Κρουαζιέρα θα σε πάω

13.09.2007
Οι σκαφάτες διακοπές είναι ωραίες, γκλαμουράτες (ας μας επιτραπεί η χρήση αυτής της λέξης), προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις και, φυσικά, η χρήση σκάφους πολυτελείας μάλιστα αποτελεί ένδειξη status!

Από τον Νικο Ζαμπαρα

Οι σκαφάτες διακοπές είναι ωραίες, γκλαμουράτες (ας μας επιτραπεί η χρήση αυτής της λέξης), προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις και, φυσικά, η χρήση σκάφους πολυτελείας μάλιστα αποτελεί ένδειξη status! Τέτοιου είδους διακοπές, βέβαια, πέραν όλων των προαναφερθέντων, δίνουν τη δυνατότητα σ' αυτούς που τις επιλέγουν να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα. Ε, αυτή η τελευταία μικρή ίσως για κάποιους λεπτομέρεια έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στην απόφαση αρκετών celebrities της εγχώριας showbiz να επιλέγουν οι καλοκαιρινές τους διακοπές να γίνονται πάνω σε σκάφος. Άλλοτε μεγάλο, άλλοτε λίγο πιο μικρό, αλλά πάντα ιδανικό για να μπορούν να αποφεύγουν το συνωστισμό(!) και να είναι πιο πριβέ. Εκτός, βέβαια, από το γεγονός ότι οι «σκαφάτοι» κρατούν κατ αυτόν τον τρόπο τις προσωπικές τους στιγμές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παράλληλα έχουν και τη δυνατότητα να «πετάγονται» από νησί σε νησί, βλέποντας έτσι πιο εύκολα τους φίλους τους.

Οι θαλασσόλυκοι
Η showbiz, λοιπόν, έχει αρκετούς καπεταναίους, που σε κάθε ευκαιρία «λύνουν κάβους» και χαράζουν πορεία στη θάλασσα. Ένας από τους πιο γνωστούς «θαλασσόλυκους» είναι ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος φροντίζει συχνά πυκνά να ξανοίγεται στη θάλασσα, προκειμένου να φορτίζει τις μπαταρίες του και να επιστρέφει δριμύτερος στις επάλξεις! Ανάλογες κινήσεις και από το συνεργάτη του στην εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδουν από κοινού, το γνωστό παρουσιαστή του ΑΝΤ1 Θέμο Αναστασιάδη. Ο μίστερ «ΟΛΑ» έχει στη διάθεσή του ένα σκάφος 19 μέτρων, με το οποίο αρμενίζει στα πέλαγα βρίσκοντας την ηρεμία του από το φόρτο εργασίας. Το σπίτι του στη Μύκονο μπορεί να είναι η έδρα του Αλέξη Κούγια Ιούνιο και Σεπτέμβριο, όπως λέει ο ίδιος, όμως ο γνωστός ποινικολόγος δεν χάνει την ευκαιρία μαζί με την αγαπημένη του Εύη Βατίδου και τα παιδιά τους να απολαμβάνουν με το σκάφος τους τις όμορφες παραλίες των ελληνικών νησιών, κυρίως εκείνων του Ιονίου, τα οποία, όπως δηλώνει, γνωρίζει απέξω και ανακατωτά Το σκάφος τους επέλεξαν για να γευτούν το μήνα του μέλιτος οι νιόπαντροι Πέγκυ Ζήνα και Γιώργος Λύρας! Η αγάπη και των δύο για τη θάλασσα είναι μεγάλη και δεν είναι η πρώτη φορά που ξανοίχτηκαν, αν και φέτος το ταξίδι τους είχε εντελώς διαφορετική γεύση.

Θαλασσινές εξορμήσεις
Διαφορετικό ήταν όμως το φετινό καλοκαίρι και για την Έλλη Στάη. Η γνωστή δημοσιογράφος μπορεί να βρισκόταν σε συνεχείς συζητήσεις μέχρι να βρει τη νέα τηλεοπτική της στέγη, ωστόσο, όσον αφορά στις θαλασσινές της εξορμήσεις, είχε ήδη επιλέξει. Δεν ταξίδεψε με το σκάφος που συνηθίζει κάθε καλοκαίρι, αλλά αυτήν τη φορά «σάλπαρε» με αυτό του εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που ήθελαν τους δυο τους να έχουν σχέση.

Ο Ηλίας Ψινάκης, βέβαια, μπορεί να μην έχει δικό του σκάφος, όμως οι διασυνδέσεις του είναι πάρα πολλές και, φυσικά, δεν είναι δύσκολο να βρει κάποιον να του δανείσει για ολιγοήμερες διακοπές το σκάφος του! Κάτι που φροντίζει να κάνει σχεδόν κάθε καλοκαίρι, καθώς κατ αυτόν τον τρόπο ο γνωστός μάνατζερ προλαβαίνει να «πετάγεται» από νησί σε νησί και να βλέπει τους πολλούς επώνυμους φίλους του.

Καινούργιοι καπεταναίοι
Το καπέλο του καπετάνιου μπορεί να φοράει εδώ και λίγο καιρό και ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο οποίος απέκτησε πρόσφατα το δικό του σκάφος. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, πάντως, δεν μπόρεσε να απολαύσει αρκετά φέτος το καλοκαίρι το καινούργιο του απόκτημα, αφού η Δέσποινα ήταν εγκυμονούσα και δεν ήταν δυνατό να ρισκάρουν να βρεθούν στη θάλασσα (σ.σ.: εκτός, βέβαια, από μια εξόρμηση μέχρι τη Μύκονο και αφού είχαν πάρει το Ο.Κ. από τους γιατρούς!). Σκαφάτες διακοπές κάνει όποτε μπορεί και ο Γιάννης Πλούταρχος, όπως έκανε και φέτος, παρότι η σύζυγός του ήταν έγκυος. Ο γνωστός τραγουδιστής βέβαια, φρόντισε ώστε το καινούργιο σκάφος του, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί οικογενειακώς να μην απομακρυνθεί πολύ από τη βάση τους, την Αταλάντη!

Στο club των «σκαφάτων», εξάλλου, προστέθηκε και η Έλενα Παπαρίζου, που μαζί με τον αγαπημένο της Τόνι Μαυρίδη απέκτησαν το 10 μέτρων σκάφος που επιθυμούσαν. Η αγορά ενός ταχύπλοου ήταν ένα όνειρο που είχε η τραγουδίστρια, για να μπορεί να γυρίζει στα ελληνικά νησιά και να απολαμβάνει τις όμορφες παραλίες τους. Κάτι που αγαπάει και η Όλγα Φαρμάκη Το κορίτσι του «ΟΛΑ» ξανοίγεται συχνά πυκνά στις ελληνικές θάλασσες, έχοντας ως καπετάνιο το αμόρε της, το νεαρό επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγλούπα, ο οποίος πέρα από την αγάπη του προς το ωραίο φύλο λατρεύει και τη θάλασσα!