"Έγδυσαν" τη Gaga στο τελωνείο

07.06.2011
Μπορεί να έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι Λιβανέζοι θα πτοηθούν και δε θα της κρατήσουν την πόρτα κλειστή. Σύμφωνα με τα L.A Times, τα αντίτυπα του "Born this way" της Lady Gaga, σταμάτησαν στο τελωνείο και δεν πέρασαν ποτέ στο Λίβανο γιατί προσβάλει τα ήθη και τις θρησκείες τους. Ειδικά το κομμάτι "Judas" από μόνο του τους έχει εξοργίσει.

Μπορεί να έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι Λιβανέζοι θα πτοηθούν και δε θα της κρατήσουν την πόρτα κλειστή. Σύμφωνα με τα L.A Times, τα αντίτυπα του "Born this way" της Lady Gaga, σταμάτησαν στο τελωνείο και δεν πέρασαν ποτέ στο Λίβανο γιατί προσβάλει τα ήθη και τις θρησκείες τους. Ειδικά το κομμάτι "Judas" από μόνο του τους έχει εξοργίσει.

"Απαγορεύεται οι διανομείς να προωθούν υλικό που αποκλίνει από την δημόσια ευπρέπεια και ηθική ή προσβάλει εθνικά και θρησκευτικά ιδεώδη. Το "Judas" είναι αιρετικό, το βίντεο προκλητικό και αν είναι να μας προσβάλουν θα απαγορεύσουμε την είσοδο του άλμπουμ στη χώρα. Δε θα δεχτούμε κανέναν που προσβάλει την Παρθένα Μαρία, τον Ιησού ή τον Χριστιανισμό. Πείτε μας παραδοσιακούς, οπισθοδρομικούς, όπως θέλετε αλλά δεν πρόκειται να το δεχτούμε." λέει μεταξύ άλλων ο Abdo Abu Kssm, διευθυντής του Καθολικού κέντρου στο Λίβανο.

Από την άλλη πλευρά ο υπεύθυνος του Virgin Megastore στη Βηρυττό δηλώνει πως θέλουν οπωσδήποτε το δίσκο γιατί η Gaga έχει τεράστιο κοινό στο Λίβανο και ο Tarek Mitri του Υπουργείου πληροφοριών αναφέρει πως είναι κατά της λογοκρισίας. Πάνω απ όλα όμως το όπιο του λαού..

*γίνε twitter follower του e-go timeout εδώ!

*Ακολούθησέ μας στο Facebook εδώ!

Κ.Π