Tα ρεβεγιόν που δεν θα γίνουν

29.12.2006
Η πιο ανιαρή μητρόπολις του κόσμου θα είναι εφέτος την Πρωτοχρονιά η Αθήνα, όλοι μοιάζουν να λένε συνωμοτικά. Γιατί άραγε εφέτος δεν γίνονται λαμπερά πάρτι και μεγαλόπρεπες δεξιώσεις από τα μεγάλα ονόματα της πόλης; Η μάλλον γίνονται, αλλά μετρημένα στα δάχτυλα και εσωτερικής κατανάλωσης, για συγγενείς και στενούς φίλους.

Από την Αριάννα Δημητροπούλου

Μήπως η γενική κρίση άγγιξε και τα μεγάλα τζάκια και πορτοφόλια; Είναι ποτέ δυνατόν; Τι τρέχει λοιπόν και όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν έχουν οργανωθεί; Μήπως βαριούνται τα τρεχάματα και τις ετοιμασίες, οπότε διαλέγουν ένα Γκστάαντ, μια Κουρσεβέλ, ένα Σεν Μόριτς και ησυχάζουν;

Μιλώντας με πολύ κόσμο αυτές τις μέρες (και τις νύχτες μη σας πω) κατέληξα σε άλλο συμπέρασμα. Δεν είναι το οικονομικό, παρά το γεγονός ότι για όλους έχουν σφίξει τα ζωνάρια και δεν κινείται όπως πριν το χρήμα. Συμβαίνει κάτι χειρότερο. Επειδή γίνονται συνέχεια πάρτι, παρουσιάσεις, events, δεξιώσεις, galas ο κόσμος κουράστηκε, έχει βαρεθεί αυτό το κοινωνικό αλαλούμ με προσκεκλημένο ανάμικτο κόσμο . Αναγκάζονται να σφίξουν τον κλοιό των καλεσμένων τους με αυστηρή και ολιγομελή guest list. Και αποζητούν τουλάχιστον τις γιορτές να ανακαλύψουν τους δικούς τους, συγγενείς αίματος και σε savoir vivre επίπεδο. Βαρέθηκαν να καλούν εκατό και να καταφθάνουν με θράσος και αγένεια 200. Και καλά οι 120 ως γνωστοί και αποδεκτοί θα συμπεριφερθούν κόσμια, οι άλλοι όμως που δεν γνωρίζεις καλά; Μήπως κάψουν το περσικό χαλί, πετάξουν τις στάχτες του πούρου στις γλάστρες, χύσουν τη σαμπάνια στο φοίνικα και φλερτάρουν την παντρεμένη οικοδέσποινα με το θράσος των millions euro που έχουν από τον μπαμπά τους;

Έπειτα οι αληθινοί άρχοντες από τζάκι δεν αντέχουν την επιδειξιμανία των νεόπλουτων και νεόπτωχων με κάθε ευκαιρία. Εξάλλου, γιατί να συγχωνευθείς με το μέτριο, αν μπορείς να την «κάνεις» για αλλού και να περάσεις βασιλικά με τους κολλητούς και την οικογένειά σου

Πολύ λίγα λοιπόν τα ρεβεγιόν εφέτος και μέχρι αυτή τη στιγμή λίγα τα οργανωμένα, όπως, για παράδειγμα, το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν τoυ νομικού Τρύφωνα και της Σόφης Κουταλίδη που γίνεται κάθε χρόνο με υψηλούς καλεσμένους στο πανέμορφο σπίτι τους στο Ψυχικό.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», το ζεύγος Βάρδη, προτίμησαν να οργανώσουν το καθιερωμένο επίσημο καθιστό δείπνο τους την Πέμπτη πριν από τα Χριστούγεννα στο restaurant «Vardis» με ό,τι καλύτερο και πιο εκλεκτό σε εδέσματα μπορεί να προσφερθεί σε τέτοια περίπτωση.

Ο επιχειρηματίας Δάκης Ιωάννου τίμησε τους δικούς του φίλους νωρίτερα με ένα υπέροχο delicatessen branch για να δώσει τις ευχές και τα δώρα του σε αγαπημένα πρόσωπα και καλούς φίλους. Και όπως συμφώνησαν όλοι, το brunch στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και είχε class, όπως ό,τι οργανώνει ο γνωστός οικοδεσπότης.

Τα τρία από τα ρεβεγιόν που θα βρεθούν στην κορυφή της λίστας των διακαώς να προσκληθούν είναι αυτά των κυρίων Δαυίδ, του Θεόδωρου και της Εμμανουέλας Βασιλάκη με θέμα «Άσπρο-Μαύρο», μια εντελώς πρωτότυπη ιδέα για Πρωτοχρονιά με την πατίνα του πιο σοφιστικέ και κλασάτου χρωματικού συνδυασμού, και το ρεβεγιόν-δεξίωση του Μιχάλη Γουλανδρή στο ξενοδοχείο «King George» με guest list τα μεγαλύτερα ονόματα των επιχειρήσεων αλλά και του αθηναϊκού και διεθνούς jet-set με απόλυτα comme il faut εθιμοτυπία. Το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο πάρτι του με 200 άτομα προσκεκλημένους θα κάνει ο επιχειρηματίας Μιχάλης Μυστρής στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό, με καλεσμένους πολλούς εκπροσώπους των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων.

Τέλος, ο ένας εκ των συγγραφέων γνωστών και επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών Αλέξανδρος Ρήγας θα κάνει επίσης ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι με καλεσμένους τους περισσότερους ηθοποιούς της ελληνικής showbiz.