Με χωρίζεις; Πλήρωσέ με!

13.08.2007
Ποιος λέει ότι πίσω από χρυσούς γάμους, όπως ο πρόσφατος της Έβα Λονγκόρια και του Τόνι Πάρκερ, δεν κρύβεται ένα προγαμιαίο συμβόλαιο με άγνωστους στο ευρύ κοινό όρους και τις πιο εξωφρενικές απαιτήσεις; Σήμερα κάνουμε μια αναδρομή στους σταρ που υπέγραψαν συμφωνητικά πριν από το γάμο τους, αλλά και σε εκείνους που μετανιώνουν πικρά επειδή δεν το έκαναν.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Μπεν Αφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ
Η γλυκιά «Τζένι» με την άστατη προσωπική ζωή του παρελθόντος σκέφτηκε πολύ σοβαρά να μην παντρευτεί το γόη Μπεν λίγο πριν ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας! Το ερωτικό τους ειδύλλιο ξεκίνησε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο αγαπημένος της της πρόσφερε ένα ροζ διαμάντι-κοτρόνα έξι καρατίων, που θα κοσμούσε τα λεπτεπίλεπτα δάχτυλά της. Οι φανατικοί θαυμαστές τους έμειναν με την απορία για το πότε θα γίνει ο γάμος, αφού ήταν ήδη δύο χρόνια μαζί. Λίγους μήνες μετά, όμως, βγήκαν στη δημοσιότητα οι όροι που είχε θέσει η Λατίνα σταρ της μουσικής. Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς, θα έπρεπε να κάνουν σεξ κάθε δύο μέρες, θα έπρεπε να κάνουν εκπλήξεις ο ένας στον άλλον, πανάκριβα δώρα και, σε περίπτωση που θα την απατούσε, θα ήταν υποχρεωμένος να της δώσει τη μισή περιουσία του, που ανέρχεται στα 53 εκατομμύρια δολάρια, τη μισή ακίνητη περιουσία που θα είχαν αποκτήσει μαζί, καθώς και τα μισά χρήματα που θα κέρδιζε κατά το διάστημα που θα ήταν παντρεμένοι. Ακόμη, σε περίπτωση που έκαναν παιδιά, εκείνος δεν θα είχε κανένα δικαίωμα σε αυτά. Για να απαλλαγεί ο Άφλεκ από οποιασδήποτε μορφής απαίτηση της Λόπεζ, θα έπρεπε να παραμείνει παντρεμένος μαζί της μέχρι τα 82 του χρόνια! Έξυπνη η Λατίνα, αν σκεφθεί κανείς ότι ο πρώτος της γάμος με το σερβιτόρο Οτζάνι Νόα και το διαζύγιό τους της στοίχισε μόλις 25.000 λίρες, ενώ ο δεύτερος με το χορευτή Κρις Τζουντ της κόστισε 7,4 εκατομμύρια λίρες για μόνο επτά μήνες έγγαμου βίου! Σήμερα είναι παντρεμένη με τον Μαρκ Άντονι και έχει υποσχεθεί ότι δεν θα δημοσιοποιήσει κανένα στοιχείο για το προγαμιαίο συμβόλαιό τους.

Μπραντ Πιτ Αντζελίνα Τζολί
Μπορεί με την πρώην του, Τζένιφερ Άνιστον, να μην είχε υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό, χώρισαν όμως πολύ φιλικά και με τον ίδιο τρόπο μοίρασαν και την περιουσία τους. Δηλαδή η Τζένιφερ είχε προσωπικά κέρδη ύψους 42,4 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Πιτ 53,1 εκατ. δολαρίων. Η έπαυλή τους στο Μαλιμπού αξίας 10,6 εκατ. δολαρίων αλλά και το γιοτ αξίας 3,2 εκατ. μοιράστηκαν ισομερώς. Σήμερα ο γοητευτικός ηθοποιός, που έχει αναλάβει το ρόλο του πατέρα για τα υιοθετημένα παιδιά της Αντζελίνα, φέρεται να έχει υπογράψει συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο παραιτείται από όλα τα δικαιώματά του, ακόμη και από τις επισκέψεις στον Μάντοξ και στη Ζαχάρα.

