"Το πάθημα είναι εγγυημένο, το μάθημα, όμως, είναι επιλογή": Τα λόγια του Στέφανου Ξενάκη για την Ανάσταση αποτελούν έμπνευση για ψυχική ανάταση

19.04.2022
"Το πάθημα είναι εγγυημένο, το μάθημα, όμως, είναι επιλογή": Τα λόγια του Στέφανου Ξενάκη για την Ανάσταση αποτελούν έμπνευση για ψυχική ανάταση
"Όλοι θα πάθουμε, δεν θα μάθουμε, όμως, όλοι", λέει, μεταξύ άλλων ο συγγραφέας των bestsellers "Το Δώρο" και "Κάπταιν" και στέλνει το δικό του μήνυμα για "Καλή Ανάσταση από μέσα".

Ο Στέφανος Ξενάκης συνηθίζει να μοιράζεται τις σκέψεις του με τους αμέτρητους φίλους και followers του με κάθε τρόπο. Κάθε πρωί, όπως έχει εξηγήσει και στα βιβλία του, τρέχει και κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Από εκεί, συχνά πυκνά "ανεβάζει" μικρά βιντεάκια στο Facebook όπου μιλά στην κάμερα προσπαθώντας να αφυπνίσει με αλήθειες που ίσως έχουμε παρανοήσει.

Σήμερα, το μήνυμα του ήρθε με αφορμή τη Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε και "όλα αυτά που μας έμαθε ο Χριστός -με το παράδειγμά του, όχι με τα λόγια του", όπως είπε, χαρακτηριστικά.

"Αυτή η εβδομάδα είναι και η εβδομάδα των Παθών", όμως, λέει ο Στέφανος Ξενάκης υπογραμμίζοντας ότι υπό αυτό τον όρο συμβολίζει και τη ζωή που ζούμε. "Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που επιλέξαμε να έρθουμε σ' αυτό τον κόσμο, έχουμε επιλέξει να πάθουμε και να μάθουμε", εξηγεί.

"Το πάθημα είναι εγγυημένο. Το μάθημα, όμως, είναι επιλογή. Όλοι θα πάθουμε, δεν θα μάθουμε, όμως, όλοι" λέει ο Στέφανος Ξενάκης συσχετίζοντας το πάθημα με τη Μεγάλη Σταύρωση. "Όλοι θα σταυρωθούμε και η Σταύρωση θα έρθει από έξω", εξηγεί συμπληρώνοντας ότι "όσο εγώ δεν αγαπάω το εαυτό μου, δεν με αγαπάω, δεν με φροντίζω -όλα αυτά που όλοι ξέρουμε στα λόγια αλλά δεν τα κάνουμε πράξεις, τότε η Σταύρωση θα έρχεται και από μέσα". Και αυτό, υποστηρίζει ο Σωτήρης Ξενάκης είναι περιττό. Την έξωθεν Σταύρωση, δηλαδή, δεν τη γλιτώνουμε, γιατί να τη δεχόμαστε και εκ των έσω;

Και ενώ η Σταύρωση έρχεται και με αυτούς τους δυο τρόπους, η Ανάσταση έρχεται πάντα από μέσα. "Σταύρωση είναι να περιμένεις την Ανάσταση απ' έξω", τονίζει ο Σωτήρης Ξενάκης και, αν μη τι άλλο, μας βάζει σε σκέψεις! "Το μόνο χέρι που θα σε σηκώσει όταν έρθουν τα δύσκολα είναι το δικό σου", εξηγεί ο συγγραφέας συμπληρώνοντας ότι φυσικά θα υπάρξουν και χέρια που θα βοηθήσουν, όμως στο τέλος εμείς σώζουμε, ή όχι τον εαυτό μας.

Με αυτές τις σκέψεις, τροφή για εσωτερική αναζήτηση με ουσία, ευχόμαστε κι εμεις "Καλή Ανάσταση"