"Φυσιολογικά" τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον

22.06.2010
Στις 25 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Βασιλιά της Ποπ και η ζωή για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του φαίνεται πως έχει επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς.


Στις 25 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Βασιλιά της Ποπ και η ζωή για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του φαίνεται πως έχει επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς.

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει όλο αυτό τον καιρό για τα τρία παιδιά του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) τα οποία ζούσαν ιδιαίτερα προστατευμένα από τον έξω κόσμο όσο ο μπαμπάς τους ήταν ζωντανός. Στο θέμα του σχολείου, για παράδειγμα, ο Τζάκο ήταν κατηγορηματικός. Ο 13χρονος Πρινς (Prince), η 12χρονη Πάρις (Paris) και ο 8χρονος Μπλάνκετ (Blanket) διδάσκονταν κατ' οίκον! Τα μαθήματά τους γινόταν κανονικά, αλλά δεν έβγαιναν ποτέ από το σπίτι. Ερχόταν το σχολείο σε αυτά.

Η γιαγιά τους και μητέρα του Μάικλ, Κάθριν (Katherine), η οποία ανέλαβε και την κηδεμονία τους μετά τον θάνατο του γιου της, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του πατέρα τους και αυτό τον χρόνο η εκπαίδευσή τους συνεχίστηκε ακριβώς όπως και τους προηγούμενους. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού, όπου έχει στηθεί στην κυριολεξία μια ολοκληρωμένη σχολική αίθουσα.

Όμως, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Associated Press, υπάρχουν ενδείξεις ότι από την επόμενη σχολική χρονιά τα πράγματα θα αλλάξουν για τους "πρίγκιπες" του Τζάκσον. Και η αρχή θα γίνει με τον πρωτότοκο γιο του Βασιλιά, τον Πρινς, ο οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο της Κάθριν Τζάκσον, Άνταμ Στρέιζαντ (Adam Streisand) θα πάει σε ιδιωτικό σχολείο τον Σεπτέμβριο.

"Είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του και να κοινωνικοποιηθεί", τονίζει ο Στρέιζαντ, ενώ συμπληρώνει ότι η απόφαση πάρθηκε από κοινού από γιαγιά και εγγονό. Τώρα, το αν ακολουθήσουν και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη επίσημα, υπάρχουν όμως σοβαρές ενδείξεις που το κάνουν πολύ πολύ πιθανό.

Έχοντας πολύ συχνή πρόσβαση στο συγκρότημα κατοικιών όπου μένουν τα παιδιά με τη γιαγιά τους, ο Άνταμ Στρέιζαντ αναλαμβάνει να παρουσιάσει στον πολύ κόσμο μια γενική εικόνα της καθημερινότητάς τους, τονίζοντας ότι τα παιδιά είναι απόλυτα "φυσιολογικά", αντίθετα από ό, τι μπορεί να πιστεύουν πολλοί.

Ο δικηγόρος της Κάθριν Τζάκσον, την οποία παρεμπιπτόντως πρόσφατα ο άντρας της, Τζο (Joe) κατηγόρησε για τον θάνατο του γιου τους, μεταφέρει ότι τα παιδιά έχουν μια πολύ όμορφη σχέση μεταξύ τους αλλά και με όλα τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Τζάκσον. Τους αρέσει να κάνουν πλάκες και αστεία, ενώ η παρουσία του πατέρα τους είναι έντονη με ενθύμια και φωτογραφίες του παντού.

Μαθαίνουμε επίσης ότι ο Πρινς, η Πάρις και ο Μπλάνκετ είδαν την τελευταία ταινία του πατέρα τους με τίτλο "This is it", ενώ αντίθετα η γιαγιά τους δεν τα έχει καταφέρει ακόμη, μην μπορώντας ακόμη να συνέλθει από τον θάνατο του Μάικλ. Σε συνέντευξη μάλιστα που έδωσε στην Κυριακάτικη "Mail", η Κάθριν αποκάλυψε ότι ο γιος της της λείπει πάρα πολύ έντονα και κάθε μέρα, αλλά το ότι βλέπει το πνεύμα του μέσα στα τρία παιδιά του την κάνει να νιώθει κάπως καλύτερα. Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι μεγαλώνει τα παιδιά λίγο λιγότερα αυστηρά από ότι θα ήθελε ο Μάικλ.

Σύμφωνα πάντα με τον Στρέιζαντ, ο Πρινς -του οποίου το βαφτιστικό όνομα είναι Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον Τζούνιορ (Michael Joseph Jackson Jr.)- έχει αναπτύξει ένα έντονο ενδιαφέρον για τη σκηνοθεσία ενώ γυρίζει ήδη ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν τα αδέλφια και τα ξαδέλφια του.

Ακολουθώντας στο ίδιο μοτίβο, η Πάρις, της οποίας ένα ιδιωτικό βίντεο έχει διαρρεύσει πρόσφατα στο διαδύκτιο, φαίνεται ότι θα ήθελε να γίνει ηθοποιός. Στα παιδιά αρέσει πολύ ο κινηματογράφος και πηγαίνουν συχνά, αν και πάντα με τη συνοδεία ισχυρής ασφάλειας, που τους προστατεύει έτσι κι αλλιώς όλο το 24ωρο. Επίσης, μαθαίνουμε ότι και τα τρία παιδιά διδάσκονται καράτε και έχουν κάνει αρκετούς φίλους στα μαθήματα αυτά.

Η γιαγιά Κάθριν έχει "γεμάτα τα χέρια της" με ασχολίες σχετικά με τα παιδιά, είναι πολύ καλά στην υγεία της, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και ένα βιβλίο που θα είναι γεμάτο με φωτογραφίες του Μάικλ και θα έχει τίτλο "Never Can Say Goodbye: The Katherine Jackson Archives" ("Ποτέ δεν μπορείς να πεις αντίο: Τα αρχεία της Κάθριν Τζάκσον). "Θέλω να μάθει όλος ο κόσμος ποιος ήταν ο αληθινός Μάικλ", είπε στη "Daily Mail" συμπληρώνοντας ότι την ενδιαφέρει να τον θυμούνται όλοι ως τον πιο καλό και αγαπητό άνθρωπο που ήταν.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα