«Κουτσομπολιάδα» 2007

03.01.2008
Ποια είναι τα πιο «καυτά» και ποια τα πιο «περιττά» κουτσομπολιά που ακούσαμε μέσα στο 2007; Αυτή την ερώτηση κάναμε σε μερικούς από τους πιο πετυχημένους υπερασπιστές της τηλεοπτικής κοινωνικής κριτικής και είναι αλήθεια ότι μας έδωσαν εντυπωσιακές απαντήσεις!

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Η παρουσιάστρια: Κατερίνα Καραβάτου («Κους κους το μεσημέρι»)
«Το πιο άχρηστο κουτσομπολιό της χρονιάς που πέρασε ήταν ο χωρισμός της Μαρίας-Λουίζας Βούρου από τον Χρήστο Βασιλόπουλο. Ούτε κατάλαβα πότε ήταν μαζί ούτε πότε χώρισαν ούτε τίποτα.

Το δικό μου Top-10 για φέτος, από αυτά που μπόρεσα να θυμηθώ, είναι το εξής:

1. Τον Λάκη Λαζόπουλο, που μια χώρα ολόκληρη περιμένει να δει κάθε Τρίτη στις 9 και που μια χώρα ολόκληρη συζητάει αυτά που είδε μέχρι να έρθει η επόμενη φορά! Είναι το απόλυτο talk of the country!

2. Την εγκυμοσύνη της Ελένης Μενεγάκη, της Ελένης Πετρουλάκη, της Έλλης Κοκκίνου, της Δέσποινας Βανδή, της Κρίστι Τσολακάκη, της Άννας Δημιτρίεβιτς και πολλών άλλων κυριών, στις οποίες ευχόμαστε τα καλύτερα, γιατί είναι αποδεδειγμένο πως τα παιδιά είναι μεγάλη ευτυχία.

3. Τη Μάρω Λύτρα και τον Κώστα Καραφώτη να αποδέχονται τη σχέση τους αφού έχουν χωρίσει και να βρίσκουν και οι δύο τον έρωτα της ζωής τους αλλού, γιατί μας αποδεικνύουν ότι το πάθος μπορεί πολλές φορές να έχει ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.

4. Το διακαναλικό σίριαλ της Ρούλας Βροχοπούλου, γιατί αποδείχθηκε ότι οι Έλληνες έχουν μεγάλες αντοχές.

5. Ο δεσμός της Έλλης Στάη με τον Μιχάλη Γουλανδρή, γιατί απέδειξαν ότι η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις.

6. Οι γάμοι, που έγιναν όλοι φέτος, γιατί το 2008 είναι δίσεκτο! Αποδεικνύεται λοιπόν ότι και η Έλλη Κοκκίνου και η Πέγκυ Ζήνα και η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου και η Μαρία Μπεκατώρου και η Λιζ Χάρλεϊ και η Φλώρα Θεοδώρου και η Όλγα Τρέμη και η αρχισυντάκτρια του «Κους Κους» Μαρία Παλιαλέξη είναι προληπτικές! Μόνο η Έλλη Στάη φαίνεται να είναι τολμηρή μέχρι στιγμής, αν ισχύει βέβαια ότι παντρεύεται το Φεβρουάριο.

7. Ο χωρισμός του Νίκου Κεραμίδα από τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, γιατί αποδείχθηκε ότι το ωράριο μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη σε μια σχέση.

8. Ο χωρισμός του Γρηγόρη Αρναούτογλου από τη Ράνια Θρασκιά και οι νέοι σύντροφοι που επέλεξαν και ο ένας και ο άλλος, γιατί αποδείχθηκε ότι η ζωή συνεχίζεται. Ή μήπως όχι;

9. Η Πόπη Μαλιωτάκη να κάνει λιπομέτρηση live στην τηλεόραση, γιατί αποδείχθηκε επιτέλους η αλήθεια.

10. Το φάντασμα του Κλεάνθη που καταδιώκει τον «εθνικό σταρ» Ανδρέα Ευαγγελόπουλο, ο οποίος αποδεικνύει ότι με λιβανίσματα πάνω από το μνήμα τύπου rien de rien δεν υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα».

Οι πανελίστες: Μαρία Ηλιάκη («Κους κους το μεσημέρι»)
«Το Τοp-5 στα καλύτερα κουτσομπολιά για μένα έχει ως εξής:

1. Η εγκυμοσύνη της Ελένης Μενεγάκη.

2. Η πιθανολογούμενη εγκυμοσύνη της Έλλης Κοκκίνου.

3. Η εγκυμοσύνη της Αννίτας Πάνια.

4. Η σχέση της Μάρως Λύτρα με τον Γιάννη Αμανατίδη.

