Νίκος Μουτσινάς: "Γιατί αδίκησα την Ελεονώρα"!

23.11.2007
Υπερκινητικός, με χιούμορ σε κάθε του ατάκα, σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται, «παίζει» με τη ζωή, όπως και με τη σόουμπιζ. Άνοιξε την πόρτα του «Κους Κους» τυχαία σε μια οντισιόν, «τσαλάκωσε» την εικόνα του κούκλου παρουσιαστή, λανσάρισε το δικό του trendy look από ανάγκη και φέτος έγινε μία από τις πιο πολυσυζητημένες τηλεοπτικές μετεγγραφές στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον «Όμορφο κόσμο το πρωί». Ο Νίκος Μουτσινάς είναι αυτό που βλέπεις.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ


Υπερκινητικός, με χιούμορ σε κάθε του ατάκα, σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται, «παίζει» με τη ζωή, όπως και με τη σόουμπιζ. Άνοιξε την πόρτα του «Κους Κους» τυχαία σε μια οντισιόν, «τσαλάκωσε» την εικόνα του κούκλου παρουσιαστή, λανσάρισε το δικό του trendy look από ανάγκη και φέτος έγινε μία από τις πιο πολυσυζητημένες τηλεοπτικές μετεγγραφές στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον «Όμορφο κόσμο το πρωί». Ο Νίκος Μουτσινάς είναι αυτό που βλέπεις.

Ηρθε πριν από 8 χρόνια από τη Θεσσαλονίκη και δούλευε σερβιτόρος για να σπουδάσει ηθοποιός. Πλέον είναι συμπαρουσιαστής το πρωί και ηθοποιός το βράδυ και μάλιστα σε one man show. Παραδίδει «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας» μέσα από μια σάτιρα του Στέλιου Παπαδόπουλου και του Γιώργου Βάλαρη, όπου «χωράνε» όλα τα αστέρια της σόουμπιζ: Μιμή Ντενίση, Βάνα Μπάρμπα, Ελένη Μενεγάκη, Ελεονώρα Μελέτη, Αντώνης Ρέμος, Ηλίας Ψινάκης, Έφη Θώδη και, φυσικά, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο Νίκος Μουτσινάς τολμάει να τους σατιρίσει όλους, με πάθος και ειλικρίνεια. Τον συναντήσαμε και μας μίλησε λίγο πριν τα φώτα στο «Vanilla Bar Τheatre» αποκαλύψουν το πληθωρικό του ταλέντο.

Δεν είναι οξύμωρο κάποιος που είναι στη σόουμπιζ, όπως εσύ, να «καταδικάζει» πρόσωπα και πράγματα σε μια παράσταση;

«Δεν καταδικάζω κανέναν. Μόνο υπογραμμίζω. Δηλαδή, βασίζομαι σε πράγματα που έχουν κάνει κάποιοι επώνυμοι. Δεν λέω μια δική μου ιστορία. Ούτε εκφράζω τη δική μου κρίση. Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω σάτιρα, γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο είδος. Με βολεύει πιο εύκολα να βάλω την επικεφαλίδα με χιούμορ το σχολιάζω ή χιουμοριστικός σχολιασμός».

Δεν φοβάσαι μήπως κάποιος ενοχληθεί και σου βάλει τρικλοποδιά;

«Θα σου πω κάτι που μπορεί να ακουστεί πάρα πολύ χοντρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Είμαι λίγο ρατσιστής με τους ανθρώπους που δεν έχουν χιούμορ. Με ενοχλεί. Άρα, όποιος ή όποια δεν καταλάβει ότι το κάνω χιουμοριστικά και για να γελάσουμε, έχει πρόβλημα. Δεν πάω να βγάλω το ψωμί μου στην πλάτη κανενός».

Την παρουσίαση τη διάλεξες για να γίνεις περισσότερο γνωστός και να μπορέσεις να κάνεις πράγματα ως ηθοποιός;

«Ακριβώς. Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να γίνω γνωστός για να με πάρουν να παίξω σε ένα θέατρο ή σε ένα σίριαλ έναν καλό ρόλο. Επίσης, στην τηλεόραση παίρνω περισσότερα χρήματα από αυτά που έβγαζα ως σερβιτόρος, οπότε έχω μια ζωή άνετη, και χαλαρά μπορώ να επιλέγω αυτό που μου αρέσει».

Ο Γρηγόρης και η σάτιρα

Σατιρίζεις και τον Γρηγόρη

«Ναι. Ήμασταν κάποια στιγμή στο γραφείο και τον μιμήθηκα, όπως ακριβώς κάνει στην εκπομπή. Ο Γρηγόρης γέλασε τόσο πολύ, που έπεσε από την καρέκλα. Του είπα: Θα το βάλω στην παράσταση, Γρηγόρη, κι έτσι έκανα».

