Kevin Spacey: Ο άνδρας που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση δηλώνει στο δικαστήριο: «Έμοιαζε σαν τον δολοφόνο στο Seven»

Kevin Spacey: Ο άνδρας που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση δηλώνει στο δικαστήριο: «Έμοιαζε σαν τον δολοφόνο στο Seven»
Mε τον κατά συρροή δολοφόνο που υποδύθηκε στη ταινία του David Fincher «Seven» συνέκρινε τον Kevin Spacey ένα από τα φερόμενα θύματα του, στη δίκη του ηθοποιού η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, περιέγραψε λεπτομερώς τις κατηγορίες εναντίον του Kevin Spacey σε μια προηχογραφημένη αστυνομική συνέντευξη, η οποία δόθηκε στο σώμα των ενόρκων στο Southwark Crown Court στο Λονδίνο. Το θύμα είπε ότι ο Spacey τον είχε χαϊδέψει «καμιά δεκαριά φορές», συμπεριλαμβανομένου του αγγίγματος των εσωτερικών μηρών και των γεννητικών οργάνων του πάνω από τα ρούχα του ενώ ο ηθοποιός «χτύπησε» τα οπίσθιά του θύματος του και τον ανάγκασε να βάλει τα χέρια του στα γεννητικά όργανα του. Τα υποτιθέμενα περιστατικά έλαβαν χώρα σε διάστημα «λίγων ετών».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο άνδρας συνέκρινε επίσης τον Spacey με τον χαρακτήρα του στην ταινία του Fincher. «Ο χαρακτήρας του στο "Seven", είναι κάπως έτσι», είπε ο άντρας. «Λίγο ανατριχιαστικό. Ίσως όχι τόσο άσχημα».

Στο αστυνομικό θρίλερ του 1995, ο Spacey υποδύεται έναν δολοφόνο που παίρνει έμπνευση από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

{https://www.youtube.com/watch?v=8vq_k0yqq88&t=3s&ab_channel=Movieclips}

Ο ηθοποιός δικάζεται για 12 κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων διαφορετικών ανδρών, που φέρονται να έλαβαν χώρα μεταξύ 2001 και 2013. Ο Spacey αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Robin Wright για Kevin Spacey: Δεν τον γνώριζα τον άνθρωπο [video]

Ο άνδρας περιέγραψε πως από τη στιγμή που γνώρισε για πρώτη φορά τον Spacey μέσω της θητείας του ηθοποιού ως καλλιτεχνικού διευθυντή του λονδρέζικου θεάτρου Old Vic, ο Spacey τον πλημμύρισε με κομπλιμέντα. «Σχεδόν, από την πρώτη στιγμή, ήταν περιποιητικός», είπε ο άνδρας.

Καθώς ο καιρός προχωρούσε, ισχυρίστηκε ο άνδρας, η «περιποίηση» μετατράπηκε γρήγορα σε ακατάλληλο και ανεπιθύμητο άγγιγμα. «Έπιανε το χέρι μου και το έβαζε στα απόκρυφα του», είπε ο άνδρας. «Τον έλεγα παράξενο» είπε ο άντρας. «”Είσαι ένας γ… παράξενος” Γελούσε με αυτό, το έβρισκε αστείο... δεν ντρεπόταν».

Το φερόμενο θύμα του Spacey περιέγραψε επίσης τον ηθοποιό ως «πολύ oργισμένο άτομο», αν και θα μπορούσε επίσης να είναι και «πολύ γοητευτικός», είπε.

Η τελευταία φορά που ο άνδρας συνάντησε τον Spacey ήταν κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με αυτοκίνητο σε ένα λαμπερό πάρτι που είχε δώσει ο Elton John έξω από το Λονδίνο. Ο Spacey είχε πιει, ισχυρίστηκε ο άνδρας και είχε παρανοήσει που τον ακολουθούσαν οι παπαράτσι. Ο άνδρας, που οδηγούσε εκείνη την ώρα, είπε ότι καθώς πλησίαζαν στον χώρο, ο Spacey άρπαξε ξαφνικά τα γεννητικά του όργανα τόσο δυνατά που κόντεψε να τρακάρει το αυτοκίνητο.

«Το χέρι του με χτύπησε αρκετά δυνατά στο εσωτερικό του μηρού και μετά ανέβηκε, πραγματικός γδούπος, με χτύπησε ακριβώς στους όρχεις μου», είπε το φερόμενο θύμα στο προηχογραφημένο βίντεο. «Μου έκοψε την ανάσα».

Ο άνδρας είπε ότι σταμάτησε το αυτοκίνητο και είπε στον Spacey «Αυτό πόνεσε, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό». Σε απάντηση, όπως είπε, ο Spacey «γέλασε».

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού: 21 κινηματογραφικά φιλιά που έγραψαν τη δική τους ιστορία

Ερωτηθείς ο άνδρας από την αστυνομία γιατί περίμενε τόσο πολύ για να διατυπώσει τις καταγγελίες, απάντησε ότι ένιωθε «ντροπή» και επίσης ανησυχούσε ότι θα υποστεί επαγγελματικές επιπτώσεις. Είπε ότι η φερόμενη κακοποίηση του είχε προκαλέσει άγχος, στρες και κατάθλιψη.

Μετά την αναπαραγωγή του προηχογραφημένου βίντεο στους ενόρκους, ο άνδρας μπήκε στον ειδικό χώρο του μάρτυρα στην αίθουσα του δικαστηρίου, κρυμμένος πίσω από μια κουρτίνα, όπου τον εξέτασε η κατήγορος Christine Agney, ακολουθούμενη από τον δικηγόρο του Spacey, Patrick Gibbs.

Τελευταία τροποποίηση στις 08.07.2023 - 08:20