Αποφυλακίστηκε χαριστικά ο Μπόι Τζορτζ!

12.05.2009
Με έναν χαιρετισμό τύπου Μπένι Χιλ απευθύνθηκε στους φωτογράφους, ο τραγουδιστής Μπόι Τζορτζ (Boy George) καθώς έβγαινε από τη φυλακή έχοντας εκτίσει λιγότερο από το ένα τρίτο της ποινής του.

Με έναν χαιρετισμό τύπου Μπένι Χιλ απευθύνθηκε στους φωτογράφους, ο τραγουδιστής Μπόι Τζορτζ (Boy George) καθώς έβγαινε από τη φυλακή έχοντας εκτίσει λιγότερο από το ένα τρίτο της ποινής του.

Ο σταρ των Culture Club που είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλάκισης επειδή είχε αλυσοδέσει τον εραστή του, αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής, αλλά έχει κάνει έξαλλους τους άλλους κρατούμενους που διαμαρτύρονται για την προνομιακή μεταχείρισή του.

"Περνούσε ζάχαρη. Του φέρονταν σαν σε βασιλιά. Το κελί του είχε μέχρι και δικό του μπάνιο!", λέει ένας από τους φυλακισμένους στο σωφρονιστήριο του Έντμουντς Χιλ, στο Σάφολκ: "Οι δεσμοφύλακες είχαν μαγευτεί από την παρουσία του και δεν θα μπορούσαν να είναι πιο καλοί μαζί του. Ένας τους του μετέφερε τις βαλίτσες κατά την έξοδο, ενώ οι υπόλοιποι σπρώχνονταν για να τον χαιρετίσουν".

Ο Τζορτζ, του οποίου το αληθινό όνομα είναι Τζορτζ Οντόντ (George O'Dowd) φαίνονταν ροδαλός και γεμάτος ζωντάνια, αντίθετα με την ωχρή και κουρασμένη όψη που είχε στη δίκη του. Όταν τον ρώτησαν πώς νιώθει, απάντησε: "Είναι τέλεια να είσαι έξω. Είναι λίγο τρομακτικό, αλλά είναι ωραία. Όλα πήγαν καλά".

Μια παρέα έξι φίλων και συγγενών περίμεναν για δύο ώρες την έξοδο του 47χρονου τραγουδιστή, που θα φοράει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού για το υπόλοιπο της ποινής του.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο των φυλακών αυτού του τύπου, οι αποφυλακιζόμενοι οδηγούνται με ένα βαν στο πάρκινγκ του ιδρύματος όπου συναντιούνται με τους αγαπημένους τους. Όμως στην περίπτωση του Τζορτζ, επέτρεψαν στον αδελφό του να οδηγήσει το μαύρο Range Rover του μέχρι την κεντρική είσοδο του κτηρίου για να τον παραλάβει. Ο ίδιος εμφανίστηκε γύρω στις 10:30 το πρωί, και το πρώτο που έκανε ήταν ν' αγκαλιάσει μια γυναίκα της παρέας που τον περίμενε.

Στη συνέχεια μπήκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που τον οδήγησε στο σπίτι του στο Βόρειο Λονδίνο, όπου κατέφτασαν κι άλλοι φίλοι του με δώρα και φαγητά, μεταξύ των οποίων σαλάτες χωρίς γλουτένη.

Ωστόσο, η συγκέντρωση δεν επρόκειτο να εξελιχθεί σε γλέντι, καθώς το αλκοόλ ήταν απαγορευμένο για την περίπτωση. "Δεν θα πιούμε, οπότε δεν πρόκειται να ξεφύγουμε απ' τα όρια", αποκάλυψε ο αδελφός του, Κέβιν.

Στην αρχή της κράτησής του, ο Τζορτζ είχε κλειστεί στις αυστηρές φυλακές του Πέντονβιλ, πριν μεταφερθεί στο Έντμοντ Χιλ, όπου του δόθηκε το δικαίωμα να πλένει ποτήρια με αμοιβή 60 λιρών το μήνα. Στην ίδια φυλακη κρατείται και ο Τζακ Τουίντ (Jack Tweed), σύζυγος της Τζέιντ Γκούντι (Jade Goody), που καταδικάστηκε επειδή έδειρε έναν ταξιτζή.

Ο Τζορτζ πέρασε από δίκη τον περασμένο Ιανουάριο, επειδή είχε δέσει σε έναν τοίχο τον εραστή του, Οντούν Κάρλσεν, 29 ετών και τον είχε δείρει με μια αλυσίδα, παρασυρμένος από σεξουαλικό παροξυσμό.

Ο Τζορτζ είχε γίνει ευρύτερα γνωστός το 1982, χάρη στο τραγούδι των "Culture Club", "Do You Really Want to Hurt me?", αλλά τα προβλήματά του με τα ναρκωτικά και οι εσωτερικές κόντρες του συγκροτήματος οδήγησαν στη διάλυσή τους. Στη συνέχεια ο ίδιος ακολούθησε σόλο καριέρα και αργότερα επανήλθε στο προσκήνιο δουλεύοντας ως DJ.