Φαίη Σκορδά: "Εγώ δεν έχω απωθημένα"

29.10.2010
Είναι νέα, ωραία, ταλαντούχα, σκερτσόζα! Ένα κορίτσι που όταν κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να κυνηγήσει το όνειρό της, λίγοι ήταν εκείνοι που την πίστεψαν. Παρ’ όλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω... Συνέχισε να προσπαθεί με πάθος και πείσμα, και τελικά τα κατάφερε. Κέρδισε τους τηλεθεατές, αλλά και τα νούμερα της AGB. Ο λόγος για τη Φαίη Σκορδά, που μαζί με τον Γιώργο της, όπως αποκαλεί τον Γιώργο Λιάγκα, εισέβαλαν στα πρωινά μας και έφεραν τα πάνω κάτω, εκτοξεύοντας το «Πρωινό Μou» στην κορυφή του πίνακα τηλεθέασης.

Ας ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας με τα... δύσκολα και συγκεκριμένα με τα σενάρια του καλοκαιριού για σένα και τον Γιώργο. Μεταξύ άλλων, κάποιοι έσπευσαν να σε χαρακτηρίσουν... «Megaλη παράπλευρη μετεγγραφή», λόγω του Γιώργου. Ενοχλήθηκες;

«Έχω μάθει όλα αυτά να τα αντιμετωπίζω ψύχραιμα και αντικειμενικά. Όπως κάθε αρχή, έτσι κι αυτή έχει τις δυσκολίες της. Πάντως, σε γενικές γραμμές παράπονα από τους δημοσιογράφους δεν έχω. Ευτυχώς, πάντως, που έχουμε να κάνουμε με μια παράπλευρη μετεγγραφή και όχι με μια παράπλευρη απώλεια (Γέλια.)».

Το άλλο σενάριο ανέφερε ότι οι άνθρωποι του Mega σας έκλεισαν «πακέτο», όσον αφορά τα χρήματα που παίρνετε κάθε μήνα, με τον Γιώργο.

«Και τώρα πρέπει εγώ να σου απαντήσω; Κάποια πράγματα δεν αξίζει τον κόπο κανείς να τα απαντάει, γιατί απλούστατα είναι αστεία να λέγονται και να αναπαράγονται».

Να υποθέσω δε πως κλείσατε μια συμφωνία με πεσμένες τις τιμές.

«Βέβαια, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που χτυπάει και τα κανάλια. Άσε που πια αυτό δεν αποτελεί και είδηση. Αν σου έλεγε κανείς πριν από ένα και ενάμιση χρόνο ότι δέχτηκε μείωση μισθού, γινόταν χαμός! Τώρα πια αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε δουλειά και είμαστε σε αυτόν το χώρο».

Πιστεύεις πως υπάρχουν άνθρωποι που ετοιμάζονται να τρίψουν τα χέρια τους με το πρώτο στραβοπάτημά σας;

«Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Απλώς αυτό που πάμε να κάνουμε είναι κάτι καινούργιο που σηκώνει συζήτηση και έχει προκαλέσει περιέργεια. Γι’ αυτό και έχουν ακουστεί τόσα πολλά. Άλλωστε, προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν πίστευα ποτέ πως με κυνηγούν... φαντάσματα».

Ο ανταγωνισμός ασχολείται μαζί σας. Εσείς ασχολείστε με τον ανταγωνισμό;

«Έχω μάθει πως πρέπει να κοιτάζω και να ασχολούμαι μόνο με τη δική μου εκπομπή και όχι με τις άλλες. Αναλώνεσαι πάρα πολύ με το να κοιτάς τι κάνουν οι απέναντι. Το θεωρώ λάθος και μειονέκτημα γι’ αυτούς που το κάνουν».

Πώς αντέδρασες την πρώτη φορά που άκουσες την πρόταση των ανθρώπων του Mega, για να αναλάβεις μαζί με τον Γιώργο σου το πρωινό;

«Να σου απαντήσω με ειλικρίνεια; Όταν μας το είπαν για πρώτη φορά, πίστεψα πως μας έκαναν πλάκα... Ναι, καλέ, δεν μπορούσα να πιστέψω πως μιλούσαν σοβαρά (Γέλια.)».

Αλήθεια, η Megaλη αυτή πρόταση δεν σε κολάκευσε καθόλου;

«Είναι δυνατόν να μην αισθάνθηκα κολακευμένη; Είναι δυνατόν να μην ένιωσα απίστευτη τιμή; Ναι, για μένα αυτή η πρόταση του Mega ήταν πάνω απ’ όλα τιμητική».

Άλλοι κι άλλοι προσπαθούν χρόνια για μια καλή μετεγγραφή και δεν τα καταφέρνουν. To κυνηγούν, έχω να σου πω, με πάθος. Εσύ, όμως, το κατάφερες...

«Ίσως να μην τα κατάφεραν, γιατί το κυνήγησαν. Προσωπικά ποτέ μου δεν έχω κυνηγήσει τίποτα. Ποτέ δεν έχω επιδιώξει κάτι... Όταν βάζεις τέτοιους στόχους, χάνεις την ουσία και τότε δεν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις».

Νομίζω πως με την πρόταση αυτή που σου έκανε το Mega ξεπερνάει κάποια τηλεοπτικά στεγανά που είχε μέχρι τώρα. Ουσιαστικά είναι σαν να απενοχοποιεί το κουτσομπολιό.

«Ποτέ δεν πίστευα στις γενικότητες από τη μία και τις ταμπέλες από την άλλη. Δηλαδή, από τη μία έχουμε τη μεσημεριανή ζώνη κι εκεί χωράνε τα πάντα -και όλα αυτά που γίνανε στη μεσημεριανή ζώνη τα τελευταία 15 χρόνια-, από την άλλη έχουμε και την πρωινή ζώνη και όλα αυτά που επίσης γίνανε τόσα χρόνια. Οπότε και όλοι οι παρουσιαστές που πέρασαν κάποια στιγμή από αυτό το τηλεοπτικό πόστο μπαίνουν σε ένα συγκεκριμένο καζάνι. Εγώ πιστεύω σ’ εμένα σαν κάτι ξεχωριστό... Τόσα χρόνια με έβλεπα σαν κάτι ξεχωριστό, και αυτό το κατάλαβαν και οι τηλεθεατές. Δεν κάναμε μια από τα ίδια στο μεσημεριανό. Δεν είχαμε αυτό το κίτρινο... Εμείς μέσα από το "Μπλα μπλα" ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και τώρα ασχολούνται όλοι!».

Έχει προκληθεί απίστευτος ντόρος με το αν θα σας δούμε να πουλάτε την προσωπική σας ζωή μέσα από το πρωινό...

«Εάν κάναμε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να διαγράφαμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και σαν να λέγαμε πως εκτός από τη σχέση μας, δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο στον κόσμο... Οπότε, γιατί να το κάνουμε αυτό;».

Η μετακίνηση αυτή από το Alter στο Mega είναι η... απάντηση της παρουσιάστριας της μεσημεριανής κουτσομπολίστικης ζώνης σε όσους αμφισβητούσαν τόσα χρόνια την τηλεοπτική αξία της;

«Σε καμία περίπτωση... Ποτέ μου, έτσι κι αλλιώς, δεν είχα ενοχές γι’ αυτό που έκανα μέχρι τώρα και, δεύτερον, ποτέ δεν είχα και απωθημένα. Αυτό που είμαι από το σπίτι μου είναι πολύ δυνατό για να αλλάξει εξαιτίας μιας μεσημεριανής εκπομπής. Και αυτό εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και αυτή τη στιγμή που σου μιλάω».

Από τη ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