Ποζάρει γυμνή στα 72 της!

01.12.2006
Πριν από λίγες μόνο ημέρες πάτησε τα 72. Αυτό όμως δεν φάνηκε ικανό να πτοήσει την αναλλοίωτη στο πέρασμα του αδυσώπητου χρόνου Ιταλίδα ντίβα Σοφία Λόρεν, που φωτογραφήθηκε πιο προκλητικά από ποτέ για τις ανάγκες ημερολογίου που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.

από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Μικρό ασχημόπαπο!

Γεννήθηκε σε ένα πολύ φτωχικό οικογενειακό περιβάλλον και αναγκάστηκε να μεγαλώσει σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα που μοιραζόταν με την αδελφή της Μαρία, τους παππούδες της, τις θείες και τους θείους της! Μέχρι τα 14 της όλοι τη θεωρούσαν το ασχημόπαπο της οικογένειας! Παρ όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω, εργάστηκε ως μοντέλο για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της και βρήκε τον έρωτά της μόλις στα 23 της όταν γνώρισε και παντρεύτηκε τον Κάρλο Πόντι με τον οποίο απέκτησε ύστερα από μεγάλες δυσκολίες και δύο αποβολές τους δύο λατρεμένους γιους της. Το 1957 ερωτεύτηκε τον Κάρι Γκραντ .

Σήμερα αποκαλύπτουμε τα μυστικά της ομορφιάς της αλλά και το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί με... θρησκευτική ευλάβεια προκειμένου να δείχνει πάντα νέα, σέξι και πανέμορφη.

Οι δικές της συμβουλές ομορφιάς

Έχει ψηφιστεί ως η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου, χωρίς πλαστικές επεμβάσεις. Ένας τίτλος καθόλου αμελητέος. Πώς όμως νιώθει η ίδια που εξακολουθεί να μαγνητίζει τα αντρικά βλέμματα; «Με κολακεύουν τόσο πολύ όταν δηλώνουν οι γύρω μου καταγοητευμένοι με την εμφάνισή μου. Πάντως, θα πρέπει να σας αποκαλύψω ότι το μυστικό της αιώνιας και παντοτινής ομορφιάς μου βρίσκεται στην αγάπη για τη ζωή αλλά και τα μακαρόνια»! Το άλλο «κλειδί» που ανοίγει την πόρτα της «αιώνιας» ομορφιάς είναι γνωστό στους αρχαίους Ρωμαίους και η Λόρεν φροντίζει να το τονίσει: «Οφείλω πάρα πολλά στο περίεργο κατά πολλούς μπάνιο με παρθένο ελαιόλαδο»!

Η αγέραστη ηθοποιός πρόσφατα έγινε επίσης η μακροβιότερη γυναίκα που δίχως ίχνος δισταγμού λόγω της ηλικίας της πόζαρε αισθησιακά και μάλλον προκλητικά για τις ανάγκες ημερολογίου γνωστής μάρκας ελαστικών. «Αν δεν πατήσω τα 100, δεν πρόκειται να με αγγίξει νυστέρι για πλαστική», είπε! Σήμερα ποζάρει με μαύρο αποκαλυπτικό μικροσκοπικό σιθρού νεγκλιζέ ξαπλωμένη νωχελικά σε κατάλευκα σεντόνια, βάζοντας τα γυαλιά σε κατά πολλά χρόνια νεότερές της που συμμετέχουν φωτογραφικά στο ίδιο ημερόλογιο, όπως η Πενέλοπε Κρουζ, η Ναόμι Γουότς και η Χίλαρι Σουάνκ. «Κατά τη διάρκεια των φωτογραφικών λήψεων το διασκέδαζα σαν μικρό κοριτσάκι. Στην αρχή δεν πίστευα ότι θα μου ζητούσαν να φωτογραφηθώ τόσο αποκαλυπτικά. Μάλιστα, δεν κρύβω ότι ξεκίνησα να γελάω ασταμάτητα όταν μου το πρότειναν, έπειτα έκανα συνέχεια ερωτήσεις για το τελικό αποτέλεσμα».

Τα φίλτρα νεότητας

1. Η δύναμη της ελιάς: Μπάνιο σε τακτά χρονικά διαστήματα με ελαιόλαδο!

2. Απέχθεια για τις εξαντλητικές δίαιτες: «Δεν αντέχω τις δίαιτες. Απλώς φροντίζω να αποφεύγω τις υπερβολικές ποσότητες. Προσφέρω στον οργανισμό μου τροφές που είναι ωφέλιμες για μένα και δεν μου προσφέρουν λίπος που λόγω της ηλικίας δεν μπορώ να κάψω».

3. Υπέρ πάντων η γυμναστική! «Δίνω μεγάλη σημασία στο ρόλο της αερόβιας γυμναστικής. κάθε πρωί περπατάω μία ώρα στο πάρκο της γειτονιάς μου».

4. Ιταλική σφραγίδα στη διατροφή της! Η ίδια πολλές φορές έχει «εξυμνήσει» τη δύναμη των σπαγκέτι. «Πολλοί τα έχουν παρεξηγήσει. Δεν γνωρίζουν όμως ότι τελικά δεν είναι τα μακαρόνια αυτά που παχαίνουν, αλλά αυτά που βάζουμε πάνω τους, όπως σάλτσες και άλλα λιπαρά τυριά».

5. To ψυγείο της: Πάντα σ' αυτό βρίσκει κανείς άπαχο κρέας, φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και οστρακοειδή, λαχανικά όπως ντομάτες, βασιλικό και μαϊντανό. Βάση για κάθε φαγητό της αποτελούν συστατικά όπως ελαιόλαδο, ντομάτες, σκόρδα και κρεμμύδια.

6. «Όχι» στο ψωμί: Εξάλλου, τα υψίστης ποιότητας ζυμαρικά τής παρέχουν όλους τους απαραίτητους υδατάνθρακες.

7. Σπαγκετόσουπες: Για το κρύο, εν γένει, η 72χρονη καλλονή συστήνει σούπες με μακαρόνια και λαχανικά, όπως καρότα, μπρόκολα και κρεμμύδι.

«7» απαράβατα μυστικά

1. Καθόλου αλκοόλ.

2. Αυστηρά κάθε βράδυ για ύπνο στις εννιά.

3. Κομμένο «μαχαίρι» το τσιγάρο. Η Λόρεν, φανατική καπνίστρια, πήρε την απόφαση να κόψει το κάπνισμα από τα 52 της χρόνια!

4. «Όχι» σε τηγανητές λιχουδιές.

5. Ροδόνερο για το πρόσωπο. Πλύσεις δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

6. Παιδικό σαμπουάν για το λούσιμο.

7. Η προχωρημένη ηλικία δεν σημαίνει και «αποχή» από τον έρωτα.