Η μεγαλοπρεπής υποδοχή της Λίντσεϊ Λόχαν στη φυλακή

21.07.2010
"Ώρα μηδέν" για την ηθοποιό που παρόλο που γνωρίσαμε ως παιδί θαύμα σε πολύ μικρή ηλικία, μεγαλώνοντας, ο δρόμος της την έφερε μέχρι τη φυλακή. Μόνο που η είσοδός της σήμερα θύμιζε μάλλον κάτι από... γιορτή!


"Ώρα μηδέν" για την ηθοποιό που παρόλο που γνωρίσαμε ως παιδί θαύμα σε πολύ μικρή ηλικία, μεγαλώνοντας, ο δρόμος της την έφερε μέχρι τη φυλακή. Μόνο που η είσοδός της σήμερα θύμιζε μάλλον κάτι από... γιορτή!

Έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της, η Λίντσεϊ Λόχαν (Lindsay Lohan) εμφανίστηκε χθες στο σωφρονιστικό ίδρυμα που επρόκειτο να τη "φιλοξενήσει" για τους επόμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Συνοδευόμενη από τη μητέρα της και τη δικηγόρο της Σον Τσάπμαν Χόλεϊ (Shawn Chapman Holley), η οποία παρά τις φήμες δεν είχε εγκαταλείψει ποτέ τη διάσημη πελάτισσά της, έφτασε στη φυλακή στο πίσω μέρος περιπολικού.

Στο προαύλιο, την περίμεναν πλήθος δημοσιογράφων, παπαράτσι, θαυμαστών αλλά και απλά περίεργων που ήθελαν να γίνουν μάρτυρες στη μοναδική αυτή στιγμή που έμελλε να γίνει αρκετά φαντασμαγορική.

Η 24χρονη ηθοποιός, η οποία για να εκτίσει την ποινή της διέκοψε τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας για την πορνοστάρ Λίντα Λόβλεϊς (Linda Lovelace), στην οποία κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, πέρασε το κατώφλι τη φυλακής υπό τις έντονες ζητωκραυγές (!) των "συναδέλφων καταδίκων" που την περίμεναν "μετά φανών και λαμπάδων", ενώ δεν έλειψαν και οι ενθουσιασμένοι θαυμαστές της που προσπαθώντας να την εμψυχώσουν, έριξαν πολύχρωμα κονφετί στον αέρα, έτσι για να το γιορτάσουν!

Και φυσικά, υπήρχε και λόγος αφού τελικά, αντί για τις 90 μέρες της αρχικής ποινής, η Λόχαν θα μείνει μέσα μόνο τις 14, επιβεβαιώνοντας έτσι τον κανόνα που θέλει όσες γυναίκες φυλακίζονται στο συγκεκριμένο ίδρυμα να εκτίουν τελικά πολύ λιγότερο χρόνο από τον αρχικό.

Δεμένη με χειροπέδες όταν οι κάμερες έσβησαν, η Λίντσεϊ έκανε μια "σύντομη εμφάνιση" στην αίθουσα το δικαστηρίου για την ολοκλήρωση των τελευταίων τυπικών διαδικασιών αμέσως πριν πάρει τον δρόμο για τη φυλακή.

Μέσα στην αίθουσα βρέθηκαν επίσης η μητέρα της Ντίνα (Dina) και η αδελφή της Άλι (Ali), οι οποίες δεν μίλησαν σε κανέναν απολύτως. Παραβρέθηκε επίσης ο πατέρας της, Μάικλ (Michael) ο οποίος μάλιστα της φώναζε γοερά "Λίντσεϊ σε αγαπάμε", όλη την ώρα. Όμως, επιβεβαιώνοντας το πόσο άσχημες είναι οι μεταξύ τους σχέσεις, εκείνη δεν γύρισε ούτε στιγμή να τον κοιτάξει, αδιαφορώντας παγερά για το ο,τιδήποτε, διατηρώντας όμως σε κάθε στιγμή την ψυχραιμία της.

Αμέσως μόλις έφτασε στη φυλακή, οι πόρτες έκλεισαν για περίπου μία ώρα κατά τη διάρκεια της οποίας όλες οι υπόλοιπες κατάδικοι έμειναν κλεισμένες στα κελιά τους. Ακολουθώντας τις τυπικές διαδικασίες της φυλάκισης, οι υπεύθυνες του ιδρύματος, έγδυσαν τη φρέσκια κατάδικο και αφού την έψαξαν εξονυχιστικά, σε όλα τα πιθανά μέρη που θα μπορούσε να κρύβει κάτι, της φόρεσαν την πορτοκαλί φόρμα της φυλακής και την οδήγησαν για την καθιερωμένη φωτογραφία.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο κελί της, το οποίο είναι δίπλα σε αυτό της Αλέξις Νέιερς (Alexis Neiers) η οποία εκτίει ποινή για διάρρηξη στο σπίτι του Ορλάντο Μπλουμ (Orlando Bloom), και όπως έγινε γνωστό, το βράδυ, θα έτρωγε μακαρόνια με κιμά και σαλάτα μπρόκολο (!)

Για τη δική της ασφάλεια, η Λίντσεϊ θα μένει σε απομόνωση στο κελί της τις 23 ώρες της ημέρας ενώ την μία ώρα που απομένει θα της δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθεί με την προσωπική της υγιεινή, τα τηλεφωνήματά της και μια μικρή άσκηση στο προαύλιο.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα