Καλημέρα, 2008!

28.12.2007
Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η πιο μακριά νύχτα του χρόνου, με την έννοια ότι οι περισσότεροι από μας δεν πηγαίνουμε για ύπνο πριν από το χάραμα.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η πιο μακριά νύχτα του χρόνου, με την έννοια ότι οι περισσότεροι από μας δεν πηγαίνουμε για ύπνο πριν από το χάραμα. Επειδή όμως δεν λέει ξυπνώντας πρωτοχρονιάτικα να έχουμε πονοκέφαλο, ναυτία, πρησμένα μάτια και ατελείωτη κούραση, θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας. Έτσι, και θα φάμε και θα πιούμε και θα ξενυχτίσουμε, αλλά και θα ξυπνήσουμε καλά, για να πούμε μια χαρούμενη «Καλημέρα» στην πρώτη μέρα του 2008.

Μη μείνετε νηστικοί όλη μέρα, με τη λογική ότι θα φάτε το βράδυ. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να βαρυστομαχιάσετε.

Μην πιείτε ούτε γουλιά κρασί ή άλλο αλκοολούχο ποτό πριν φάτε τουλάχιστον το μισό σας πιάτο.

Πριν φύγετε από το σπίτι φάτε ένα μικρό σάντουιτς από ψωμί ολικής αλέσεως και ένα κομμάτι κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

Μην μπερδέψετε πολλά διαφορετικά αλκοολούχα ποτά κρασί, ουίσκι, βότκα, σαμπάνια, λικέρ κ.ά. Περιοριστείτε το πολύ σε δύο από αυτά.

Να θυμάστε ότι τα ηδύποτα αλκοολούχα «βαράνε» περισσότερο στο κεφάλι.

Αν τα ποτήρια του κρασιού είναι μεγάλα, φροντίστε κάθε φορά που βάζετε κρασί να το γεμίζετε ελάχιστα.

Να θυμάστε ότι τα αλκοολούχα ποτά δεν πίνονται όπως οι χυμοί φρούτων ή το νερό, δηλαδή μονοκοπανιά. Πρέπει να τα πίνετε αργά αργά, γουλιά γουλιά και μάλιστα όσο γίνεται μικρότερη γουλιά. Και θα τα απολαύσετε περισσότερο αλλά και θα επιδράσουν στον οργανισμό σας πιο αργά.

Να θυμάστε ότι το αίσθημα της δίψας δεν σβήνει με ποτό, αλλά μόνο με νερό.

Μην ξεχνάτε ότι όσο περισσότερο κινείστε και χορεύετε, τόσο πιο αργά θα απορροφηθεί το αλκοόλ από τον οργανισμό σας.

Α, και το σπουδαιότερο: Μη χαζοξενυχτίσετε μόνο και μόνο επειδή είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Όταν νιώσετε ότι έχετε διασκεδάσει και έχετε κάνει όλα όσα σας ευχαριστούν, αποχωρίστε, ακόμα και αν το ρολόι σας λέει μόνο 2 μετά τα μεσάνυχτα.