Τον έδιωξε ο εραστής, χάνει και το σπίτι

01.12.2006
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στα τραπεζάκια του Κολωνακίου ότι πολύ γνωστός σχεδιαστής μόδας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με ηρεμιστικά χάπια. Ο λόγος; Μια ερωτική προδοσία. Άμεσα συνδεδεμένη με ένα σκάνδαλο που επηρεάζει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εκείνος με την εργατικότητα και το αυστηρά χαμηλό προφίλ που έχει κρατήσει καθ όλη τη διάρκεια της τριακονταετούς του καριέρας έχει κερδίσει τη διεθνή καταξίωση αλλά και την εμπιστοσύνη των γυναικών. Μάλιστα, η πλειοψηφία των επώνυμων κυριών τού έχει αναθέσει την επιμέλεια των ενδυματολογικών εμφανίσεών τους τόσο για το γάμο τους όσο και για τις απαιτητικές τους εξόδους.

Πώς όμως έφτασε μέχρι το έσχατο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το χέρι του «οπλίστηκε» από την προδοσία που ένιωσε από τον πρώην σύντροφό του, που αφού τον ανάγκασε να του μεταβιβάσει σημαντικότατο μέρος της ακίνητης και κινητής περιουσίας του, έγινε χωρίς προειδοποίηση «καπνός».

Οι αρχές του «φλογερού ειδυλλίου» εντοπίζονται πριν από έξι χρόνια, όταν ο διασημότατος σχεδιαστής βίωσε τον απόλυτο έρωτα στο πρόσωπο ενός νεαρού άντρα αλβανικής καταγωγής που τον είχε ο ίδιος ανακαλύψει και τον είχε μεταμορφώσει σε περιζήτητο μοντέλο. Στην αρχή όλα έδειχναν ότι η σχέση τους θα περιοριστεί στην επαγγελματική εξέλιξη του ανερχόμενου μοντέλου, που ένιωθε όμως να σφίγγει ο ερωτικός «κλοιός» γύρω του από τον άνθρωπο στον οποίο χρωστούσε την πορεία του στο μόντελινγκ.

Ο έρωτάς τους τελικώς καρποφόρησε και πέρασαν μαζί ούτε ένα ούτε δύο, αλλά επτά συνεχή έτη ευτυχισμένης συμβίωσης στην πολυτελέστατη οικία του σχεδιαστή στο Κολωνάκι. Μάλιστα, σε μια κίνηση γενναιοδωρίας ο μόδιστρος πριν από δύο μήνες, ίσως και έπειτα από πιέσεις του μοντέλου, κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά, πήρε την απόφαση να του μεταβιβάσει σημαντικά περιουσιακά του στοιχεία. Όπως το συγκεκριμένο πολυτελέστατο διαμέρισμα αλλά και ένα χλιδάτο αυτοκίνητο.

Πριν από μια εβδομάδα όμως και ύστερα από έντονο τσακωμό του ζευγαριού το γοητευτικό αγόρι ζήτησε από το πουθενά να χωρίσουν. Μάλιστα, άρχισε να προφασίζεται ότι ο δεσμός τους είναι αναπόφευκτο να οδηγήσει σε αδιέξοδο μιας και η διαφορά ηλικίας είναι μεγάλη και τα ενδιαφέροντά τους τελείως διαφορετικά. Έδωσε μάλιστα περιθώριο στο μόδιστρο να μαζέψει τα πράγματά του από το «πρώην» σπίτι του, αφήνοντας όμως όλα τα πανάκριβα «δώρα» που του είχε κάνει.

Ο μόδιστρος έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη μη έχοντας καθόλου όρεξη για δουλειά, ενώ παρέμεινε στο κενό διαμέρισμα συγγενικού του προσώπου χωρίς να δώσει σημεία ζωής σε φίλους και συνεργάτες. Αποκορύφωμα της ερωτικής περιπέτειας η περασμένη Τετάρτη, όταν ο σχεδιαστής αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του καταπίνοντας υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών χαπιών. Η καλή τύχη όμως ήταν στο πλευρό του, εφόσον την τελευταία στιγμή μπήκε στο σπίτι το συγγενικό του πρόσωπο, που όλο αυτό το διάστημα τον φιλοξενούσε.

Τώρα όλοι λένε ότι ο διάσημος σχεδιαστής επισκέπτεται συχνά τον ψυχολόγο του για να βρει έναν τρόπο να ξεπεράσει την κατάθλιψη.