Το ξέσπασμα της Φάρα Φόουσετ

12.05.2009
Σε συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο Αύγουστο στους "Los Angeles Times" και που δημοσιεύτηκε μόλις χτες μετά από δική της επιθυμία, λίγο πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ της με το ίδιο θέμα, η Φάρα Φόουσετ μιλάει για πρώτη φορά ανοιχτά για την μάχη της με τον καρκίνο.

Σε συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο Αύγουστο στους "Los Angeles Times" και που δημοσιεύτηκε μόλις χτες μετά από δική της επιθυμία, λίγο πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ της με το ίδιο θέμα, η Φάρα Φόουσετ (Farrah Fawcett) μιλάει για πρώτη φορά ανοιχτά για την μάχη της με τον καρκίνο.

"Αφήστε με ήσυχη!": αυτό ήθελε η Φόουσετ σε σχέση με την ασθένεια της, χωρίς ποτέ να ικανοποιηθεί.

"Είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη κατάσταση χωρίς να βρίσκεσαι συνεχώς κάτω από το μικροσκόπιο", λέει, ενώ στη συνέχεια αποκαλύπτει πώς ένιωσε για τη διάγνωση του καρκίνου στο παχύ έντερο, τον Σεπτέμβριο του 2006 και για την αγωγή που ακολούθησε: "Ήταν πολύ δύσκολα. Η ιδέα της χημειοθεραπείας με είχε τρομοκρατήσει. Σας διαβεβαιώνω ότι η ραδιενέργεια δεν είναι ευχάριστη. Έπρεπε όμως να παλέψω για την ζωή μου και ήμουν αποφασισμένη να μη το βάλω κάτω".

Η 62χρονη ηθοποιός δεν κρύβει το παράπονο της για τον τρόπο που εκμεταλλεύτηκε ο "κίτρινος τύπος" την περιπέτεια της υγείας της, αναγκάζοντάς την να κάνει ολόκληρη επιχείρηση για να ανακαλύψει ποιος από τους υπαλλήλους διέρρεε τις πληροφορίες για την κατάστασή της ακόμη και όταν εγχειριζόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Οι κουτσομπολίστικες εφημερίδες συναγωνίζονταν για τον πιο τραγικό τίτλο και αυτό της έριχνε το ηθικό. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος ενός πρωτοσέλιδου που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2006: "Η Φάρα ικετεύει: αφήστε με να πεθάνω"!

"Ποτέ δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο!", σχολιάζει: "Δεν θα μπορούσα να απογοητεύσω τον κόσμο που βρισκόταν στο πλευρό μου και που περίμενε να βγω δυνατή και νικήτρια από αυτό τον αγώνα".

Την περασμένη εβδομάδα ο εδώ και χρόνια σύντροφος της Ράιαν Ο'Νιλ, περίγραψε στο "People", την τωρινή κατάσταση της ηθοποιού: "Το μεγαλύτερο διάστημα βρίσκεται στο κρεβάτι. Οι γιατροί βλέπουν ότι έτσι νοιώθει πιο άνετα. Η θεραπεία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί".

Τον περασμένο Αύγουστο, η Φόουσετ είχε πει για τον καρκίνο: "Γίνεται η ίδια σου η ζωή. Όλοι σε ρωτάνε: 'Πώς νιώθεις;', 'Εχεις ακόμη μαλλιά;', 'Τι σου δίνει κουράγιο;'. Όταν όσοι σου τηλεφωνούν, ρωτάνε μόνο για την πορεία της υγείας σου και λένε συνέχεια 'προσευχόμαστε για σένα', είναι προφανές ότι η ποιότητα της ζωή σου αλλάζει δραματικά".

Ακόμη περισσότερο όταν σε κάθε σου βήμα σε ακολουθούν οι παπαράτσι, όπως συνέβη όταν η Φάρα επέστρεψε από τη Γερμανία, όπου πήγε για να υποβληθεί σε μια νέα θεραπεία:

"Ήθελα να κρατάω την προσωπική μου ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν ήθελα να μαθαίνει ο κόσμος σε τι θεραπείες υποβάλλομαι. Πρέπει πάντα να υπάρχουν κάποια όρια. Αν ήθελα να δημοσιοποιήσω κάποια προσωπικά μου θέματα, θα το έκανα με δική μου πρωτοβουλία".

Αυτή την επιθυμία της τήρησε και ο δημοσιογράφος των "Los Angeles Times", που δέχθηκε να δημοσιεύσει τη συνέντευξη λίγο πριν βγει στον αέρα η ταινία με θέμα την περιπέτεια της με τον καρκίνο, την οποία επιμελήθηκε η ίδια.

"Θα υπάρξει πιο κατάλληλη στιγμή για να δημοσιεύσεις όσα σου εξομολογήθηκα. Θα έχουν μεγαλύτερη αξία τότε", του είχε πει.