Kevin Spacey: Αθώος για τις σεξουαλικές επιθέσεις - Τα κλάματα στο δικαστήριο

Kevin Spacey: Αθώος για τις σεξουαλικές επιθέσεις - Τα κλάματα στο δικαστήριο
(Photo: House of Cards/Netfix)
Aθώο χαρακτήρισε τον Kevin Spacey το δικαστήριο του Λονδίνου στο οποίο είχε παραπεμφθεί για σεξουαλική επίθεση, μετά από διαδικασία η οποία κράτησε παραπάνω από 4 εβδομάδες.

Ο 64χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου του Southwark την Τετάρτη 25 Ιουλίου, έβαλε τα κλάματα, καθώς οι ένορκοι τον απάλλαξαν και από τα εννέα σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος τεσσάρων ανδρών ηλικίας 20 έως 30 ετών, μεταξύ των ετών 2001 και 2013. Αδικήματα για τα οποία ήρθε αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο δικαστής απέρριψε επίσης τέσσερις κατηγορίες για απρεπή επίθεση, επικαλούμενος μια «νομική τεχνική λεπτομέρεια».

Ο πρωταγωνιστής του «Usual Suspects» δήλωσε αθώος και για τις 12 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζε: επτά για σεξουαλική επίθεση, τρεις για άσεμνη συμπεριφορά και δύο κατηγορίες για πρόκληση σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση. Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν από τέσσερις άνδρες που λένε ότι κακοποιήθηκαν από τον διάσημο ηθοποιό μεταξύ των ετών 2001 και 2013, όταν ο Kevin υπηρετούσε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου.

Robin Wright για Kevin Spacey: Δεν τον γνώριζα τον άνθρωπο [video]

Τρεις κατήγοροι ισχυρίστηκαν ότι ο Κevin τους άγγιξε και ο τέταρτος ισχυρίστηκε ότι του έκανε στοματικό σεξ ενώ ήταν αναίσθητος, σύμφωνα με το Variety. Ωστόσο, ο ηθοποιός του «House of Cards» θυμόταν τα πράγματα διαφορετικά. Ο Kevin ισχυρίστηκε στο Southwark Crown Court του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας της δίκης του, ότι το στοματικό σεξ ήταν συναινετικό και ότι αυτός και ο συγκεκριμένος άνδρας είχαν μια «πολύ ωραία βραδιά». Ωστόσο ο Κevin θυμήθηκε ότι αφού πήγε στην τουαλέτα, ο άντρας είχε φύγει γρήγορα.

Παραδέχτηκε επίσης ότι «φλέρταρε», αλλά ποτέ δεν ξεπέρασε τα όρια κανενός. Αρνούμενος οποιοδήποτε αδίκημα, πρόσθεσε: «Είναι τρελό γιατί δεν συνέβη ποτέ».

Μιλώντας περισσότερο για τις σεξουαλικές σχέσεις που είχε με τουλάχιστον με έναν από τους κατηγόρους του, ο Κevin είπε ότι θυμάται να έκανε την πρώτη κίνηση. «Ήταν αστείος και γοητευτικός και φλέρταρε... με τον καιρό αρχίσαμε… υποθέτω ότι ήμουν εγώ… άρχισα να τον αγγίζω με πιο ρομαντικούς και οικείους τρόπους», εξήγησε, σύμφωνα με το CNN. Στη συνέχεια εξέφρασε τη λύπη του για το ότι κάποιος θα τον κατηγορούσε αρκετά χρόνια αργότερα μετά από αυτό το γεγονός.

Kevin Spacey: Ο άνδρας που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση δηλώνει στο δικαστήριο: «Έμοιαζε σαν τον δολοφόνο στο Seven»

Κατά τη διάρκεια των τελικών συζητήσεων, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Kevin είπε ότι τρεις από τους άνδρες έχουν κατασκευάσει τις κατηγορίες τους, ενώ ο τέταρτος άνδρας αφηγήθηκε ένα «αδέξιο φλερτ» που έκανε ο Kevin πριν από χρόνια. Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τον ηθοποιό ως «σεξουαλικό νταή» που χρησιμοποίησε τη δύναμή του για να εκμεταλλευτεί τους άνδρες.

Πάντως, δύο από τους καταγγέλλοντες στην υπόθεση μετά την ετυμηγορία της Τετάρτης, φέρεται ότι θα συνεχίσουν να κυνηγούν νομικά τον Spacey.

Τελευταία τροποποίηση στις 27.07.2023 - 10:58