Η έκρηξη του Γιάννη

01.12.2006
Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ; «Χρωστάει ενοίκια», «Δεν έχει λεφτά ούτε για σουβλάκια», ψιθυρίζεται στο Κολωνάκι. Ακόμη και γνωστό κανάλι έσπευσε στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς του για να μάθει τι συμβαίνει! Το ΛΟΙΠΟΝ μίλησε μαζί του και ιδού η δική του εκδοχή, που περιέχει πολλή πίκρα και θυμό.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του έδειχνε φανερά εκνευρισμένος από τις φήμες που τον φέρουν να αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, που τον αναγκάζουν να μην έχει να πληρώσει ούτε το νοίκι στο σπίτι όπου διαμένει αλλά και να παραγγέλνει σουβλάκια βερεσέ, αποφεύγοντας να πληρώσει. Γόνος καλλιτεχνών, θέλησε φέτος να «κόψει τον ομφάλιο λώρο» και να ακολουθήσει τη δική του αυτόνομη επαγγελματική πορεία. Και τι έχει να απαντήσει σε όλα αυτά που του καταμαρτυρούν;

«Μα τι είναι αυτά που μου λέτε; Τι έχετε πάθει και ασχολείστε με τέτοια φαιδρά σενάρια! Τα έχω ακούσει κι εγώ. Μάλιστα, με πήραν από το σουβλατζίδικο και γελούσαν με αυτά που λέγανε. Μου είπαν ότι κάποιοι δημοσιογράφοι ψάχνουν να βρουν αν παραγγέλνω βερεσέ». Με κυνηγούν τόσο πολύ, που έψαξαν αν έχω πληρώσει το νοίκι του σπιτιού μου». Η δική του απάντηση απλή και αποστομωτική σε όλους αυτούς που τον «πολεμούν».

«Λέτε να μην είχα να πληρώσω το νοίκι του σπιτιού μου και να εξακολουθώ να μένω στο Ψυχικό; Έχω βαρεθεί να ακούω ασύστολα ψέματα».

Τον ρωτάμε για το υποτιθέμενο οικονομικό πρόβλημα, το νοίκι στο σπίτι του και εσχάτως το χρέος που του καταλογίζουν για τα σουβλάκια που δεν πληρώνει και συνεχίζει να παραγγέλνει! Απαντάει αφοπλιστικά σε όλα αυτά:

«Για ποιο χρέος μιλάτε και για ποια σουβλάκια; Εσάς δηλαδή δεν σας έχει τύχει να παραγγείλετε και να μην έχετε να πληρώσετε τη στιγμή που σας φέρνουν delivery την παραγγελία επειδή δεν έχετε προλάβει να σηκώσετε λεφτά από την τράπεζα; Για ποιο χρέος μιλάνε και σε ποιον χρωστάω ακριβώς;».

Η δική μας ερώτηση, πέρα από τη δημοσιογραφική περιέργεια, ανθρώπινη και κατανοητή. Από πού προέρχονται όλα αυτά; Έχει υπόψη του την πηγή που διοχετεύει αυτές τις κακοήθειες;

«Για τα πάντα υπάρχει ένα μέτρο και αυτό στην περίπτωσή μου έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Θα σας πω μόνο αυτό: Υπάρχει συγκεκριμένο έντυπο που εδώ και ένα μήνα σε κάθε φύλλο του παρουσιάζει ένα καλά οργανωμένο λίβελο απέναντι στο πρόσωπό μου. Προφανώς υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που διαδίδουν απίστευτες χυδαιότητες και κακοήθειες για μένα. Αναρωτιέμαι για πόσο θα συνεχιστεί το συγκεκριμένο αστείο. Είμαι έτοιμος να καταγγείλω πρόσωπα και πράγματα μέσω της εκπομπής».