Η TV σε κρίση!

22.10.2010
Μήπως δεν φταίει η AGB; Και καλά, στο όνομά της πίνουν νερό όλοι στην τηλεόραση και στο έλεός της υποκλίνονται ευνοούμενοι και μη. Όμως, κακά τα ψέματα... στα κανάλια η κατάσταση θυμίζει ψυχιατρείο σε ώρες εφημερείας. Άγχος, νεύρα, πανικός, κρίση ανασφάλειας, λιποθυμίες, απειλές, ίντριγκες, ξεσπάσματα και γενικά όλη η γκάμα ενός ψυχιατρικού ιστορικού... παίρνει σάρκα και οστά στο λαμπερό πρόσωπο των τηλεστάρ. Ας φορέσουμε λοιπόν τη λευκή ρόμπα και ας κάνουμε τη γύρα μας στα κανάλια.

ALPHA

Πολλοί οι αστέρες, μεγάλες οι προσδοκίες, αλλά χαμηλά τα νούμερα! Ε, δεν θέλει και πολύ να αρχίσουν οι γκρίνιες.

Ρούλα Κορομηλά
Ε... μην τα πάρω τώρα!

Ήταν να μη μιλήσει η πάλαι ποτέ «εθνική τηλεπαρουσιάστρια». Μπορεί τις μπηχτές του Λάκη με τα «Ρου Ξου» και τα υπόλοιπα να τις αντιμετώπισε με μαγκωμένο χαμόγελο καλεσμένη στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου, όχι όμως και τις τηλεκριτικούς, που τους έσουρε ουκ ολίγα στη ραδιοφωνική εκπομπή της. «Δεν θα μου πείτε εμένα ότι έχω προσυμφωνημένες καταστάσεις, ούτε θα αλλάξει ξαφνικά η εικόνα μου επειδή παρουσιάζω το "Big Brother' έπειτα από 22 χρόνια πορείας και βγαίνει ο καθένας και λέει το κοντό του και το μακρύ του, εντάξει;». «Άντε μπράβο λοιπόν! Ας σταματήσουμε επιτέλους! Δεν μιλάω που δεν μιλάω, ε δεν είμαι, και να μην την πω τη λέξη, μ... Σταματήστε πια αυτή την ιστορία! Είπαμε να μη συγχύζομαι, αλλά δεν μπορώ να βλέπω από φίλους μου και από ανθρώπους που με ξέρουν από 18 χρόνων να βγαίνουν και να λένε αυτές τις παπα...ς!».

Ελένη Μενεγάκη
Κρατήστε με, μην πέσω

Το γλυκό χαμόγελό της έχει αντικατασταθεί από αμηχανία, ανασφάλεια και άγχος. Μετά το ωραιότερο καλοκαίρι της ζωής της βρέθηκε αντιμέτωπη με την AGB. Τα νούμερα της εκπομπής έχουν πάρει την κατιούσα και όταν αυτή τελειώνει, έχει να αντιμετωπίσει και το κυνηγητό των παπαράτσι. Έχει ζητήσει από τους συνεργάτες καινούργιες ιδέες, αλλά το άγχος δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. «Κρατήστε με, μην πέσω», φέρεται να λέει, ενώ έγινε λόγος και για το lead in που παίρνει. Κι επειδή η Ελενίτσα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, έχει ήδη διαμηνύσει στους στενούς της συνεργάτες «Ουδείς αναντικατάστατος».

Λάκης Λαζόπουλος
Μη με πιέζετε, θα τους σατιρίζω

Από ό,τι φαίνεται, είναι και ο μοναδικός στην Κάντζα που δεν έχει πρόβλημα με νούμερα, αφού και φέτος σκίζει. Μπορεί να έχει μια μικρή κάμψη, αλλά αυτό δεν ανησυχεί κανένα. Ο Λάκης όμως δεν εφησυχάζει και προειδοποιεί: «Κόψτε την επανάληψη του Σαββάτου, γιατί έτσι μοιράζονται οι τηλεθεατές». Όσο για τους δυσαρεστημένους από την κριτική του; «Εγώ κάνω σάτιρα και δεν μπορώ να εξαιρέσω τον Alpha».