5. Η σχέση του Κώστα Καραφώτη με την Κατερίνα Παπουτσάκη.

Όσο για άχρηστο κουτσομπολιό, το στριπτίζ του Στέλιου Μάξιμου για το νέο του βιντεοκλίπ».

Θοδωρής Ρακιντζής: («Super Star»)
«Το Top-5 καλύτερων κουτσομπολιών:

1. Η μεγάλη κόντρα Λάκη Λαζόπουλου και Νίκου Καρβέλα. Η κόντρα είναι σε προσωπικό επίπεδο και όλοι περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξει. Ίσως ο Λάκης Λαζόπουλος να γίνει και νονός στο παιδί της Αννίτας Πάνια.

2. Το μυστήριο στην εγκυμοσύνη της Αννίτας Πάνια, γιατί τους πρώτους μήνες προσπαθούσε να το κρατήσει κρυφό. Ο Νίκος Καρβέλας τελικά πουλάει την προσωπική του ζωή ο ίδιος, όποτε και όπως θέλει.

3. Ο χωρισμός Νάσου Γαλακτερού - Ρούλας Κορομηλά, κάτι που δεν το περίμενε κανείς, αν και τους τελευταίους μήνες οι φήμες ήταν έντονες.

4. Ο γάμος της Πέγκυς Ζήνα, γιατί ήταν ανοιχτός και δεν είναι τυχαίο ότι η προβολή του γάμου, όπου και αν έγινε, έκανε τρελά νούμερα τηλεθέασης.

5. Η φημολογούμενη εγκυμοσύνη της Έλλης Κοκκίνου. Αν είναι αλήθεια, θα είναι πολύ ευχάριστο, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο η Έλλη ήθελε αυτόν το γάμο, αλλά και ένα παιδί».

Κλεοπάτρα Πατλάκη («Κους Κους το μεσημέρι»):
«Το δικό μου Top-5:

1. Ό,τι συνέβη με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Πέρα από κορυφαία και προσφερόμενη προς κουτσομπολιό είδηση,

ήταν και απόλυτα διδακτική!

2. Η εγκυμοσύνη της Ελένης Μενεγάκη και η παραφιλολογία για το ποιος θα την αντικαταστήσει και τι θα κάνει μόλις λήξει το συμβόλαιό της. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πρωτιά της στον πίνακα τηλεθέασης κάνουν πέρα από κορυφαία και προσφερόμενη προς κουτσομπολιό την είδηση και απόλυτα διδακτική.

3. Η είδηση ότι όποιος αλλοδαπός ξεμείνει από στέγη μπορεί να φιλοξενηθεί στο εξοχικό του κ. Μαγγίνα στο Κορωπί! Αυτό και αν είναι διδακτικό κουτσομπολιό.

4. Η στροφή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από την έρευνα στο... κουτσομπολιό!

5. Όλες οι περιπτώσεις υποκριτικής σιωπής από τα ΜΜΕ για υποθέσεις ατόμων που μοιράζουν εξώδικα, για να αποσιωπήσουμε ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς, διαζύγια, και η απίστευτη πείνα απέναντι στους άλλους που δεν γνωρίζουν δικονομικά τερτίπια ξεσκίζουμε. Βλέπε την πρόσφατη περιπέτεια γνωστού ηθοποιού με τα ναρκωτικά.

Όσο για άχρηστο κουτσομπολιό, θεωρώ όλο το σκουπιδαριό των υποκριτών που ντρέπονται να τσαλακωθούν και προτιμούν να τσαλακώνουν ό,τι βρουν. Όσο άχρηστο φαίνεται το remix του αλβανικού έπους από τη Βροχοπούλου, ακόμη πιο άχρηστοι φαντάζουν στα μάτια μου όλοι οι μουτζαχεντίν της διανόησης και της σοβαροφάνειας»!

Μαρία Ένεζλη («Κους κους το μεσημέρι»):
«Θα σας απογοητεύσω με την απάντησή μου, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Θεωρώ ότι το κουτσομπολιό είναι κουτσομπολιό και το καθετί έχει την αξία του. Γι αυτό το λόγο, δεν θα μπω στη διαδικασία του διαχωρισμού καλών και κακών κουτσομπολιών, καθώς δεν θέλω να ακυρώσω το ένα ούτε και να υποβιβάσω το άλλο».

Δημήτρης Παπανώτας: («Κους κους το μεσημέρι»)
«Το δικό μου Top-5 έχει ως εξής:

1. Η εγκυμοσύνη της Ελένης Μενεγάκη και η πιθανολογούμενη εγκυμοσύνη της Έλλης Κοκκίνου.