Τομ Κρουζ - Κέϊτι Χολμς
Το προγαμιαίο τους συμβόλαιο είναι πολυσυζητημένο και οι δικηγόροι τους πολλούς μήνες πριν από το γάμο διαπραγματεύονταν τους σχετικούς όρους του. Ο πατέρας της Κέιτι, μάλιστα, δικηγόρος στο επάγγελμα, που ειδικεύεται στα διαζύγια, έχει φροντίσει ώστε η κόρη του να είναι εξασφαλισμένη για την υπόλοιπη ζωή της, ακόμη και αν χωρίσουν σύντομα. Η τρίτη κυρία Κρουζ σε περίπτωση διαζυγίου θα πάρει 15 εκατομμύρια λίρες. Η περιουσία του Τομ ανέρχεται στα 133 εκατομμύρια λίρες. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Τομ έχοντας την πείρα των δύο προηγούμενων διαζυγίων του, θα δώσει λιγότερα χρήματα στη νυν σύντροφό του σε σχέση με τις προηγούμενες. Η Μίμι Ρότζερς πήρε μια πλουσιοπάροχη αποζημίωση χωρίς να ανακοινωθεί ποτέ το ακριβές ποσό, ενώ η Νικόλ Κίντμαν αποζημιώθηκε έπειτα από 9 χρόνια με 45 εκατομμύρια λίρες, ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν δοθεί για διαζύγιο στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Μάϊκλ Ντάγκλας Κάθριν Ζέτα Τζόουνς
Με την είσοδο της γοητευτικής ηθοποιού στη δυναστεία «Ντάγκλας» πραγματοποιήθηκε ένας απίστευτος συνδυασμός: η ουαλική παράδοση συνάντησε τη λάμψη του Χόλιγουντ. Όταν ο Ντάγκλας χώρισε την πρώτη του γυναίκα, Ντιάντρα, εκείνη απέκτησε το 1/3 της περιουσίας του, δηλαδή 23,9 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε τα εισοδήματά του έχουν αυξηθεί κατά 119 εκατομμύρια δολάρια! Ποιος ο λόγος, λοιπόν, η Κάθριν να μη ζητήσει ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό συμφωνητικό γάμου; Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, η κυρία Ντάγκλας θα λαμβάνει 1,5 εκατομμύριο δολάρια για κάθε χρόνο που θα παραμείνει παντρεμένη με τον ηθοποιό. Της ανήκουν όλα τα κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένου και του δαχτυλιδιού των αρραβώνων τους, αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων! Αξίζει ιδιαίτερης προσοχής επίσης ο όρος που λέει ότι σε περίπτωση που η Κάθριν πιάσει τον Μάικλ να την απατά, έστω και για μια βραδιά, αυτομάτως γίνεται κάτοχος η ίδια 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων επιπλέον!

Ντόναλντ Τραμπ - Μελάνια Κνάους
Ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ γνώρισε το γιουγκοσλαβικής καταγωγής μοντέλο Μελάνια σε μια επίδειξη μόδας το 1999. Αφού έβγαιναν για έναν ολόκληρο χρόνο, χώρισαν το 2000, αλλά επανασυνδέθηκαν πολύ σύντομα και δεν άργησαν να ανεβούν και τα σκαλιά της εκκλησίας. Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που ζήτησε η ίδια η Μελάνια είναι αρκετά καλά κρυμμένες, είναι σίγουρο ότι σε ενδεχόμενο χωρισμό θα πάρει ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας του συζύγου της, που ανέρχεται σήμερα στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Να σκεφτείτε ότι πρώτη κυρία Τραμπ, Ιβάνα, έλαβε 7,4 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, ετήσιο επίδομα 186.000 δολάρια, διατροφή για το παιδί τους ύψους 159.000 δολαρίων το χρόνο, μια έπαυλη 45 δωματίων στο Κονέκτικατ, ένα διαμέρισμα στον ουρανοξύστη Τραμπ Πλάζα και τη Μερσεντές της.

Σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ Χέδερ Μιλς
Πολύ πριν φτάσουν στον επεισοδιακό χωρισμό τους, όταν βρίσκονταν ακόμη στην περίοδο του αρραβώνα τους, τα σκανδαλοθηρικά έντυπα προειδοποιούσαν το πρώην παιδί των Μπιτλς ότι θα τον παντρευτεί για τα λεφτά. Εκείνος με πείσμα απαντούσε αρνητικά, αφού, όπως ισχυριζόταν τότε, υπήρχε αληθινός έρωτας από πλευράς της. Μάλιστα, αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο. «Ήθελα να αποδείξω ότι αγαπώ αυτόν τον άντρα για αυτό που είναι. Εκείνος άλλωστε ήταν που μου είπε: Δεν θα σε αφήσω να υπογράψεις», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της η ίδια η Μιλς με αφορμή τον απότομο χωρισμό του ζευγαριού. Σήμερα τα κέρδη του Μακ Κάρτνεϊ από τους θρυλικούς Μπιτλς δεν μπορεί να τα αγγίξει η σύζυγός του, μιας και δεν υπάρχει συμβόλαιο. Οι ειδικοί όμως λένε ότι η Χέδερ, αν παλέψει μέχρις εσχάτων, μπορεί να κερδίσει σχεδόν το 1/4 της περιουσίας του μουσικού, που σήμερα ανέρχεται στα 82,5 εκατομμύρια δολάρια.