Την Ελεονώρα Μελέτη;

«Νομίζω ότι είναι ένα πρόσωπο που έχω αδικήσει πολύ και αισθάνομαι άσχημα. Δεν την ξέρω την κοπέλα, αλλά σε συνεντεύξεις μου έχω πει κάποια πράγματα για τη Μελέτη και, τελικά, νομίζω ότι κακώς τα έχω πει. Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση της. Νομίζω ότι περνάει λίγο δύσκολα, όχι λόγω τηλεθέασης. Βαριέμαι πάρα πολύ όλο αυτό το πράγμα, είναι αγχωτικό και τραγικό όλο αυτό με τα νούμερα. Ας πούμε, το τελευταίο που έχω πει είναι ότι δεν αντέχω τη φωνή της που είναι αλήθεια, με ενοχλεί, αλλά το ξεπερνάω αυτό πια, γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από ανθρώπους που δουλεύουν μαζί της. Δεν είχα την τιμή να τη γνωρίσω, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι σε καλή φάση και είναι άσχημο να της προσθέσω ένα πλην κάνοντας μια κριτική από την οποία δεν θα κερδίσει ή δεν θα χάσει τίποτα, αλλά ούτε κι εγώ θα κερδίσω ή θα χάσω τίποτα».

Τη σατιρίζεις, όμως

«Άλλο είναι αυτό. Στην παράσταση της συμπεριφέρομαι όμορφα, τρυφερά».

Συζητιέται πολύ στη σόουμπιζ πόσο θα αντέξετε μαζί με τον Γρηγόρη και αν θα τα βρείτε

«Τα βρήκαμε μια χαρά. Μπορεί να ξεαγχωθεί η σόουμπιζ. Και δεν προσπαθήσαμε και καθόλου. Είμαστε δύο εντελώς διαφορετικοί τύποι. Άσπρο-μαύρο, αρνητικός και θετικός πόλος που λένε».

Από την πρώτη στιγμή υπήρχε η φημολογία ότι τσακωθήκατε. Συνέβη κάτι τέτοιο;

(Γέλια.) «Με πολλαπλές εγχειρήσεις επουλώθηκαν τα τραύματα. Μας ήθελαν να τσακωνόμαστε πριν καν ξεκινήσουμε. Καμία σχέση. Μια χαρά μου φέρθηκε και μάλιστα εκείνος έκανε την πρόταση για μένα στο κανάλι. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Ο Γρηγόρης, άμα θέλει να σου πει κάτι, θα το πει. Κι εγώ αν θέλω να πω κάτι, θα το πω, με ή χωρίς χιούμορ. Θεωρώ ότι μπορώ να κάνω κουβέντα. Ούτε έχει καβαλήσει καλάμι ο Γρηγόρης ούτε η Σίσσυ και ελπίζω ούτε κι εγώ, οπότε πατώντας στη γη, έχουμε συνεννόηση».

Κι όμως, υπήρξαν και δημοσιεύματα που έλεγαν ότι είσαι τόσο καλός, που θα ζηλέψει ο Γρηγόρης και θα σε «φάει» από δίπλα του.

(Γέλια.) «Τρώει φαλακρούς ο Γρηγόρης; Είμαι ιδιαίτερο είδος. Νομίζω ότι ο Γρηγόρης τρώει μόνο ψάρια. Έλεος πια!»

Έλεγαν ότι είσαι πολυδάπανη μετεγγραφή. Ισχύει;

«Τι αστείο! Αυτά διάβασε και η μαμά μου και μου ζητάει συνέχεια λεφτά. Είναι ψέματα. Όταν τα διάβαζα, γέλαγα, γιατί με έφτασαν να πληρώνομαι με την ατάκα. Φυσικά, δεν πήγα τσάμπα, αλλά δεν πήγα αγοράζοντας τρία χωριά».

«Άμλετ», «Λαίδη Μάκβεθ» και άλλοι σταρ

Στη σόουμπιζ σου έχουν βγάλει το παρατσούκλι «Άμλετ του Όμορφου κόσμου». Σου αρέσει;

(Γέλια.) «Η Γερτρούδη φαντάζομαι είναι η Σίσσυ και ο Πολώνιος ή ο Κλαύδιος είναι ο Γρηγόρης, που τον σκοτώνω. Τέλειο! Το δέχομαι. Ευχαριστώ. Πολύ ωραίο το έργο που διαλέξανε, όλοι πεθαίνουμε στο τέλος. Ωραίο έργο, αλλά προτιμώ άλλο».

Ποιο θα σου άρεσε;

«Ο Μάκβεθ και συγκεκριμένα η Λαίδη Μάκβεθ. Είναι πιο πολύ στο χαρακτήρα μου. Και να σου αποκαλύψω ότι έχω παίξει τον Άμλετ στη σχολή κι εκεί θα μείνει. Έχω υποδυθεί και τον Ριχάρδο Γ . Έπαιζα όλους τους καταθλιπτικούς, γι αυτό μετά έπαθα τη χαρά».