Έκτορας Μποτρίνι
Θα συνεχιστεί ο «Εφιάλτης»;

Και μέσα σε όλα αυτά ο Έκτορας, που είδε τα περσινά 20άρια του να γίνονται 6άρια, αφού παίζει απέναντι στο «Νησί». Τι να κάνει ο άνθρωπος, να αρχίζει να φωνάζει; Δύο σεζόν είχε γίνει «εφιάλτης» σε εστιάτορες... τώρα βλέπει ο ίδιος τον εφιάλτη του «Νησιού». Έπειτα από μια έντονη σύσκεψη χωρίς... γερμανική πειθαρχία που έγινε στην Κάντζα πριν από λίγες μέρες αποφασίστηκε η εκπομπή να μεταφερθεί σε διαφορετική μέρα. Και βλέπουμε...

ANT1

Από την Κάντζα κατηφορίζουμε στην Κηφισίας, όπου ούτε κλαίνε ούτε γελάνε. Κάποια πράγματα τους βγήκαν (βλέπε «Kismet»), κάποια άλλα όχι, και σκέφτονται ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες αλλαγές...

Γιώργος Καραμέρος - Σπύρος Χαριτάτος
Πότε θα πουλήσετε την εγκυμοσύνη;

Ε, δεν είναι και λίγο να σου παίρνουν την πρωτιά, που καλά καλά δεν πρόλαβες να χαρείς! Τα πέταξαν τα καρφάκια τους για το «Πρωινό Mou» καλεσμένοι του Θέμου. «Θα παραδεχτούν την εγκυμοσύνη τους όταν στερέψουν από καλεσμένους», είπε ο Γιώργος, για να συμπληρώσει ο Σπύρος πως η Φαίη «σαφώς και είναι έγκυος, αλλά της έχουν ζητήσει από το κανάλι να μην το πει». Προσθέτοντας βέβαια πόσο τους αγαπάει και τους δύο...

Γιώργος Παπαδάκης
Θα λέω ό,τι θέλω

Είναι το παλαιότερο στέλεχος on camera του ΑΝΤ1, διατηρεί 20 χρόνια την πρωτιά στην πρωινή ζώνη, άρα και το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα. Ακόμη και για τα προγράμματα του σταθμού που δεν τον εκφράζουν. Όπως έκανε πρόσφατα, λέγοντας στο «Καλημέρα, Ελλάδα»: «Μα να τρώνε 1 στους 11 από συσσίτιο και στο κανάλι μας να μαγειρεύουν χαβιάρι;». Και μπορεί η ατάκα αυτή να μην ήταν και ό,τι καλύτερο για τα στελέχη του ΑΝΤ1, ωστόσο η θέση του εδώ και χρόνια είναι ξεκάθαρη: «Θα λέω ό,τι θέλω».

Μαρία Χούκλη
Φέρτε πίσω τον Νταούλη

Μετά βαΐων και κλάδων την υποδέχτηκαν στο Μαρούσι, αλλά η AGB είχε άλλη άποψη. Τώρα η Μαρία Χούκλη και ο διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλλης ψάχνουν επειγόντως λύση για να ανέβουν τα νούμερα του δελτίου. Η παρουσιάστρια ήδη ζήτησε να επίστρεψει στο κανάλι ο παλιός σκηνοθέτης του δελτίου Γιώργος Νταούλης, που είχε συμβάλει τα μέγιστα στην πρωτιά της Έλλης Στάη, όταν το παρουσίαζε εκείνη.

STAR

Στις εγκαταστάσεις της Κηφισιάς τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Με εξαίρεση το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την «Πρωινή Μελέτη», οι υπόλοιπες εκπομπές δεν πιάνουν ψηλά νούμερα, ούτε στα νεανικά κοινά, που τόσο ποντάρει το κανάλι.

Τατιάνα Στεφανίδου
Αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου

Η μετεγγραφή της από τον ΑΝΤ1 διαφημίστηκε πολύ, τα νούμερα όμως σε σχέση με πέρυσι έχουν πέσει κι έτσι μια γκρίνια υπάρχει. Φταίει η θεματολογία ή ο Κενάν που παίζει απέναντι και κάνει 30άρια; Η Τατιάνα πάντως έχει νεύρα: «Αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου όπως την ξέρω και θα έρθουν και τα νούμερα στα νεανικά κοινά».

