Καρκίνο στο στήθος έχει η Κιμ Νόβακ

20.10.2010
Άσχημα τα νέα για την 77χρονη θρυλική ηθοποιό, που έμαθε πριν από λίγες μέρες ότι πάσχει από καρκίνο στο στήθος.


Άσχημα τα νέα για την 77χρονη θρυλική ηθοποιό, που έμαθε πριν από λίγες μέρες ότι πάσχει από καρκίνο στο στήθος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς της, η Κιμ Νόβακ (Kim Novak) είναι τυχερή αφού η διάγνωση έγινε σε πολύ αρχικό στάδιο, γεγονός που της δίνει μεγάλα ποσοστά πλήρους ανάρρωσης.

"Ο καρκίνος διαγνώστηκε στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης μαστογραφίας και η Κιμ έχει ήδη ξεκινήσει θεραπεία", δήλωσε ο εκπρόσωπός της Νόβακ, συμπληρώνοντας ότι οι γιατροί ποντάρουν σε πλήρη ανάρρωση κυρίως λόγω της άψογης φυσικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Η Κιμ Νόβακ, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει μαζί με το σύζυγό της στο Όρεγκον όπου εκτρέφουν λάμα (!), μεσουράνησε στο Χόλιγουντ τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 ενώ σταθμός στην καριέρα της θεωρείται το κλασικό αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ (Alfred Hitchcock) "Vertigo". Στην ταινία αυτή -δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της οποίος μπορείτε να θυμηθείτε στο βίντεο που ακολουθεί- δίπλα στην Κιμ έπαιζε ο Τζέιμς Στιούαρτ (James Stewart).

Με αφορμή το νέο αυτό για την υγεία της βετεράνου ηθοποιού, θυμόμαστε και την ευχάριστη εξέλιξη που είχε η αντίστοιχη περιπέτεια της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (Martina Navratilova). Η διάσημη τενίστρια καταπολέμησε με επιτυχία τον καρκίνο στο στήθος, ενώ από τότε που της έγινε η διάγνωση, δεν σταματά να γυρίζει τον κόσμο προσπαθώντας να αφυπνίσει τις γυναίκες σχετικά με τα θετικά της προληπτικής ιατρικής.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα