Τα κόκκινα, τα κίτρινα, τα μπλε...

16.08.2007
Είναι γνωστό ότι η ψυχολογία σε συνδυασμό με τη χρωματολογία δίνουν στοιχεία για την προσωπικότητά μας. Άλλωστε, όπως ισχυρίζονται μελετητές, το κάθε χρώμα κρύβει απίστευτη ενέργεια, που μπορεί να αλλάξει όλη την ψυχολογική μας κατάσταση. Φυσικά, και οι λαμπερές παρουσίες της σόουμπιζ έχουν τα αγαπημένα τους χρώματα. Το ΛΟΙΠΟΝ παρουσιάζει ποια προτιμούν γνωστές σταρ και τι αποκαλύπτουν για την προσωπικότητά τους.

Από τη Χρύσα Αντωνίου

Νίκη Κάρτσωνα: Σε χρώματα ελληνικά
Η φρεσκοπαντρεμένη Νίκη Κάρτσωνα είναι εντυπωσιακή όποιο χρώμα και αν φορέσει, αλλά η ίδια έχει προτίμηση στο άσπρο και το θαλασσί. Πειθαρχημένη και δυναμική, ξέρει τι θέλει και δεν απογοητεύεται με τις δυσκολίες. Είναι μαχητής και έχει γενικότερα ήρεμο χαρακτήρα. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και η ίδια, είναι φιλόδοξη, αλλά όχι killer. Θέλει στη ζωή της να έχει ισορροπία και να είναι αισιόδοξη.

Εύη Αδάμ :Η εκρηκτική
Προσέχει πάρα πολύ το styling και έχει πολύ ιδιαίτερο στυλ η Εύη Αδάμ. Προτιμάει το θηλυκό ντύσιμο, το πιο σέξι και κάποιες φορές το εκκεντρικό, όταν πρόκειται για βραδινή έξοδο. Αγαπημένο της χρώμα είναι το κόκκινο και αυτό δικαιολογεί απόλυτα το δυναμισμό και το πάθος της, αφού καταφέρνει θαυμάσια να συνδυάζει την καριέρα της με την προσωπική της ζωή.

Ελένη Μενεγάκη:Το μαύρο και το κόκκινο
Η βασίλισσα της πρωινής ζώνης έχει μεγάλη αδυναμία στα χρώματα και προτιμάει κυρίως τα έντονα και όχι τόσο τα πιο απαλά, κάτι που προδίδει το δυναμισμό και την αποφασιστικότητά της. Ιδιαίτερη αδυναμία όμως έχει σε δύο: το κόκκινο και το μαύρο. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαία η πρωτιά. Άλλωστε, και οι δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν, «δεν με φοβίζουν οι αγώνες εμένα. Μπορώ να πω ότι με ιντριγκάρουν κιόλας, γιατί έχω πνεύμα πολεμιστή», δείχνουν γιατί της ταιριάζουν απόλυτα αυτά τα χρώματα.

Νίνα Λοτσάρη:Ισορροπία και αυτοέλεγχος
Λατρεύει το πράσινο σμαραγδί, αλλά δεν λέει «όχι» και στο πορτοκαλί, που τη φωτίζει και της δίνει μια πιο αισιόδοξη όψη. Αναλύοντας λοιπόν τις προτιμήσεις της, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα δοτικό άτομο, που του αρέσει να πετυχαίνει σε κάθε του εγχείρημα, έχει πολλά ενδιαφέροντα και μεγάλη αισιοδοξία. Επίσης, ο συνδυασμός αυτών των χρωμάτων δείχνει άτομο με αυτοέλεγχο.

Μαριάννα Τουμασάτου: Δυναμική και υπερβολική
Αν και είναι φανατική Παναθηναϊκός, στα αγαπημένα χρώματα που φοράει κάνει απιστίες στην ομάδα της, καθώς προτιμάει το μαύρο, το καφέ και το κοραλλί. Για να τα πάρουμε με τη σειρά, το μαύρο είναι χρώμα κλασικό και αποκαλύπτει δυναμικό χαρακτήρα και αρκετά απρόβλεπτο. Κλασικό, όμως, είναι και το καφέ, που δείχνει εικόνα ανθρώπου του καθήκοντος. Όσο για το κοραλλί; Δίνει κάποιο ρομαντισμό στο χαρακτήρα της και μια αίσθηση τρυφερότητας. Απ όσα ωστόσο γνωρίζουμε για τη Μαριάννα, δυναμισμό και τρυφερότητα συνδυάζει ο χαρακτήρας της, αλλά το καθήκον και το «πρέπει» δεν την εκφράζουν, αφού είναι πολύ πιο ατίθαση. Φόρεσε «Βέρα στο δεξί» μόνο στην τηλεόραση και προς το παρόν προτιμάει να είναι ερωτευμένη, αλλά χωρίς επίσημες δεσμεύσεις, αφού και η ίδια δεν έχει ποτέ ονειρευτεί τον εαυτό της νυφούλα.