Χριστίνα Λαμπίρη
Τα αλλάζω όλα

Άγχος, νεύρα, ένταση... Η Χριστίνα εκεί που μέχρι πριν από 2 χρόνια ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στη μεσημεριανή ζώνη, τώρα παλεύει με τους υπόλοιπους στα ίσα. Έτσι, συζητά τώρα με στελέχη του καναλιού για ριζικό λίφτινγκ στη θεματολογία της.

Μανωλίδου προς Μελέτη:
Ελεονώρα, πρόσεχε τι λες στην εκπομπή σου

Κάποιες κόντρες τελειώνουν, άλλες ξεκινούν για την Ελεονώρα. Μπορεί να τα βρήκε με τον Γιώργο Λιάγκα και να επισκεφτεί σύντομα το πλατό της Ελένης Μενεγάκη, αλλά παραλίγο να τα χαλάσει με την Ευγενία. Κάτι ειπώθηκε σχετικά με το «Master Chef» στην «Πρωινή Μελέτη» για τη μαέστρο που δεν ίσχυε κι έτσι αυτή επικοινώνησε αμέσως με την Ελεονώρα, για να αποκαταστήσει "πάντα με την ευγένεια που τη διακρίνει" την αλήθεια.

Φώτης Σεργουλόπουλος Μαρία Μπακοδήμου
Βοηθήστε μας...

Δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τα μονοψήφια νούμερα και τα νεύρα είναι πολλά... Από την αρχή της σεζόν δεν είδαν και με πολύ καλό μάτι την απόφαση του καναλιού να παίζουν απέναντι από την «Εδέμ» και τώρα όλα τους φταίνε. Σε πρώτη φάση δεν έχουν κοντραριστεί με κανέναν, αντίθετα έχουν ζητήσει τη βοήθεια του καναλιού προκειμένου να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

MEGA

Ολες οι επιλογές στο πρόγραμμα τους έχουν βγει μέχρι στιγμής και είναι φυσικό τα χαμόγελα να περισσεύουν, ενώ το «Νησί» σάρωσε... πνίγοντας τις ελπίδες των αντιπάλων. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά κλαίμε και το ευχαριστιόμαστε τόσο... Για το μόνο που ανησυχούν είναι το πώς θα διατηρήσουν την πρωτιά.

Φαίη Σκορδά - Γιώργος Λιάγκας
Θα μείνουμε πρώτοι;

Αρκετές σεζόν στην TV και οι δύο, τα ξέρουν καλά τα πράγματα. Μπορεί η πρωτιά της πρώτης εβδομάδας να τους έδωσε μεγάλη χαρά "όχι μεγαλύτερη από την εγκυμοσύνη της Φαίης", αλλά παράλληλα και άγχος. «Θα μείνουμε πρώτοι;» η αγωνία έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν είδαν το πρωινό δίδυμο του ΑΝΤ1 να τους πλησιάζει επικίνδυνα.

Just the Two of Us
Άρχισαν τα όργανα

Το δυνατό «χαρτί» του talent show είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης. Και πώς να μην είναι, αφού έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στην έναρξη του «Just the Two of Us». Παρά τα προβλήματα της πρεμιέρας, ο Γιώργος κρατήθηκε στο ύψος του και κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό. H Φλώρα Θεοδώρου λιποθύμησε, η Ελένη Φιλίνη πλακώθηκε με το σκηνοθέτη, ενώ ακούστηκε και κάποια ψυχή να λέει: «Δεν έπρεπε να κάνω παιδί, χάλασε το σώμα μου», αφήνοντας άναυδους τους πάντες!

Γιώργος Κυρίτσης
Έλεος πια

Η επιτυχία ενοχλεί. Έτσι, ήταν λογικό οι κακές γλώσσες να πουν πως τα... έσπασε το δίδυμο Ακρίτα - Κυρίτση. «Έλεος πια, ας σταματήσουν να λένε αυτές τις αηδίες. Είμαι έξω φρενών με αυτά που λέγονται. Η ηλιθιότητα έχει και ένα όριο. Η σχέση μας με την Έλενα είναι αρμονικότατες και συνεχίζουμε μαζί», είπε στο ΛΟΙΠΟΝ ο σεναριογράφος των «Μυστικών της Εδέμ».