2. Οι νέες σχέσεις του πρώην ζεύγους Αρναούτογλου - Θρασκιά.

3. Το θρίλερ του χωρισμού Μάρως - Καραφώτη και η πολυδιαφημισμένη επόμενη σχέση του Καραφώτη με την Κατερίνα Παπουτσάκη.

4. Η επίθεση στον Νίνο όταν τραγουδούσε στη Θεσσαλονίκη.

5. Οι ηχηρές μετεγγραφές κορυφαίων δημοσιογράφων στα κανάλια, όπως των Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτου, Στάη. Το άχρηστο κουτσομπολιό ήταν αυτό της Ρούλας Βροχοπούλου με τον Φραν».

Γιώργος Σφακιανάκης («Super Star»)
«Ψηφίζω ως τα πιο πιπεράτα κους κους που άκουσα μέσα στο 2007:

1. To πολυσυζητημένο διαζύγιο Ανδρέα Φουστάνου - Νατάσσας Θεοδωρίδου.

2. Όλες τις κόντρες που έχουν προκληθεί μέσω της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου (Καρβέλας - Πάνια - Σαρρή).

3. Το «φύγε εσύ, έλα εσύ» μεταξύ Ανδρέα Μικρούτσικου και Θανάση Πάτρα.

4. Την αποχώρηση από το δελτίο του Alpha και την επιστροφή της Έλλης Στάη.

5. Τη δικαστική διαμάχη μεταξύ Άννας Βίσση και εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών και την κατάσχεση προσωπικών αντικειμένων της».

Γιάννης Πουλόπουλος («Κους κους το μεσημέρι»)
«Το δικό μου το Top-10 είναι το εξής:

1. Η εξομολόγηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου ότι χώρισε οριστικά από τη Ράνια Θρασκιά. Για μένα αυτοί οι δύο είναι γεννημένοι για να είναι μαζί!

2. Η αποκάλυψη ότι η Αννίτα Πάνια περιμένει παιδί από τον Νίκο Καρβέλα. Καλά, αυτή δεν έλεγε τόσο καιρό ότι δεν έχει χτυπήσει ακόμη το βιολογικό της ρολόι;

3. Η έκκληση του κ. Ψωμόπουλου, του συντρόφου της κ. Βίσση, να του δώσουν πίσω το Playstation που του κατάσχεσαν. Θέλετε και σχόλιο;

4. Η δήλωση της Δέσποινας Βανδή ότι δεν έχει κάνει πλαστική και ότι οι επεμβάσεις στο πρόσωπο τη φρικάρουν, γιατί, αν κάτι πάει στραβά, δεν αλλάζει, ούτε καμουφλάρεται. Φρικάρω και μόνο που το σκέφτομαι!

5. Η λογική εξήγηση που έδωσε η Μαρία Σολωμού στην ερώτηση γιατί δεν παντρεύεται τον Μάριο Αθανασίου: Ο γάμος είναι πεταμένα λεφτά.

6. Η άρνηση της Έλλης Κοκκίνου να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision λόγω της εγκυμοσύνης της, διότι, αν πήγαινε, θα είχαμε σε κάτι να ελπίζουμε!

7. Ο αποκλεισμός της Ευρυδίκης και του Δημήτρη Κοργιαλά από τον τελικό της Eurovision με το Comme Ci Comme Ca. Μου φάνηκε πραγματικά σαν κακόγουστο αστείο.

8. Η αποκάλυψη της Ελένης Μενεγάκη ότι κατάλαβε ότι είναι έγκυος όχι από κάποιο τεστ, αλλά από όνειρο που είδε η μαμά της. Μήπως η κυρία Ζέτα έχει το κληρονομικό χάρισμα;

9. Το 688ο επεισόδιο της σαπουνόπερας με τίτλο Αντώνης Ρέμος - Ζέτα Μακρυπούλια: Χωρίζουν!.

Κουράστηκα πια!

10. Η εξομολόγηση της Έφης Θώδη πως, όταν είχε δει για πρώτη φορά αυτοκίνητο, είπε μανούλα μου, μια παράγκα έρχεται κατά πάνω μου!. Εδώ νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά! Η πιο άχρηστη πληροφορία του 2007 για μένα ήταν όταν η Ρούλα Βροχοπούλου αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι με τον Αλβανό σύντροφό της, τον Φραν, όταν ήθελαν να εκτελέσουν τα συζυγικά τους καθήκοντα, έπαιρναν τα όρη και τα βουνά, γιατί δεν ήθελαν να ακούγεται ούτε κιχ στη γειτονιά. Πειράζει που δεν θέλω να μάθω άλλες συγκλονιστικές λεπτομέρειες από αυτή την ολέθρια για όλους μας σχέση;».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