Αισθάνομαι όλο και πιο μόνος

17.08.2007
Είναι ίσως η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή του Γιάννη Παπαμιχαήλ. Ο γιος των αξέχαστων ηθοποιών μας, Αλίκης Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ, δηλώνει στο ΛΟΙΠΟΝ ότι κάθε χρόνο τέτοια περίοδο αισθάνεται όλο και πιο μόνος...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Μοναξιά και θλίψη έχει στην καρδιά του ο γιος της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο Γιάννης. Σιγά σιγά είδε τη ζωή του να αλλάζει ολοκληρωτικά από τη μια στιγμή στην άλλη. Όλα ξεκίνησαν μετά το θάνατο της μητέρας του, πριν από έντεκα χρόνια, όταν εκείνος βρέθηκε στο στόχαστρο των σχολίων και όλοι τον κατέκριναν για τις επιλογές του, αλλά και για το πώς χειρίστηκε την κληρονομιά που του άφησε η εθνική μας Αλίκη. Είναι ένα αρκετά ευαίσθητο παιδί, που προσπαθεί πολύ να κρύβει όσα τον πληγώνουν Το 1996 ήταν ίσως η πιο δύσκολη χρονιά για εκείνον, αφού αποχαιρέτισε για πάντα τη μητέρα του, μένοντας πίσω μόνος, χωρίς τη ζεστή αγκαλιά της. Ήταν ένα δυνατό σοκ για τον ίδιο, αφού σε καμία περίπτωση δεν πίστευε πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε τόσο γρήγορα. Η ζωή του ήταν πιο δύσκολη χωρίς την παρουσία της, όμως τα κατάφερε και στάθηκε στα πόδια του αξιοπρεπώς. Το δεύτερο δυνατό χτύπημα της μοίρας του ήρθε πριν από τρία χρόνια, όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έσβησε. Λίγο καιρό μετά, όταν ανοίχτηκε η διαθήκη του μεγάλου ηθοποιού, όπου ουσιαστικά αποκλήρωνε τον Γιάννη, έγινε γνωστή η κόντρα που υπήρχε ανάμεσα σε πατέρα και γιο. Τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν για τους λόγους που ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ οδηγήθηκε στη σκληρή απόφαση να αποκληρώσει το μοναχοπαίδι του. Παρά τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν το θάνατό του, ο Γιάννης δε λύγισε, αλλά συνέχισε τις προσπάθειές του για να επιβιώσει, αφού πλέον η περιουσία της μητέρας του δεν υπήρχε και κάποιες επαγγελματικές προσπάθειες που έκανε, έπεσαν στο κενό.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν ο Γιάννης είδε το σκληρό πρόσωπο της ζωής, πόρτες κλειστές, φίλους που τον εγκατέλειψαν όταν η καλοπέραση πέρασε, άρνηση και σχόλια εις βάρος του. Όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΛΟΙΠΟΝ: «Οι γονείς μου, μου λείπουν. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή νιώθω όλο και πιο μόνος». Παρόλα αυτά, δεν έχασε και την αισιοδοξία του. «Η ζωή συνεχίζεται», συμπληρώνει.

Για τον Γιάννη πραγματικά η ζωή συνεχίζεται και πλέον έχει στο πλευρό του και έναν άνθρωπο που τον έχει στηρίξει πολύ τα τρία τελευταία χρόνια και του έχει δώσει ζεστασιά και αγάπη.

Ο λόγος για τη Νάντια Μουρούζη, που αν και οι φήμες τούς ήθελαν να μην έχουν καλές σχέσεις μετά το θάνατο του πατέρα του, εκείνη δεν θα μπορούσε να σταματήσει να αγαπά το παιδί του Δημήτρη...