Μοντέλα, call-girls και διαδηλώσεις!

15.02.2011
Οι Ιταλίδες βγήκαν στους δρόμους! Το «ξέσπασμα» των γυναικών αποτελεί πραγματικό «χαστούκι» για τον 74χρονο πρωθυπουργό Μπερλουσκόνι, που βλέπει να καταρρέει η παραδοσιακή δεξαμενή ψηφοφόρων του.

Οι Ιταλίδες βγήκαν παθιασμένα στους δρόμους! Γόβα... στιλέτο εναντίον Μπερλουσκόνι για προσβολή της γυναικείας υπόστασης και ενίσχυση αναχρονιστικών στερεοτύπων.

Πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες διαδήλωσαν την Κυριακή σε 234 πόλεις της Ιταλίας και του εξωτερικού, με αίτημα την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον οποίο κατηγορούν για προσβολή της γυναικείας υπόστασης και ενίσχυση αναχρονιστικών φυλετικών στερεότυπων.

Με τη βοήθεια γυναικείων δικτύων και οργανώσεων αλλά και με την ισχυρή παρουσία ανδρών, εκτός από τις πρωτοφανείς σε μέγεθος διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις και ομιλίες, στις οποίες πρωταγωνίστησαν διάσημες ηθοποιοί, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί, ενώ σε όλες τις κινητοποιήσεις -από τις οποίες απουσίαζαν τα κομματικά σύμβολα- το κεντρικό σύνθημα ήταν «εάν όχι τώρα, πότε;», μια ευθεία αναφορά στο αίτημα παραίτησης προς τον μεγιστάνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι χθεσινές μαζικές διαδηλώσεις κατά του καβαλιέρε εντείνουν ακόμη περισσότερο το κλίμα αβεβαιότητας στην ιταλική πολιτική σκηνή, την ώρα που ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, προειδοποίησε τον Μπερλουσκόνι για τυχόν «επικίνδυνες παρεκτροπές». Οπως επισημαίνεται μάλιστα από τα ΜΜΕ, το «ξέσπασμα» των γυναικών αποτελεί πραγματικό «χαστούκι» για τον 74χρονο πρωθυπουργό, που βλέπει να καταρρέει η παραδοσιακή δεξαμενή ψηφοφόρων του.

Εν τω μεταξύ, πλησιάζει η ώρα της αλήθειας και στην υπόθεση «Ρούμπιγκειτ», καθώς η δικαστής αναμένεται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας για την παραπομπή του καβαλιέρε σε δίκη με κατεπείγουσα διαδικασία, την οποία έχουν ζητήσει από την περασμένη Τετάρτη οι εισαγγελείς του Μιλάνου. Παρά το γεγονός ότι ο Μπερλουσκόνι έχει καταφέρει να επιβιώσει από πλήθος «ροζ» σκανδάλων από την αρχή του πολιτικού του βίου, οι αναλυτές υποστηρίζουν πως η υπόθεση της νεαρής Μαροκινής, που έφερε τον πρωθυπουργό αντιμέτωπο με κατηγορίες υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων, ίσως να αποδειχθεί η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr