Οι γιορτές είναι αφιερωμένες στην οικογένειά μου

29.12.2006
Νίκος και Άλκις Κούρκουλος μαζί στην τηλεόραση; Σε καλλιτεχνικούς κύκλους συζητιέται έντονα τις τελευταίες μέρες ότι στο «10», τη φιλόδοξη παραγωγή που ετοιμάζει o Alpha, μεταφέροντας στη μικρή οθόνη το ομώνυμο βιβλίο του Μιχάλη Καραγάτση θα συμμετέχει στο πρωταγωνιστικό καστ ο Άλκις Κούρκουλος, ενώ έχει γίνει πρόταση και στον πατέρα του.

Από τη Σίσσυ Μενεγάτου

Αν λοιπόν η απάντηση του Νίκου Κούρκουλου ήταν θετική, αυτό θα σήμαινε ότι θα βλέπαμε για πρώτη φορά να παίζουν μαζί πατέρας και γιος εξίσου δημοφιλείς, κάτι που θα τίναζε τις θεαματικότητες στα ύψη. Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Κούρκουλος εδώ και 13 χρόνια που ανέλαβε τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου έχει δοθεί ολοκληρωτικά σ' αυτή την αποστολή και γι αυτό εγκατέλειψε το θεατρικό σανίδι και έχει αρνηθεί πολλές σημαντικές προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να επανέλθει δυναμικά και ως ηθοποιός στα καλλιτεχνικά δρώμενα, κάνοντας την έκπληξη με ένα ρόλο ή έστω ως γκεστ σταρ σε μια μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή; Ο μόνος λοιπόν που μπορούσε να μας πει γι αυτό ήταν ο ίδιος ο Νίκος Κούρκουλος, τον οποίο και βρήκαμε να εργάζεται όπως πάντα πυρετωδώς στο Εθνικό Θέατρο.

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά μας απογοήτευσε γιατί όπως μας είπε δεν έχει ιδέα για το «10». Στη συνέχεια όμως αναπτέρωσε τις ελπίδες μας για πιθανή επανεμφάνισή του, αλλά στο θέατρο. «Δεν μου έχει γίνει καμιά πρόταση γι αυτή την τηλεοπτική σειρά» τόνισε. «Ειλικρινά δεν έχω ιδέα»

Κι αν σας γίνει, θα το σκεφτείτε;

«Η αλήθεια είναι ότι, αν το αποφασίσω, θα κάνω κάτι στο θέατρο», μου απάντησε ο Νίκος Κούρκουλος, δείχνοντας ότι, παρόλο που έχει πετύχει πολλά από τη θέση του διευθυντή της Πρώτης Κρατικής μας Σκηνής, το σανίδι παραμένει η μεγάλη του αγάπη.

Πώς δεν το έχετε αποφασίσει τόσο καιρό, αφότου «νοικοκυρέψατε» το Εθνικό;

«Εδώ έχει πολύ δουλειά. Τώρα επεξεργάζομαι το ρεπερτόριο του καλοκαιριού».

Τις γιορτές θα ξεφύγετε λιγάκι;

«Δεν το ξέρω. Πρέπει να είναι όλα έτοιμα, γιατί θα συναντηθώ με τον πρόεδρο του Ελληνικού Φεστιβάλ κ. Λούκο να συζητήσουμε για το πρόγραμμα του καλοκαιριού. Αν προλάβω, θα πάω μόνο δύο - τρεις μέρες στο σπίτι μας στο Γκστάαντ στην Ελβετία, για να τα περάσουμε οικογενειακά».

Πάντως, άτομα από το φιλικό του περιβάλλον γνωρίζουν ότι το μεγάλο του όνειρο αυτό φάνηκε άλλωστε και στη σύντομη συζήτησή μας είναι να επιστρέψει με ένα δυνατό ρόλο στο σανίδι, αντίστοιχο με τον «Φιλοκτήτη», που ήταν η τελευταία του εμφάνιση με το Εθνικό Θέατρο, το 1991, στην Επίδαυρο, όπου και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια. Ποιο έργο όμως είναι το «φαβορί» για την επάνοδό του στο σανίδι; Ο ίδιος δεν το αποκαλύπτει. Xαμογελάει μόνο αινιγματικά Όσο για το τι εύχεται για το 2007; «Υγεία κι ευτυχία. Και να έχουμε δίπλα μας τα πρόσωπα που αγαπάμε και μας αγαπούν».