Φαίη Ξυλά: Η γυναικάρα με τα κόκκινα
Άλλη μία οπαδός του κόκκινου χρώματος. Η Φαίη Ξυλά υποστηρίζει πως όταν ντύνεται στα κόκκινα, νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά και ποτέ δεν περνάει απαρατήρητη. Είναι δυναμική, αισθησιακή και σταθερή στις αξίες της. Μια γυναίκα γεμάτη πάθος, που, όπως παραδέχεται, λέει δύσκολα σ' αγαπώ, αλλά όταν αγαπάει, τα δίνει όλα!

Σμαράγδα Καρύδη: Στο χρώμα του πάθους
Αδιαμφισβήτητα όποιος έχει δει τη Σμαράγδα Καρύδη ντυμένη στα κόκκινα σίγουρα θα έχει καταλάβει ότι αυτό είναι το χρώμα της, γιατί της δίνει μοναδική λάμψη. Όσες προτιμούν το κόκκινο χαρακτηρίζονται από δυναμισμό, έντονη σεξουαλικότητα και κυριαρχικό χαρακτήρα. Η Σμαράγδα, βέβαια, έχει υποστηρίξει: «Είμαι πολύ ανασφαλής και ας μη φαίνεται. Είμαι και πολύ ντροπαλή και προσπαθώ να το ξεπερνάω. Ξέρω ότι πολλές φορές δίνω την εικόνα ότι έχω φοβερή σιγουριά και ύφος». Άλλα όμως αποκαλύπτουν για εκείνη τα χρώματα που προτιμάει.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου:Γυναίκα-βελούδο
Παραδέχεται ότι ένα από τα πιο αγαπημένα ρούχα στην ντουλάπα της είναι ένα μαύρο φόρεμα Dolce&Gabbana, το οποίο φοράει πάντα όταν θέλει να νιώσει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Όμως, το πιο αγαπημένο της χρώμα είναι το κόκκινο και συγκεκριμένα το κόκκινο της φωτιάς! Η Αλεξάνδρα, βέβαια, δίνει την εικόνα της διακριτικής classy γυναίκας, η προτίμησή της όμως στο κόκκινο αποκαλύπτει ότι μέσα της κρύβει ένα «ηφαίστειο» γεμάτο ενέργεια και δύναμη. Από την άλλη, η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της «γυναίκα-βελούδο» κι εμείς δεν θα την αμφισβητήσουμε!

Ελευθερία Ρήγου: Ήρεμη δύναμη
Η Ελευθερία Ρήγου εκπέμπει ηρεμία, ζεστασιά, τρυφερότητα και δείχνει αρκετά ύθραυστη.

Η ίδια όμως παραδέχεται ότι όταν το αγκάθι της ζήλιας την τσιμπήσει, μεταμορφώνεται σε «τυφώνα», που παίρνει τα πάντα στο πέρασμά του. Αγαπημένα της χρώματα, το μαύρο αλλά και το πράσινο, το χρώμα τη ελπίδας, των ανοιχτών μυαλών και των πρωτοποριακών ανθρώπων.

Μπέτυ Μαγγίρα :Η εκκεντρική
Οι εμφανίσεις της κόβουν την ανάσα και θεωρείται μία από τις πιο κομψές κυρίες της σόουμπιζ. Η Μπέτυ Μαγγίρα άλλωστε θεωρεί ότι μέσω του ντυσίματος βρίσκει τρόπους έκφρασης. Της αρέσουν οι πειραματισμοί και τα έντονα χρώματα. Την έχουμε δει σε διάφορες περιόδους της ζωής της να φοράει από μεταλλικές τουαλέτες μέχρι συνδυασμούς χρωμάτων που μας εκπλήσσουν και προκαλούν. Το μαύρο, όμως, είναι το αγαπημένο της. Ίσως γιατί έχει πολλή ενέργεια και δύναμη. Μάλιστα, όπως λέει:

«Σημαίνει ότι θέλω να βλέπω και να κάνω καινούργια πράγματα».