Έχεις περισσότερα όνειρα για την τηλεόραση ή για το θέατρο;

«Με το θέατρο έχεις πιο πολλές επιλογές, γι αυτό και μπορεί να είναι περισσότερα τα όνειρα. Το θέατρο το λατρεύω. Θα ήθελα, όμως, κάποια στιγμή να παρουσιάσω ένα show ή ένα talk show στην τηλεόραση».

Τον παρουσιαστή τον θέλουμε νέο, ωραίο, γόη και καλό παιδί

«Τι εννοείς, ότι δεν είμαι όλα αυτά; Μη με συγχύζεις».

Εσύ έχεις έναν άλλο τύπο. Κάτι δικό σου.

«Αυτό το δικό μου δεν έχει γοητεία; Ωραίο είναι. Καλούτσικο δεν είναι;».

Ναι, αλλά «τσαλάκωσες» την εικόνα του παρουσιαστή.

«Αυτό εμένα μου αρέσει. Άλλωστε, και ο Γρηγόρης το κάνει και μου άρεσε όταν τον παρακολουθούσα που έπαιζε στο show του με τις μεταμφιέσεις. Ατσαλάκωτο δεν υπάρχει. Τσαλακώνονται όλοι. Απλώς κάποιοι επιλέγουν να μην το κάνουν στην τηλεόραση και το θεωρώ βλακεία, γιατί αυτό που είσαι θα πουλήσεις».

Οι θαυμάστριές σου ρωτάνε αν είσαι φαλακρός ή ξυρίζεις το κεφάλι σου;

«Πες, λοιπόν, στις θαυμάστριες ότι τα μαλλιά μου είναι πολύ σγουρά, άφρο, αλλά, δυστυχώς, είναι μόνο γύρω γύρω. Είναι δάσος με την όαση στη μέση. Επειδή λοιπόν δεν μου αρέσει αυτή η όαση, τα ξυρίζω. Μου παίρνει μία ώρα κάθε πρωί».

Θα σου λέω ονόματα και θα μου απαντάς αμέσως με την πρώτη ατάκα που σου έρχεται στο νου Μιμή Ντενίση.

«Σταρ».

Βάνα Μπάρμπα.

«Είναι ένα είδος μόνη της».

Άντζελα Δημητρίου.

«Lady».

Άννα Βίσση.

«Τώρα ταλαιπωρημένη».

Τάκης Ζαχαράτος.

«Τοπ μίμος».

Λάκης Λαζόπουλος.

«Ο ορισμός της σάτιρας».

Γρηγόρης Αρναούτογλου.

«Ένα μεγάλο παιδί».

Ελένη Μενεγάκη.

«Κούκλα και έγκυος πάλι».

Ελεονώρα Μελέτη.

«Ζει στον ανάδρομο Ερμή της φέτος».

Σοφία Αλιμπέρτη.

«Χαλαρά».

Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Χείμαρρος ασταμάτητος χωρίς τελεία».

Ηλίας Ψινάκης.

«Τoo much πια».

Και ο Νίκος;

«Δεν ξέρω τι να διαλέξω, γιατί είμαι πάρα πολλά. Θα μπορούσα να σου πω ότι δεν μου αρέσει καθόλου η αδικία. Καλός, μωρέ, είμαι. Πάντως, δεν είμαι κακός».

Είσαι ματαιόδοξος;

«Πιστεύω ότι πατάω γερά στα πόδια μου. Η τηλεόραση είναι η δουλειά μου, που μου δίνει λεφτά και αναγνωρισιμότητα, αλλά ξέρω ότι έχει ημερομηνία λήξης. Έχω επίγνωση αυτού που κάνω και μέχρι στιγμής θεωρώ ότι τη χρησιμοποιώ, δεν με χρησιμοποιεί. Έχω βάλει τα όριά μου».

Εν ολίγοις

  • Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
  • Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Β. Διαμαντόπουλου.
  • Έχει παίξει στα «Καμένα βούρλα» της Δήμητρας Παπαδοπούλου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στο «Ο βασιλιάς κι εγώ» με τη Μιμή Ντενίση και στο παιδικό θέατρο του Δημήτρη Αδάμη.
  • Θέλει να παίξει με τις Μαρία Καβογιάννη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Άννα Παναγιωτοπούλου.
  • Είναι Παρθένος με ωροσκόπο Ιχθύ.
  • Έχει χόμπι τα ζώα του: τη σκυλίτσα Φοίβη, τη γάτα Φαίδρα και το γάτο Φράγκι.
  • Αγαπημένο του φαγητό είναι τα γεμιστά, ενώ μισεί τα ψάρια.
  • Δεν προλαβαίνει να γυμνάζεται, αλλά προσέχει τη διατροφή του και κάνει συχνά δίαιτα.