Βάλε ηλεκτρική και έρχομαι!

16.02.2011
Μας ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους από το... σαλόνι μέχρι την γκαρνταρόμπα τους και μας αφήνουν να περιηγηθούμε στα άδυτα του σπιτιού τους. Ο λόγος για έξι γνωστές νοικοκυρές που δέχτηκαν να μπουν στο παιχνίδι «The Real Housewives of Athens».

«The Real Housewives of Athens»... Αυτός είναι ο τίτλος του προγράμματος που αυτή την εποχή ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς στον ΑΝΤ1 και από τον επόμενο μήνα θα βρίσκεται στους δέκτες μας.

Μετά το Μανχάταν, το Μπέβερλι Χιλς, το Νιου Τζέρσεϊ και την Ουάσιγκτον, οι «Real Housewives» κάνουν στάση και στην Αθήνα. Πρωταγωνίστριες της εκπομπής είναι έξι γνωστές νοικοκυρές που δέχτηκαν να μπουν στο παιχνίδι και να υποδεχτούν τις τηλεοπτικές κάμερες στη ζωή τους 24 ώρες το 24ωρο, ανοίγοντάς μας την πόρτα του σπιτιού τους από το... σαλόνι μέχρι την γκαρνταρόμπα τους!

H Ιωάννα Σουλιώτη, η Αννίτα Ναθαναήλ, η Χριστίνα Παππά, η Ορθούλα Παπαδάκου, η Φώφη Μαστροκώστα και η Τζο Τόγκου είναι οι «Νοικοκυρές» που έρχονται λίαν συντόμως στον ΑΝΤ1 και αισιοδοξούν να καταφέρουν να αποκτήσουν φανατικό, γυναικείο, τηλεοπτικό κοινό.

Με αφορμή την επερχόμενη πρεμιέρα της εκπομπής, μας μίλησε η Ιωάννα Σουλιώτη:

«Προσωπικά αυτή η δουλειά για μένα δεν είναι... ριάλιτι, αλλά... «σι-ριάλιτι». Τι εννοώ μ' αυτό; Πως είναι μία δουλειά που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μίας σειράς και ενός ριάλιτι. Πάντως το Housewives με την έννοια του χαρντ-κορ ριάλιτι και του εγκλεισμού δεν είναι. Μάλιστα, η κάμερα όχι μόνο δεν μπαίνει στα πιο προσωπικά κομμάτια της ζωής μας, αλλά δεν μπαίνει καν ούτε στους πιο προσωπικούς μας χώρους. Η κάμερα στη δική μας περίπτωση δεν παρακολουθεί, αλλά ακολουθεί.

Και τα γυρίσματα που κάνετε σχεδόν σε καθημερινή βάση, πού γίνονται;

Παντού... Στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο, στο σούπερ μάρκετ, στο γυμναστήριο, σε διάφορες εκδηλώσεις... Μάλιστα, εμείς δεν έχουμε ιδέα για το υλικό που επιλέγεται τελικά και μοντάρεται για να βγει στον αέρα.

Το ότι η κάμερα σας ακολουθεί παντού, αυτό δεν είναι κάτι που σας καταπιέζει; Τουλάχιστον αρχικά, δεν νιώσατε να ασφυκτιάτε σε κάποιες στιγμές;

Κατά έναν περίεργο τρόπο, δεν την αντιλαμβάνεσαι την κάμερα. Είναι σαν να μην υπάρχει. Εγώ, δε, αδιαφορούσα τόσο για την παρουσία της, που οι τεχνικοί μας μου έβγαλαν το παρατσούκλι «Ιωάννα, η αδιάφορη». Δεν μπήκα ούτε στιγμή στο τριπάκι για το πώς να κοιτάξω, πώς να κάτσω, τι να πω...

Γιατί είπατε το «ναι» στο «The Real Housewives of Athens»;

Για να ακριβολογώ, είπα... «γιατί όχι». Και είπα «γιατί όχι», γιατί ήθελα σε τόσο δύσκολες και γκρίζες εποχές που ζούμε, να συμμετέχω σε μία δουλειά που να μπορεί να χαρίσει στον κόσμο έστω και ένα μικρό χαμόγελο και να τον κάνει για λίγο να ξεχαστεί. Το "The Real Housewives" είναι μία αισιόδοξη σειρά εκπομπών και όχι χαζοχαρούμενη. Επίσης είναι σημαντικό και το γεγονός πως ο κόσμος θα διαπιστώσει πως όλοι μας (αναγνωρίσιμοι και μη...) λίγο-πολύ έχουμε τα ίδια προβλήματα. Ολοι όσοι είμαστε στη σόουμπιζ δεν ζούμε στον δικό μας πλανήτη.

Νάνσυ Νικολαΐδου
[email protected]