάθημα είναι εγγυημένο, το μάθημα, όμως, είναι επιλογή": Τα λόγια του Στέφανου Ξενάκη για την Ανάσταση αποτελούν έμπνευση για ψυχική ανάταση

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο Στέφανος Ξενάκης μοιράστηκε κάτι πιο προσωπικό που αφορούσε στις δυο κόρες του και πόσο του "στάθηκαν" σε αυτή τη δύσκολη στιγμή του.

"Γυρίζοντας χθες, βρήκα τα μηνύματα που ακολουθούν, από τη μεγάλη μου κόρη, κι ας επικοινωνούσαμε 2-3 φορές την ημέρα. Ήξερε ότι είμαι μέσα κι όμως κάθε βράδυ μου έστελνε τη δική της ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ. (απαγορεύονται τα κινητά μέσα) Η μικρή μου, στο σχολείο φορούσε κάθε μέρα το ίδιο παλιό μου hoodie κι ας είχε βρωμίσει. 'Μπαμπά ήθελα να σε έχω κάθε μέρα πάνω μου'…"
{https://www.instagram.com/p/CpzHHAxIoSp/}

Τελευταία τροποποίηση στις 15.03.2023 - 11:34